• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmen olup da sevmeyerek yapan var mı..

f.u.85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
81
0
86
Bursa
bırakmayı düşünen
hatta birakan ve sonrasında neler yaptığını paylaşmak isteyen?
bazen bana çekilir çile değilmiş gibi geliyor..bırakıp gidesim var ama ne yapıcam.sonrası düşündürüyor
siz ne dersiniz

ilk yıllarımda ben de aynı duyguları yaşamıştım,il,idare,öğrenciler çok farklı gelmişti.Branşımı zaten öğrenciler yapamıyordu.Evlenip anne olunca anladım ki bayan için öğretmenlik en iyisiymiş,çocuğunla daha fazla vakit geçirebiliyorsun.

mesleğimi çok sevmeme rağmen zaman zaman nasıl yapacağım bu işi dedirtecek durumlar olmuştur. fakat bu düşünce şükür ki sürekli olmadı. bırakmak isteyen çok tanıdığım var.

ilk yıllarımda ben de pek severek yapmıyordum işimi. ama sonrasında mesleğin inceliklerini ,öğrencilere nasıl davranmam gerektiğini öğrendikçe ,daha da pratikleştikçe sevmeye başladım... gençlerle anlaştıkça ,aradaki iletişimi sağlayabilirseniz aslında gerçekten eğlenceli bir meslek...tabi benim bahsettiğim lise öğretmenliği.ilköğretimde yapamazdım herhalde... ama tabi yorucu ve can sıkıcı tarafları da oluyor... ama ben çok seviyorum öğrencilerimi....ilk yıllarda biraz sabır istiyor ve öğretmenlik deneme yanılma yoluyla öğrenilen bir meslek bence....

Öğretmenlik sevmeden yapılacak bir meslek değil aslında.
Sevmeden yapan biri de gerçekten o işi hakkıyla yapmıyor demektir.
Başlangıçta çok idealist oluyor insan.
Sonra senin ideallerle gerçeklerin örtüşmediğini görüp bir hayal kırıklığı yaşıyorsun.
Demek ki bunu herkes atlatamıyor.
Ben seviyorum mesleğimi.
Zaman zaman -özellikle öğrencilerin ilgisizliklerini ve vurdumduymazlıklarını gördüğümde- ben ne yapıyorum, sorusunu kendime sorduğum olur ama bilirim ki geçicidir.

Eğer sevmiyorsanız seven insanlara bırakın mesleğinizi...
Öürenciler o negatif enerjiyle ne kadar verim alacaklar okuldan bunu düşünün...
Öğrencileri durduk yere okuldan soğutmayın...
:olmaz:

amaaan en güzel iş paris hilton olmak sempatiksalakcinni

Eğer sevmiyorsanız seven insanlara bırakın mesleğinizi...
Öürenciler o negatif enerjiyle ne kadar verim alacaklar okuldan bunu düşünün...
Öğrencileri durduk yere okuldan soğutmayın...
:olmaz:

hep sorun öğretmenlerde mi yani,öğretmenleri böyle düşünmeye zorlayan öğrenciler aman okuldan soğumasın!!! Öğretmen tüm sıkıntıyı çeker zaten.

ben 4. yılıma giriyorum meslekte. tam olarak olgunlaştım bu meslekte diyemiyorum. kesinlikle zamanla herşeyi daha iyi kavrayıp daha iyi uygulamaya başlıyorsunuz.

İlk yılımda ben de bırakmak istemiştim ama ya sonrası diyordum hep. Şİmdi ise bu düşünceler azaldı. çünkü alıştım. Okulda tek sorun öğrenciler değil. Öğretmenler, idare, bilinçsiz veliler, müfettişler.... Ama zamanla kime nasıl davranmanız gerektiğini öğrendikçe sorunlar gitgide azalıyor.

ben 4.yılımı bitirdim öğretmenlikte ve inanılmaz sıkılıyorum.ailemin zoruyla öğretmen oldum bilirsiniz klasik ''öğretmenlik bir kıza en uygun meslektir'' klişesini..birde sözleşmeli öğretmenim bakanlığın kandırmacaları da iyice soğuttu beni meslekten...işe başlamaya 3 hafta kaldı ve şimdiden stres başladı be de bir yıl daha nasıl biticek diye.offffffffffff

hep sorun öğretmenlerde mi yani,öğretmenleri böyle düşünmeye zorlayan öğrenciler aman okuldan soğumasın!!! Öğretmen tüm sıkıntıyı çeker zaten.

Her mesleğin zorluğu vardır.
En zor mesleklerden biri de öğretmenliktir.
Eğer bu mesleğin hakkını veremeyecekseniz, bunu bir görev olarak görecekseniz bu yüce mesleği bırakın...
:umursamaz:
Öğrenciler her daim basit olacak diye kural yok, unutmayın siz eğitimcilersiniz, öğrencileri eğitenlersiniz...
Salla başını al maaşını yapmak öğretmenin işi olamaz...
Bu kadar basit değil... :umursamaz:
Ben mesleğinize çok saygı duyuyorum hatta öğretmenler kutsaldır diyorum her zaman...
Ama bu mesleğin hakkını veremeyen çok meslektaşınız var...
Maalesef...

Eğer bu mesleğin hakkını veremeyecekseniz, bunu bir görev olarak görecekseniz bu yüce mesleği bırakın...
Öğrenciler her daim basit olacak diye kural yok, unutmayın siz eğitimcilersiniz, öğrencileri eğitenlersiniz...
Ben mesleğinize çok saygı duyuyorum hatta öğretmenler kutsaldır diyorum her zaman...
Maalesef...

hakkın var

ama mesleği öğretmenlik olmadan öğretmenlik yapanlarda var Hayyal. onları asıl öğretmenlerden ayırmak lazımkötükedihüso

Maalesef...

Öğrenciler her daim basit olamaz zaten,ama biraz saygılı olsunlar.Hep normal okullarda,belli öğrencilerle çalşmış veya hiç bu işi yapmamış insanlar çok pozitif düşnüyor ya buna şaşırıyorum.Yahu biz neler çekiyoruz,kimsenin umrunda değil.Öğretmen de bir insan,o da sinirlenir,üzülür,kızar...O kadar yüce bir makama erişemedik daha,öğrenci dersi umursamaz konuşurken,kendi arasında eğlenirken,''hoca bir sus'' derken,seni yiyecek gibi bakarken...kısaca hiçbir şey olmamış gibi dersi gayet güzel anlatabilelim.Yani öğretmenler böyle düşünüyorsa vardır elbet bir nedeni.Ama şu konuda elbette haklısın,yan gelip yatarak para kazanan öğretmen de çok.Her işte çıkar böyle insanlar zaten,bu engellenemez.

hakkın var

ama mesleği öğretmenlik olmadan öğretmenlik yapanlarda var Hayyal. onları asıl öğretmenlerden ayırmak lazımkötükedihüso

Evet burada sana sonuna kadar katılıyorum, öğretmenliği asıl mesleği öğretmenlik olmadan yapanları ben de yadırgıyorum... :olmaz:

Öğrenciler her daim basit olamaz zaten,ama biraz saygılı olsunlar.Hep normal okullarda,belli öğrencilerle çalşmış veya hiç bu işi yapmamış insanlar çok pozitif düşnüyor ya buna şaşırıyorum.Yahu biz neler çekiyoruz,kimsenin umrunda değil.Öğretmen de bir insan,o da sinirlenir,üzülür,kızar...O kadar yüce bir makama erişemedik daha,öğrenci dersi umursamaz konuşurken,kendi arasında eğlenirken,''hoca bir sus'' derken,seni yiyecek gibi bakarken...kısaca hiçbir şey olmamış gibi dersi gayet güzel anlatabilelim.Yani öğretmenler böyle düşünüyorsa vardır elbet bir nedeni.Ama şu konuda elbette haklısın,yan gelip yatarak para kazanan öğretmen de çok.Her işte çıkar böyle insanlar zaten,bu engellenemez.

Onlarla önce arkadaş olup diyalog kurmayı deneseniz? CADIARZU
Öğretmenliğin sadece ders anlatmak olduğu düşüncesine karşıyım ben, öğretmen aynı zamanda hayata hazırlayandır...
Sizin de duygularınız var haklısınız ama öğretmenlik demek sadece dersimi anlatayım gideyim demek değildir...
Belki siz benim sizin mesleğinizi yapmadığım için sizi anlamadığımı ahkam kestiğimi düşünüyorsunuz ama ben ilkokul öğretmenim sayesinde mesleğinize bu kadar kutsal yaklaşıyorum...
50-60 KİŞİLİK SINIFTA ONCA HAYLAZ ÖĞRENCİYLE NADİREN SESİNİ YÜKSELTEN MELEK GİBİ AYNI ZAMANDA AKILLI VE FEDAKAR BİR İNSANDI...
BİZ SON ÖĞRENCİLERİYDİK, BİZDEN SONRA EMEKLİ OLDU... Demek ki bazı şeyler kişide bitiyor değil mi?
...

hayyalcim ben kendimi kastetmedim zaten.Çok şükür ki en kötü denilen sınıflarda bile sorun yaşamadım bunca yıldır.Ben arkadaşlarımın yaşadıklarından genelleme yapıyorum.9 okulda görev yaptım,genel tablo buydu.

ben 2. yılımı bitirdim öğretmenlikte.Ama ben de o sevmeyerek yapanlardanım.
'öğretmenler kutsaldır' klişesini söyleyip de öğretmeni her şeye katlanmak zorunda gören insanlara da anlam veremiyorumm.

bu devirde öğretmenin kutsal olması yetmiyor.Veliler ve öğrenciler o kadar farklılar ki ağzınız açık kalıyor.

24 yaşındayım.Ama daha şimdiden ben ne güzel öğrenciymişim diyorum.

şöyle de bir durum var.sevmiyorum ancak yapmam gereken herşeyi bir dersane öğretmeni kadar da iyi yapıyorum.

olması gereken bence şudur:

veliler kafalarına düşen her taşı öğretmenlerden bilmesinler

Back