• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler odasında dışlanmak

Ben neler duyuyorum burda daha da şok olursunuz da benim kardeşim yok insanlara çok bağlanan biriyim,işimi de yapıyorum ama etkiliyor beni
işte etrafınızda sizi bu yüzden yetişkin gibi değil de, ergen gibi algılayıp ciddiye almıyor olabilir.
yani üzgünüm ama bende almazdım sanırım, yetişkin bir öğretmenin, ortaokul öğrencileri gibi davranması beni iterdi açıkçası.

Öğretmenlerin ergenler gibi whatsapp grubunda dedikodu yapmaları çok itici ya. Sen bir eğitimcisin. Herkesle anlaşmak, muhabbet etmek zorunda da değilsin. Ne olursa olsun saygını bozmamalısın. Karşında ki insan senin meslektaşın. Herkes sosyal olmak zorunda değil, esprilere, eğlencelere katılmak zorunda da değil yeter ki negatif enerjisini yüklemesin. Öğrenciler arasında ki zorbalıktan ne farkı kalıyor ki bunun?
Size gelince lise, üniversite de daha kötülerini görmüşsünüzdür bunları görmezden gelmeyi, sizi istemeyenle muhattap olmamayı çoktan öğrenmiş olmanız gerekirdi. Ortaokul dönemimde gruplaşmalar olurdu bizde o zaman bile '' ne saçma, çocukça şeyler arkadaşlık kurarsın biter gruplaşmak nedir? '' diye yargılardım. Şimdi de koca insanlar arasında var demek ki.
Özgüveninizi böyle insanlar yüzünden yitirmeyin.

İlk atandığım okuldaki insanların ne yüzünü ne adını hatırlıyorum ev arkadaşım hariç. Onunla da hala görüşüyoruz zaten. Şu an uzun yıllardır aynı okuldayım. Ama kadro sürekli değişiyor. Ortamımızı genel olarak seviyorum. Ama biri benden bir adım uzaklaşırsa ben ondan iki adım uzaklaşırım. Hayat bunları dert etmek için çok kısa.

Yani ben size anladım yalnizsiniz ve görüşecek kimse yok ama bence sizde çok iç içe olmayı seçmemişsiniz zaten . Herkesin karakteri farklı tabi ki ben hayatımda çok insana ihtiyaç duymam . Genellikle güler yüzlü arkadaş canlısı dururum ama kolay kolay yakın olmam. İş yerindeki insanlarla azami mesafede olmak kendinizi geliştirecek uğraşlar bulmak bence güzel olur .

Davetlere katıldım %80 katıldım diyebilirim hiç bi yere gelmeyip yakınmadım yani okul çıkış yemek yiyelim dediler gittim sohbet ettim çayımı kahvemi de içtim beraber ekstra mıç mıç olmak istiyorlarmış haftasonları da
Sadece davetlere icabet ettiyseniz davet etmekten sıkılmış olabilirler. Hani arkadaşlık karşılıklı alma verme dengesidir ya.

Hayat bunları dert etmek için kısa. Wp grubunu başkası görüp yetiştirdiyse demek ki okulda oturup kalktığın öğretmen var. Diğerleri de olmayıversin. Bunları boşverip kendinizi geliştirmeye odaklanırsanız hem çocuklara hem kendinize yararınız olur. Ama küs oturmak olmaz merhaba merhaba yeterli bence.

İnsanız yahu biz de. Özel hayatımızda eğitimci değiliz. Bu öğretmenlerin ekstra iyi insan olma, örnek vatandaş beklentisine çok uyuz oluyorum.
İnsanız diye örnek olmamız gereken bireylerin bulunduğu bir okulda her şeyi yapma özgürlüğünü de vermiyor bize. Özel hayatla ilgisi yok bu durumun. Whatsappta başka bir hocayı alay konusu etmek insan olmakla ilgili değil, saygı, erdemlikle alakalı bir durumdur. Nasıl ki devlet başında bulunanların konuşmasına, üslubuna özen gösterip örnek olmalarını bekliyorsak, ekonomiyi, yaşam standartlarımızı düzeltmeleri yönünde daha çok fedakarlık yapmalarını umuyorsak bazı meslekler de öyledir. Konuşmamak ayrı meslektaşın üzerinde baskı kurmak ayrı.
Kaldı ki konu sahibi herhangi bi durumda küçük bi tartışma yaşayıp geçip gitmesinden bahsetmiyor. Bildiğin mobbing uygulanıyor. Ve bu eğitimciler öğrencilerine yaptıklarının yanlış olduğunu öğretecek insanlarken aynısını kendileri yapıyor.

İnsanız diye örnek olmamız gereken bireylerin bulunduğu bir okulda her şeyi yapma özgürlüğünü de vermiyor bize. Özel hayatla ilgisi yok bu durumun. Whatsappta başka bir hocayı alay konusu etmek insan olmakla ilgili değil, saygı, erdemlikle alakalı bir durumdur. Nasıl ki devlet başında bulunanların konuşmasına, üslubuna özen gösterip örnek olmalarını bekliyorsak, ekonomiyi, yaşam standartlarımızı düzeltmeleri yönünde daha çok fedakarlık yapmalarını umuyorsak bazı meslekler de öyledir. Konuşmamak ayrı meslektaşın üzerinde baskı kurmak ayrı.
Kaldı ki konu sahibi herhangi bi durumda küçük bi tartışma yaşayıp geçip gitmesinden bahsetmiyor. Bildiğin mobbing uygulanıyor. Ve bu eğitimciler öğrencilerine yaptıklarının yanlış olduğunu öğretecek insanlarken aynısını kendileri yapıyor.
Örnek olmamız gereken bireyler öğrenciler. Dedikoduyu öğrencilerle yapmıyorsak o uzun uzun yazdıklarınızın bir önemi yok.

Konu sahibi insanların özel konuşmalarını okumuş. Bu erdemli davranışa da söylemek istediğiniz şeyler vardır eminim.

Örnek olmamız gereken bireyler öğrenciler. Dedikoduyu öğrencilerle yapmıyorsak o uzun uzun yazdıklarınızın bir önemi yok.

Konu sahibi insanların özel konuşmalarını okumuş. Bu erdemli davranışa da söylemek istediğiniz şeyler vardır eminim.
Yakın arkadaşının gördüğünden bahsetmiş ben mi yanlış okudum? Diğer öğretmenler hakkında yapılan dedikoduyu, dışlamayı normalleştirdiyseniz evet haklısınız benim yazdıklarımın sizin için hiçbir önemi yok.

Merhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden
Merhaba kızlar.Ben şuan öğretmenliğimin ikinci yılındayım.Memleketimden bin km uzakta bir şehirde yaşıyorum.Şuan yaşadığım bir problemi anlatmak istedim,çünkü artık üzülüp ağlamaktan yoruldum. Bu dönem yakın olduğumuz öğretmenlerle uzaklaştık.Geçen yıl beraber atandığımız öğretmenlerle samimiydik,yeni atanma heyecanı cıvıl cıvıldık.Okul şartları zor olan bir köy okulu.Sabahçı olduğum için de yorucu geçiyor biraz eve gelip uyuma ihtiyacı duyuyorum.Geçen yıla göre ders sayım da arttı epey. Ruhen bir yorgunluk var üzerimde ve aşırı sosyal değilim geçen yıla göre. Okuldakilere hadi şuraya gidelim şunu yapalım enerjisi yok diyeyim. Bir tane canım ciğerim dediğim bir öğretmen var okulda en sık onla görüşüyoruz çünkü aynı zamanda da komşuyuz.Eylülden beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye

beri bir sıkıntı yoktu açıkcası biraz anlaşmazlıklar oldu ama kinlenecek şeyler değildi. Bana göre aşılmaz şeyler değildi. Gel zaman git zaman uzaklaşmaya başladık bu yakın arkadaşımla okuldan,bizden ayrı planlar yapmaya başladılar ama ben aynı şekilde muhabbet ediyorum hayatımı anlatıyorum sadece görüşmeler azaldı.Onların gözünde bu problemmiş uzak durmaya çalıştığımızı düşünmüşler duyduğuma göre.En son okulda gizli şekilde aralarında çekiliş yaptıklarını öğrendim.Bana belli etmemek için afedersiniz ama salağa yattılar.Açıkcası ağrımıza gitti ve neden bunlar oluyor diye konuşma gereği duydum. Dışarda toplu şekilde oturduk.Bu öğretmen arkadaşlar pek de ciddiye almadı açıkcası normal bişey olduğunj artık bişeyler yapalım demediğimizi vs söylediler. Her davete icabeg etmeye çalışıp evime davet etmedim,haftasonları çok gezmeyi tercih etmedim diye sanırım bu tepkiler bilemiyorum.Şuan dışlıyorlar, hasta olduşumda bir mesaj bekledim en azından geçmiş olsun iyi misin diye.Okula geldiğim gün yarım ağızla söylediler. Ağrıma gitti artık bu olanlar ben de konuşmayı tamamen kestim muhabbet kurmuyorum artık.bu olayın ertesi günü de yakınım dediğim öğretmenle yemek yiyelim çıkışta öyle dağılalım demiştik.Arkadaşın randevusu vardı sen de ye evde uğraşma demişti taş çatlasın 1 saat anca oturacaktık yani.Bunun için de evi uzakta olan insanları eylemek doğru olmaz ve kırgındım da açıkcası.Çekilişi öğrenince ayıp ettik sizi de dahil edelim diyen bile olmadı hatta ortada bi problem yok diye istelediler.Gözümüze soka soka plan yapıyorlar şuan yemekler,ev gezmeleri :) ben de içerleyip kendimi ağlatıyorum ben de mi problem var diye.Okul ortamı gergin zaten çoğumuz kadın olunca laf sokmalardır gerginliklerdir hep oluyor.Ama bu garip geliyor bana.Ne yapmamı önerirsiniz? Yalnız kalmaktan korkuyorum sanırım okulda,tayin isterse arkadaşım zorlaşacak benim için.eklemeyi unutmuşum yakın arkadaşım görmüş bişgisayarda whatsappı açık unutmuş bir tanesi.hakkımızda grup açıp dedikodumuzu döndürmüşler.Grubun ismi ilgisini çektiği için biraz bakmış ama yaptığım yanlış bunu söyleyemeyiz de diyor.sorunun ne olduğunu sormak için bir kaç kez uzun yazı atmıştım onlara, cuma yemeğe inince dalga geçmişler cuma gördük bir de uzun mesaj atıyolar diye
Aralarına çok katılmıyorsan uzak duruyorsan belki ondan olmuştur bu durum bilemiyorum ama konuşmuşsun da gerçi yine birşey değişmemiş bunlar sorunlu tipler galiba çok muhatap olma bence ben bile tedirgin oldum burada sen zaten çok naif birine benziyorsun bunlar seni çok yıprandırırlar bence sen başka Arkadaşlar bul kendine öbür komşularınla falan aran nasıl onlarla tanış bunları boşver bunlardan arkadaş olmaz sen sadece işine odaklan nasıl daha başarılı olurum diye düşün kariyerine odaklan yalnız kalırım diye de korkma illa ki bir arkadaş dost edinirsin hadi olmazsa da başka bir yere tayin olursun zaten yeni bir çevre edinirsin

Ben neler duyuyorum burda daha da şok olursunuz da benim kardeşim yok insanlara çok bağlanan biriyim,işimi de yapıyorum ama etkiliyor beni
Yani anladıgım kadarıyla davetlere gitmişsiniz ama kendınız davet etmedıgınızı artı haftasonlarıda cıkmak ıstemedıgınızı soylemıssınız
Ve bır kısıyle gorusup daha samımı davranmıssınız
E sızde bır kere davet etseydınız
Her davete ıcabet edene kadar
Benım cevremdede var boyle tıpler her davete kosa kosa gelırler kendılerı bır kahveye bıle cagırmazlar
Bellı bır zaman sonra onlarda bırakmıs artık
Bence haklılar kımseye gonul koymanıza gerek yok bence
Sız o yakın arkadasınızla bulusur gorusurken onları cagırıyomusunuz
Onlar kusuyormu . Koca koca ınsanlar bı zahmet boyle seylere takılmayın

Bana siz biraz uzak duruyormuşsunuz gibi geldi. İnsanlar aptal değil. Ne yapsınlar size zorla mı yapışsınlar.
Haftasonu şûrada oturacağız gel diye bir kez çağırdılar onda da müsait değildim 5 fün okula gidip diğer kalan 2 günü pazar ev işi dinlenmeyle geçirdim ya da hastaneye vs gitmem gerektiği zamanlar oldu. Ben kendimi soyutlamadım yani illa sizsiz bişey yapacağım diye. Enerjisiz hissediyorum bir kaç aydır, hatta oturalım edelim demişliğiö var benim de gün yapmıştık geçen yıl yine yapalım da demiştim istemediler dediğiniz gibi tamamen sizi istemiyorum modunda değildim.Zaten eylülde geldik ne oldu geleli ekimde falan gayet iyiydik.Onlardan da çok organize teklif gelmedi yani.Ben durumun böyle olmadığını hep evde dinlendiğimi arkadaşımla görüşince de nasıl denk geldiğini veya nasıl düşündüğümü anlattım.O şekilde düşünmemeleri için.Daha napim afedersiniz dizlerine mi kapanayım.Benim hiç mi kötü hissettiğim bir dönem olamayacak.Buna üzülüyorum benim farkında bile olmadığım depresif bi dönemim oldu.Kimse neden uzaksın demedi,iyi misin görüşmüyoruz demedi.Arkadaş dediğin böyle olmaz mı? Ben mesafeli olmak istesem neden konuşayım düzeltmeye çalışayım

Yakın arkadaşının gördüğünden bahsetmiş ben mi yanlış okudum? Diğer öğretmenler hakkında yapılan dedikoduyu, dışlamayı normalleştirdiyseniz evet haklısınız benim yazdıklarımın sizin için hiçbir önemi yok.
Farkeder mi? İnsanların özel konuşmaları okunup dedikodusu yapılmış sonuçta.

Zaten normal olan şeyleri normalleştiremem. Normal normaldir, sizin beklentiniz anormal.

Merhaba sevgili meslektaşım aynı yolları geçen bir arkadaşın olarak söylüyorum kendine bir kitap al çekil bir köşeye ve kitap oku, ve dışlanmış hissetme kendine güven. Öğrencilerinle ilgilen, branşın her neyse kendini bu konuda geliştirmeye bak işine dört elle sarıl emin ol arkadaşlık muhabbet olayı şu dönemde çok zor.
Merhaba ve selamlaşmak en iyisi bu kadar.
Kimseyi de bu kadar hayatına dahil edip iç alemini ve ruh dünyanı etkilemesine izin verme. Emin ol tayinin çıktıktan sonra bu kişileri belki hatırlamayacaksın bile. Relax 🤗

Back
X