• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖĞRETMEN OLAN VAR MI?

hoping

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
5
0
1
27
Kpss olmazsa özel okullar için herkes zor diyor. Hiç var mı aranızda deneyimleyen bunu? Kpss kazanan var mı?

Kpss olmazsa özel okullar için herkes zor diyor. Hiç var mı aranızda deneyimleyen bunu? Kpss kazanan var mı?
Ben ozel okullarda calismis bir öğretmenim. Ozel okullar sizi somurmek icin elinden geleni yapar. KPSS'ye hic girmedim ama cocuk vs yoksa direkt KPSS'ye odaklanin derim. Ozele girerseniz sinava çalışacak vskit bulamazsınız.

Hiç özel okulda çalışmadım sadece bir yıl düzgün bi şekilde KPSS’ye hazırlandım ve ilk yılımda atandım zor bir şey değil isterseniz başarırsınız

Ben sınıf öğretmeniyim özel eğitimde çalışırken çok mutlu ve rahattım. Atandım özel eğitimi çok özlüyorum çok rahat güzel ve eğlenceliydi. Ama özel okullar sizi sömürür. Maddi olarak arada çok fark olmasa özel eğitime dönerdim. Ama ben hiçbir zaman özel okul istemedim. 1 yıl boyunca geceli gündüzlü kpss çalışıp atandim

Bir tanıdığım 2 milyar maaş alıyordu özelde çalışırken şimdi atanmış. Bende yeni mezun bir öğretmenim ancak özellere çok yanaşamadım bu yüzden. Bir de deneyim istiyorlar sanki deneyimi kazanacak yer var da...

Ben de özel sektörde 3 sene çalıştım. Haftasonları 12 saat cumartesi 12 saat pazar olmak üzere 24 saat derse giriyordum. Sadece yarım saat yemek için aram vardı. Onda da maalesef veliler geliyordu. Çok zor bir süreç ayrca özel kurumlarda sizden öğrenci dosyası tutmanızı, velilerle sürekli iletişim halinde olmanızı bekliyorlar ve pandemi sürecinden sonra watsaptan soru çözme meselesi gündeme geldi. İnanılmaz yorucu. Öncelikle kpss denemenizi daha sonra özel sektör düşünmenizi tavsiye ederim.

İlk yilimda atandım özelde deneyimim olmadı ama özelde mutlu olan az kişi var şartlar ağır. İstisnalar var elbette komşu kızı 10 senedir çalışıyor mezun senesi dışında kpss ye girmedi. Doğuya gitmeyi tercih etmedi kendine bı düzen kurdu bir de hattı sayılır bir kurumdaydi öğrencilerden özel ders imkanı vs de olduğu için devlete tercih etti. Ben aklımdan bile gecirmedim mezun olacağım yıl canla başla çalıştım ve ilk atamada atandim. Veli veya yonetici odaklı olamam çünkü. Çocuk odaklı çalısiyorum şu anda

Öğretmen değilim ama sağım solum öğretmen dolu. Şimdi beni taşlayacaklar ama 🤣 Türkiye'de atanmış öğretmen kadar rahat iş kulvarı çok azdır sanırım. Bunu öğretmenlerin kendileri de söylüyorlar. 3 gün okula giden var. Sabah ve ya öğlen gidiyorlar, Cumartesi/Pazar evdeler. Şu an tatile alıştılar mesela geri dönmek istemiyorlar🤣 hamile olan 2 öğretmen var, izinlerini kullanacaklar sonra zaten rahat işimiz döneriz diyorlar🤷🏻‍♀️
Artık memur olmayana evini bile kiraya vermiyorlar. Bence kebap iş🤣 Özele giderseniz zaman kaybı olur. KPSS'ye çalışmanız çok zor olur. Benim gördüklerim bu şekilde.

Back