• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖĞRETMENE HEDİYE

Pasta veya çiçek bence yeterlidir. Maddi anlam yüklemeye gerek yok. Sade bir çiçek idealdir.

Almasan??

Ben gereksiz buluyorum ve mahcup oluyorum 24 kasımlarda.. Toptan kaldırılsa şu adet iyi olur. Bir de herkes almıyor/alamıyor bu sefer onlar kırılacak tedirginliği yaşıyor öğretmen..

Naçizane

Yurtdisinda en azindan benim yasadigim ülke ve cevre ülkelerde ögretmenlere hediye yasak. Zaten alsan bile ögretmen geri cevirir bu da ne demek diye. Annemin komsusu bütün veliler birlesip ceyrek yarim altin alirdi. Niye aliyorsunuz ya ayip degil mi ögretmen kabul etmeyip kizarsa diyecek oldum ki ögretmen zaten kabul eden ve hediye bekleyen bir tipmis. Bütün sinif alirken biri katilmak istememezlik yapamiyormus baskiya bak. Ben hediye falan asla almazdim. Belki kücük bir cicek o kadar ister kabul etsin ister etmesin.

Ben ilkokul veya ortaokuldayken ögretmenlerin masasi cicek dolardi tasimaya yardim ederdik. Simdikilere hediye seciliyor, onu mu begenir bunu mu ister diye. Ögretmenler cikip aciklama yapsa veya ögrencilerinin velilerine yazi gönderseler ya "biz artik ögretmenler gününde cicek disinda bir sey kabul etmiyoruz, hatta mümkünse cicek bile getirmeyin, gelen hediyeleri de geri cevirecegiz, kimse bosuna zahmet etmesin" falan filan yazan bir duyuru yapsalar fena olmaz. Benim gözümde ögretmenler gününde hediye bekleyen ögretmenin itibari sifira yakindir.

Biz sinif olarak kisi basi 10 tl.topladik.Kucuk altin alip artaniyla pasta alicaz.Boylelikle hem kucuk bir kutlama gibi oluyor hem de para veremeyen velileri aramızda idare ediyoruz.Yani sinif adina veriyoruz hediyeyi.3 yildir böyle yapiyoruz en guzeli bence...

Şimdi arkadaşlar, dostlar, Romalılar, bi' bakın hele.
Biz çocuklarınıza anneler günü için şiirler, şarkılar öğretip el emeği kartlar hazırlatıyoruz.
Buradaki hedef davranışımız "hediye demek düşünmektir, emek harcamaktır" mantığının yerleşmesi.
Gelin siz de buna destek olun, davranışı pekiştirin evde de devam edin.
Güzel bir resim yapsın çocuğunuz, öğretmeniyle beraber çektirdiği bir fotoğrafa kartondan puldan bir çerçeve yapın beraber. Sadece öğretmenlere değil mesela evinizdeki özel günler için de böyle olsun.
Nette basit basit bir sürü şiir şarkı var. Onu ezberleyip okusun.
İlla bir şey alalım diyorsanız sınıfta bakabileceği bir menekşe eklersiniz buna.
Hem böylelikle bizim verdiğimiz eğitimi de desteklemiş olur, çocuğunuza emek harcamanın da değerli olduğunu kavratırsınız.

Vallahi benim ilkokul öğretmenim bayıla bayıla kabul ediyordu :) annem de senin öğretmen alınan hediyeden adam seçiyor derdi de kızardım o zaman sonradan hak verdim:KK9:gelen hediyeye göre muamele yapardı kulakları çınlasın
ooo evinin mobilyasını, beyaz eşyasını, perdesini velilere ödeten öğretmen gördük maalesef...
o hediyelerden sonra da ne hikmetse çocuklara bir ilgi bir alaka, notlar beş beş... ama çocuk mezun olup üniversite girişine gelince kocaman "0" çekebiliyor maalesef..

Ne kadar sıkıntılı bir durum öğretmen açısından.

O gün az dersim var diye seviniyorum.

Birkaç üye pasta, kurabiye demiş, illa hediye olacaksa çok güzel bir öneri bence.

Ben de öğretmenim, her 24 kasımda sıkılırım çünkü hediye gelince mahcup oluyorum. He gelen hediyeler de öyle maddi değeri yüksek hediyeler değil. Köy öğretmeniyim sonuçta.. Eşarp, kupa, kalem vs geliyor. Yine de tuhaf hissediyorum kendimi, keşke kimse bir şey almasa.. Bence öğretmenine duygularını anlatan bir mektup yazabilirsiniz birlikte.. Resim yapabilirsiniz. Ben öğrencilerimin bana yaptıkları resimleri hep saklarım, en değerli hadiye onlar benim için..

ooo evinin mobilyasını, beyaz eşyasını, perdesini velilere ödeten öğretmen gördük maalesef...
o hediyelerden sonra da ne hikmetse çocuklara bir ilgi bir alaka, notlar beş beş... ama çocuk mezun olup üniversite girişine gelince kocaman "0" çekebiliyor maalesef..
Malesef öyle şeyler yaşanabiliyor. Birde bizimki sadece hediyeye göre değil ana, baba mesleğine göre de sınıflandırırdı. Anne babası avukat olan bir arkadaşım vardı onlarla ailecek görüşürdü öğretmenim. Babası boyacı kaportacı olana tık yok :) Allah affetsin ne diyeyim.

Kızım resim yapmıştı öğretmenine ben de çiçek almıştım kızım secmisti ve vermişti.. Bundan fazlasına gerek görmedim hem veli hem öğretmen olarak..

ya alınmasın şu günlerde hediye mümkünse ben yerin dibine giriyorum ne gerek var ki hediyeye.

Yırtık kot mu giyiyorsunuz okulda :O
Hiç öyle bir hocamız olmamıştı şaşırdım.
son 2-3 yılda meb baya esnedi kılık kıyafet konusunda yırtık kot giymesemde oldukça spor takılıyorum :)

kızım anaokuluna gidiyor bu sene hast.kreşinde..öğretmenler gününde ne alsam bana bi fikir verirmsnz?maddi olarak cüzi fikirler olursa sevinirim..((bu arada öğretmenimiz açık))

Kızınız resim cizsin onu verin şöyle güzel susleyip. Maddi hediyeye hiç gerek yok bir öğretmen olarak söylüyorum. Ben de ogretmenim bana mektup yazsınlar isterim :)

Özel birşey olsun diyorsan, kocaman kahve tası al üzerine bayanın ismini yazdır, yanınada bir kavanoza kurabiye doldur süsle hediye et canım

Migros'ta orkide 20 lira civarıydı alın güzelce tüllerle süsleyin, ben olsam çok sevinirdim..

:KK57:
Biz sinif olarak kisi basi 10 tl.topladik.Kucuk altin alip artaniyla pasta alicaz.Boylelikle hem kucuk bir kutlama gibi oluyor hem de para veremeyen velileri aramızda idare ediyoruz.Yani sinif adina veriyoruz hediyeyi.3 yildir böyle yapiyoruz en guzeli bence...[/QUOT

Küçük altını kabul ediyor yani öğretmen ??
Çok üzüldüm .. Yatırım aracı değil mi o. Nasıl kabul eder?

Biz sinif olarak kisi basi 10 tl.topladik.Kucuk altin alip artaniyla pasta alicaz.Boylelikle hem kucuk bir kutlama gibi oluyor hem de para veremeyen velileri aramızda idare ediyoruz.Yani sinif adina veriyoruz hediyeyi.3 yildir böyle yapiyoruz en guzeli bence...
keşke bizimkilerde öyle bişey yapsa böyle düşünmeye gerek kalmazdı

Back