Peki (???)
benim çok iyi arkadaşım ismi Merve.: Merve, benim çok iyi bir arkadaşım.
Benim adım Buse. : Benim adım Buse (Bu anlaşılıyor neyse ki.)
Okulumda aynı sınıftayız. : Okulda aynı sınıftayız.
Sosyal (erkek) hocayla adı Ekran: Sosyal bilgiler dersi hocasının adı Erkan.
Merve ve benim sırayla aynı oturuyoruz: Merveyle aynı sırada oturuyoruz.
Ekran hoca geldi: Erkan Hoca derse girdi.
Ekran hoca da onu Merve ağır ve sürekli bakıyordu: Erkan Hoca Merve'ye sürekli bakıyordu. Merve'ye doğru gözleri dalıyordu. (Ağır bakmak herhalde gözleri dalmak demek.)
Yine hep ders anlatırken hepte Merve uzun uzun bakıyordu: Derste uzun uzun Merve'ye bakıyordu.
Merve şaşırttı: Merve şaşırdı.
Hiçbiri bitmiyordu: Bakışlar bitmiyordu.
Teneffüste Merve benle ''Ekran hocayla beni ağır ve uzun uzun bakıyordu bir şey mi var yoksa ne acaba? '' dedi.: Tenefüste, Merve bana, "Erkan hoca bana derince ve uzun uzun bakıyor. Yoksa bana aşık mı oldu acaba? "dedi.
Ben bilmiyorum.: Ben bilmiyorum.
Sonra Herhangi bir yere (teneffüs,sınıfta,23 nisan filan vb...) hala sürekli Merveyle bakıyordu. :Ders dışındaki etkinliklerde ve tenefüslerde de Erkan Hoca Merve'ye bakıyor.
Ve Merve yürürken Ekran hocayla onu Merye'yi yakın yanında geçti sürekli.: Merve yürürken Erkan Hoca onun yakınından geçti.
Bu ne acaba? Hoşlanıyor mu?: Bu Erkan Hoca ne ayak? Merve'den mi hoşlanıyor?
Merve annesi konuştu ve aklı da geldi. : Merve annesiyle konuştu ve aklına da geldi. (Ne gelmiş aklına anlamadım.)
Benle ''Mesela Ekran hocayla benle sahiplenmez mi? aptal mı yapardı? Yoksa birşey ne galiba? '' diye sordu.: Bana "!!!Error!!! 404 Not Found!!!" sordu. (Yoksa bir şey? Ne galiba?)
Ben bir türlü cevabı bulamıyorum. : Ben sorduğu soruyu cevaplayamıyorum.
Peki sizce herkese ortaokulu 8.sınıf,liseli ve üniversitede Öğretmen-Öğrenci neler oluyor?: Diğer okullarda öğretmenlerle öğrenciler aşk yaşıyor mu?
Lütfen anlatırmısın veya açıklarmısın?: Beni aydınlatın.
Merve'de tayt ve darlık hiçbiri giymiyor. : Merve de tayt veya dar bir şey giymez.
Çok akıllıydı.Cesurydu.Çok güçlü ve demir sağlamdır.: Çok akıllıdır. Cesurdur. Çok güçlü ve demir gibi sağlamdır.
Erkekleri onu hiçbiri gelmez çünkü merve güçlü olduğu erkekleri merveyi korkuyordu.: Erkekler hiç onun yanına gelmez çünkü Merve güçlü olduğu için erkekleri korkutuyor.
Dersleri biraz başarılıdr.Ama arkadaşları yoktu.Benim bir tanedir.: Dersleri biraz iyidir. Ama benden başka arkadaşı yok.
---------
İşsizlikte sınır tanımıyorum. Biri beni durdursun.
İddia ediyorum, konuyu açan en fazla 10 yaşında.
Yaşı daha büyük birinin, bu kadar kötü Türkçe'si olmasını kabullenmek istemiyorum.