Öğretmen maaşına inanamazsınız!

maaşını geçelim..öğretmen değil öğrenci revaçta şuan.öğretmen ölesine işte..
öğretmenin revaçta olduğu devirde öğrenciydik,öğrencinin revaçta olduğu dönemde öğretmen olduk
zor meslek ya şimdilerde.veliler öğretmenden daha çok biliyor herşeyi

sizinki kadar kutsal bir meslek yok ama okadar üzülüyorum ki!arkadaşı geçen sene 86 küsürla atanamadı...bu sene tercihlerde denizli sgkya atandı...ocean arkadaşımız memur oldu çok sevindi..nasıl rezalet dğil mi?ne için dirsek çürüttünüz karşılığında ne yapıyorsunuz?devlet kendi okulunun verdiğine güvenmeyip birde sınav yapıyor....diyecek birşey bulamıyorum...

ben parasında deilim..ama arkadaşlarında bahsettiği gibi saygınlığı en az olan meslek haline gelicek yakında..artık şımarık bir öğrenci bile veliye yaranılacak die ögretmenden üstün görülüyor..özel sektörü geçtim devlettede pek iç açıcı olmayan durumlarla karşılaşılıyor...

ilk girişim olacak bu yıl... ben de branşımın ataması çok yapılır sanıyordum ama yazılanları okudukça moralim bozuluyor anneme şimdiden dershane falan mı araştırsak demeye başladım. geçtim maaşı işi şunu bunu bütün bi yıl evde boş oturamam ki ben... :sinifsinif:

doktorlar da öyle çok maaş almıyo bakmayın siz çok para veriyorlarmış gibi göstermelerine.. bi tek milletvekilleri iyi kazanıyo herhalde bu memlekette..

canım branşın ne kı..kpss yuksek paun almak gerek

ben mezun olduğum yıl 81 ile atanamadım.2.sene 85 aldım eylülde yine atanamadım.şubatta atanabildim.fen bilgisi öğretmeniyim. Allahıma şükür çalışıyorum.bir de yıllarca bekleyenleri düşünmek lazım. Ablam çevre mühendisi,mezun olalı 9 yıl oldu ve hala çalışmıyor. halimize şükretmek lazım.ben maaşımdan memnunum yetiyor çok şükür.eşimde öğretmen geçinip gidiyoruz.başka bir işle uğraşsaydık ve 400-500 tl para alsaydık.öğretmenlere bak bir de aldıklarını beğenmiyorlar derdik.
Ama öğretmenlerin saygınlığını yitirdiği konusuna katılıyorum...

tamam para için yapmıyorz çocuklarımınız bişey öğrendiğini görünce mutlu oluyoruz yaşadığımız tüm zorluklar silinip gidiyor ama son uçta saygı görmek istiyoruz... veliler hıhh öğretmen işte diyerek konuşuyorlar... ne velilerin ne öğrencilerin gözünde saygınlığımız yok, olan 2 gr saygınlığımızda gün geçtikçe azalıyor...

evet öğretmenlerin saygınlığı gün geçtikçe azalıyor, bence bunun eğitim sisteminde çok payı var, bizler önceden karnemizde 2 tane 4 var diye takdir alamazdık şimdi ise 2'si olan bile takdir alıyor, velilerde biliyorki öğretmen öğrenciyi geçirecek bu nedenle öğretmenler neden umurlarında olsunki...
Önceki saygınlık kalmadı çünkü insanlarımız değişti, önceden bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum denirdi, şimdi ise sana hem harf öğreteyim hemde kölen olayım sistemi uygulanıyor...

öğretmenliğin saygınlığı kalmadı.
bakan çıktı; onu dedi, bunu dedi.
başbakan çıktı; o şu bu dedi.
medya sürekli öğretmenleri kötüleyen maaşı
çok fazlaymış, çok refahmış gibi haberler yaptı.
öğrenci şiddet haberleri.
nasıl berbat bir meslek grubuymuşuz arkadaşım.
çocukluğumun aşkıydı halbuki bu meslek.
hayal kırıklıkları yaşıyorum. her geçen gün,
bazen her saniye. ama bazen bir öğrencim geliyor yanıma,
hocam sizi çok seviyorum, emeğiniz çok, siz olmasaydınız diyor hatta.
siz olmasaydınız evden kaçacaktım, sigara içecektim, aç kalacaktım
gibi bir şeyler söylüyor, bu siz grubu sadece şahsıma değil. tanıdığım bütün
öğretmenler hatta aramızda cimri bile dediklerimiz, el altından gizlice öğrenciye harçlık verir.
evine alır, annelik, babalık yapar.
bütün mesleklerin çürükleri var. arada bir kaç çürük benim mesleğimin şerefini yok etmemeli.
tekrardan silkelenip mesleğime sarılıyorum.
kim ne derse desin kutsal bir meslek öğretmenlik,
o kadar kutsal ki çocuk yapmadan annelik yaptırıyor.

Ben çevremde duyduğum kadarıyla rehber öğretmenler 2000 civarı maaş alıyor atanır atanmaz. Bu maaşlar branşa göre mi belirleniyor? Acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa o kadar almıyorlar mı?

maaşımızın azlığı saygınlığımızın azalması falan filan listeye eklenecek okadar çok şey var ama bana en çok okuldaki kadrolu hizmetlinin bile bizden fazla maaş alıyor olması dokunuyor,şu son 5-6 yılda inanılmaz zam yaptı devlet onlara aylık asılan bordrolara göre 2 kat arttı maaşları yazık hakkatten çok yazık

Ben bi atanabilseydim ;( 5 yil oku, ailen su gibi para harcasin kizim ogretmen olacak diye, zor bir bolumdu bi de, basimi derslerden kaldiramayayim, mezun olali 6 yil oldu hala atanamayayim. Zaten kpss falan girmiyorum artik, oglum biraz buyusun seneye ozel okullara basvuracagim. O da olursa. Simdiki aklim olsa, baska bisi okurdum. Ah kafam ahhh

Ben çevremde duyduğum kadarıyla rehber öğretmenler 2000 civarı maaş alıyor atanır atanmaz. Bu maaşlar branşa göre mi belirleniyor? Acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa o kadar almıyorlar mı?

alınan maaşın branşla alakası olmaz.Yeni başlayan her öğretmenin maaşı aynıdır.Farklılık alınan ek dersten kaynaklanır.15 saatin üstü ek ders alırsın.15 saat derse girenle 25 saat giren ister istemez fark eder.Rehberlikçiler,sınıfçılar ve çocuk gelişimciler ek dersi tam alır,yani bunlar 1700 küsür (yeni başlayanın maaşını tam bilmiyorum ) + 500 civarı ek ders= 2200-2250 civarı maaş alır.

Şimdi anladım çok teşekkür ederim. 2200 gayet iyi fakat keşke tüm öğretmenlerin değeri bilinse, herkesin hayat koşulları daha iyi olsa. Öğrencilerin bile öğretmenlere bakış pek hoş değil iken, devletin zam yapması zor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…