Öğretmen meslektaşlarımdan yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Arkadaşlar benim okulla ilgili bazı problemlerim var. Bizim okulumuzun yurdu var ve biz orada belletmenlik yapıyoruz. Geçen ay arkadaşımızın biri müdürden izin alarak temelli yurda yerleşti ve yurda gelir gelmez ortalığı karıştırdı. Sürekli en ufak hatalarımı yakalayıp idareye bildirme telaşına girdi. Onun yüzünden ben depresyona giriyordum. Çok üzüldüm idaremle aram bozuldu. Herşeyi anlattım idareme ama o kız ben 1gün okula gitmedim o gün arkamdan 1e 5 ekleyerek anlattı müdür yardımcımıza. Bu olayla birlikte onunla arkadaşlığım tamamen bozuldu. Geçen yine belletmenlik yapıyordum yurtta. Ve bu seferde başka bişey uydurarak müdür yardımcımıza beni şikayet etmiş. Halbuki yok öyle bişey. Ben gerekli kontrolleri yapıyorum. Ama arkadaş farklı anlatmış. Çok üzüldüm. İçim kanıyor. Müdürümüze kadar yine gitti. Ve inanın okul artık benim için cehenneme döndü. Şimdi benim sorum şu: Yurt yönetmeliğine göre Yurtta Öğretmenler barındırılamazlar.Yurdun yiyecek ve içeceğinden sürekli olarak faydalanamazlar. Yani onun orada kalması SUÇ. Ben yönetmeliği çıkarttım. Yarın müdüre gösterek bi yönetmelik varsa herkes uymalı. Bende dikkat edecem ama arkadaşımızın da bizzat dikkat etmesini istiyorum. Ve yönetmeliğe görede yurtta sürekli kalmak yasak. Ben arkadaşımzın da bu kurala uymasını ve yurttan çıkmasını istiyorum. diyeceğim. Sizce bu durum benim açımdan ne gibi sonuçlar doğurur? Müdür bana cephe alırmı?

aslında hiç belletmenlik yapmadım yönetmelik hakkında da bilgim yok.
öncelikle kolay gelsin.
sorunlu insanlar her yerde olduğu gibi öğretmenlikte de çıkıyor maalesef karşımıza.
sonra da bu insanlar yeni nesiller yetiştiriyorlar işte.
kendileri gibi sağlıksız nesiller.
müdürünü tanımadan yorum yapmak elbette çok kolay değil.
ama müdürü suçlayıcı bir şekilde yani onun açığını yakalamışsın gibi ifade edersen tepki verir bence.
bir de kız yurtta kalmaya başladıysa ve normalde bu yasaksa kızın sırtı kuvvetli demek ki.

Çok haklısın cnm. Müdürle konuşmamda çok dikkat edeceğim. Yönetmeliği okuduğumu ve bundan sonra ayrı bir özen ile yönetmeliğe göre hareket edeceğimi fakat yönetmeliğe sadece benim değil herkesin uymasını istediğimi sööleyeceğim. Bu durumda bu arkadaşımızın orda kalmasının yönetmeliğe aykırı olduğunu ve bu aykırılığında düzeltilmesini istediğimi ileteceğim..Nasıl ? -tatlicadiarzu-

doğrudan bulunduğunuz yerdeki milli eğitim e uğrasanız şube müdürüyle falan görüşseniz.ben geçen yıl müdürümden neler çektim.anlatılmaz yaşanır.
örneğin:ben okulun bahçesinde oturuyorum o da arabasıyla geldi.ve yanımda falan değil park yerinde durdu.sonra okula girdi.ben de oturmuş telefonla görüşüyorum.okul bitiminde beni çağırttı ve ben arabamla gelince niye ayağa kalkmadın diye bir sürü laf etti,uyardı.
bu en basit örneği.ben işimi milli eğitim şube müdürleriyele hallettim.kimseyi de tanımıyordum.ayrıca daha stajyerdim....
kolay gele.............

Allah allah emir eri var sanki karşısında niye ayağa kalkacakmışsın ki? ilk defa duyuyorum bunu da. askeriye mi okul canım.

evet bu yaklaşım daha doğru olur tabii. yine de çok tehditkar konuşmamaya çalış.

Allah allah emir eri var sanki karşısında niye ayağa kalkacakmışsın ki? ilk defa duyuyorum bunu da. askeriye mi okul canım.

:teytey: daha neler neler............
okula genelge hazırladı ve astı ya.
bi maddesi de şuydu:müdür odasına kapı çalınarak girilir düğmeler iliklenir girmek için müsade istenir.derdini söyler.sonunda izin isteyerek iyi dileklerle ayrılır.......

evet müdürünüz iyi adaletli biriyse kibar ve vurucu bir şekilde konuşursunuz.ama sizin canınızı daha da sıkarsa doğruuuuuu milli eğitime.....
hakkınızı sonuna kadar arayın............

tnmsz ben şuan neler konuşacağımı düşünüyorum. Gayet yumuşak ve açıklayıcı (yani şikayet edildim ya suçsuzluğumu kanıtlayıcı) şekilde konuşacağım. Sonrada yönetmeliğe uygun davrndığımı madem bu şekilde yönetmelik arkadaşımız tarafından önemseniyor o zaman neden yurtta kalmak gibi yönetmeliğe aykırı bir şey yaptığını soracağım.. Bu durumda müdür bana sinirlenirmi ki sonuçta kendisi izin verdi orda kalmasına? Sinirlenirse bana ne yapabilir? Kıdem puanımı düşürebilir mi? Kıdem puanları nezaman veriliyor? Ben burdan tayinimi isteyip kaçayım madem

evet sen ilk önce müdürüne uğradığın haksızlığı anlat,eğer seni anlamaz ve suçlayıcı olursa sen de peki onun kalması yasak değil mi dersin???eğer bu yönetmelikten eminsen müdürün muhakkak çark eder.
müdür senin savunmanı açıklamanı güzelce dinler ve seni rahatlatırsa da yeri gelince seni şikayet edene açıkça bi sor bakalım sen çok mu uyuyorsun kurallara diye..ki seni savunmasız sanmasın.
kıdem puanı ne zaman verilir bilmiyorum.ama daha ilk yılımda yaşamadığım olay soruşturma kalmadı.gördüğüm şu ki müdürler de isteselerde pek bir sey yapamıyor kötülük adına.
çünkü sizin puanınızı düşürse ne olur en fazla uyarı alırsınız.yani size zarar vercek bir caza yaptırım uygulatması için sizin yüzkızartıcı bir sey yapmanız ve bunun herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor.o k adar kolay değil bir sey yapması.anca böyle can sıkarlar işte başka bir sey değil..........
sıkma canını..........

canım ilk olarak lütfen sakin ol çünkü bu tip olaylar her okulda öğretmenler arasında yaşanıyor.
o arkadaşın sana karşı yapılmaması gereken davranışlarda bulunmuş ve sen onlardan rahatsızsın arkadaşının yurtta kalmasından değil ki.
ilk önce bu problem üstünde idareyle konuşmalısın ve bu problemi anlatıp çözüme kavuşturmayı sağlamalısın.
farzedelim ki sen onun yurttan çıkması için müdürle konuşucaksın.idarede zaten idare olsa bu tip olayların yaşanmasına izin vermez.bu konu hakkında müdür benim keyfim böyle istiyor bana işimimi öğreticeksin dese öylece kalırsın ortada.bunlar duymadığımız şeyler değil nice dengesiz müdürler duymuş biri olarak tecrübeyle konuşuyorum.
bence sen idareyle arkadaşının yaptığı davranışlar hakkındaki rahatsızlığını dile getirerek konuşmalısın yurtta kalma problemiyle ilgili değil.

Cnm öyle bir konuşma hazırladımki :))) Müdür bana bugün yurtta yemekhanede öğrencilerin başında sonuna kadar kalmadığım ile ilgili şikayet geldiğini (o kişi tarafından tabiki) söyledi. Bende yoo ben işimi hakkıyla yapıyorum dedim. Demin yönetmeliği çıkardım ve Yemek yeme ile ilgili kısmı yazıyorum:
"Yemekhane ve yatakhanelerde öğrencilerin başında bulunarak vaktinde yatıp kalkmalarını, düzenli yemek yemelerini sağlamak" şeklinde yazıyor. Bende yanlarında sonuna kadar durmasamda mutlaka bütün öğrencilerin ellerini yıkamalarını ve yemeğe inmelerini sağlıyorum. Yönetmeliktede sonuna kadar oturun demiyor. Önce bunu düzelticem. Sonra Acaba beni şikayet eden nöbetini tam olarak yapıyor mu buna nasıl emin olabiliriz diicem ki öyle yaniiii hanfendi orada beni teftiş ediyoda kendi nasıl tutyo acaba? En sonunda da yönetmeliğe harfiyen uyacağımı ve sadece benim değil herkesin uymasını istediğimi sööliycem. Buna görede yurtta kalmanın yasak olduğunu yazan yeri göstereceğim. O kişi benim kurallara uymamı istiyor bende aynı şekilde onun kurallara uymasını istiyorum? Nöbetinede dikkat etsin ve yurttan da çıksın diicem..Nasıl?

bak aklıma ne geldi?
ilk çalışmaya başladığım okulda böyle pis bir müdürüm vardı.
beni bulunca en yakın arkadaşım -hatta kendisi ev arkadaşım olurdu- hakkında birşeyler söylerdi ben çıkınca da ona benim hakkında.
bir ara tartıştığımızda kendisinin böl-parçala-yönet uyguladığını, böylesinin daha rahat olduğunu söylemişti.
senin müdür de öyle yapmasın.

Beni yanlış anladınız benim müdürüm melek :) Çok seviyorum onu. Çok iyi ve ılımlı biri. Sorun benim kötüye çıkmış olmam. Yanii şikayetlerden dolayı ben kötü lanse edildim. Ayağım tökezlese şikayet ediliyorum o kişi tarafından. Ben durumu izah edecem müdürüme ve inş o kızın yurttan çıkmasını sağlar.

:roflol: mudur degil kanuni sultan suleyman mubarek

canim sen anladigim kadariyla zaten kurallara uyuyorsun. degil mi? yukarda koyu isaretledigim yerlerden bu sekilde bahsetme bence. boyle yaparsan "madem ben kurallara uymak zorundayim, o da uysun" anlami cikar, yani sanki O kisiden sonra kurallara uymaya baslamissin gibi bir anlam cikar. bunlarin yerine yonetmelik kirallarini listele, senin zaten uydugunu ve baska herkesin de uymasini istedigini soyle. bir de bence tam olarak o kisiyi hedef gosterme. bence sen kurallara uymaya devam edersen hicbir sey yapamaz. sonunda kendi rezil olur, oturur yerine.

sen daha iyi tanırsın tabii. sorun yok o zaman. uygun bir dille anlatırsan çözersin. iyi şanslar...

Evet alır, çünkü siz aynı zamanda müdürüde buna göz yumduğu için suçlamış oluyorsunuz... Müdürler için önemli olan kişinin görevini aksatmaması. Ha illa bişey yapıcam derseniz müdürünüzüde karşınıza almayı göze alın Milli Eğitime dilekçe yazın.

canım konuyla ilgili bi şey söyleyemicem bu tip olaylar çok yaşanıyor,sonunda bi şey yapamıyorlar ama insanın huzuru kaçıyor,çalışma ortamın cehenneme dönebiliyor,bence fazla takılmamaya çalış,işini yap çık ordan
müdürler puanları aralık ayında veriyorlar,ama puan çok önemli değil bence
siciline not düşebilir en fazla
ama maddi yaptırımlardan çok orda sana rahat,huzur vermezler olan bu olur başka bi şey zannetmiyorum
hakkında hayırlısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…