• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen maaşına inanamazsınız!

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
48
683
44
Ağrı
Bu ülkede zengin olmanın yolu öğretmenlikten geçiyor. Bir yıllık maaşları milyon dolarları üzerinde... Herkes öğretmen olmak istiyor.

Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler Güney Kore'deki kadar kıymetli değil... Eğitime büyük önem veren ülkede zengin ve popüler olmanın en iyi yolu öğretmen olmak... Bazı öğretmenlerin yıllık kazancı 4 milyon doları buluyor. Türkiye'de ise öğretmenlerin maaşı OECD ortalamasının yarısı bile değil...

TÜRKİYE'DE YILLIK 21 BİN DOLAR
Türkiye'de öğretmenler yıllık 21 bin dolar kazanıyor. Bu rakam, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin ortalamasının yarısı bile değil...

Güney Kore'de ise öğretmen olmak çok kazançlı ve popüler bir meslek; özellikle branşınız matematik ve teknoloji ise...

Ülkede e-öğretim sistemiyle dersler kameralara kaydediliyor; hem CD'lere kopyalanıyor hem de internet ortamında yayınlanıyor.

Araştırmacı Ryu Hangu, "Digital avantajların geliştirilmesiyle birlikte dersler kopyalanabiliyor ve elden ele ulaşıyor. Bununla birlikte internet sınıflarının oluşmasıyla özel ders veren öğretmenlerin popülerliği de artıyor" diyor.

GÜNEY KORE'DE YILLIK 4 MİLYON DOLAR
Güney Kore'de bu sistemle bir öğretmen yılda 4 milyon dolar kazanabiliyor.

Matematik dersleri veren Woo Hioncel popüler öğretmenlerden biri. Hioncel, web sitesiyle 50 bin dolayında öğrenciye internet üzerinden ders veriyor.

Öğrenci Cho Ukyen, onun için, "O şu an çok ünlü biri. Çok eğlenceli bir insan, herkese saygı gösteriyor. Hatta lakabı bile Matematiğin Tanrısı" diyor.

Güney Kore'de üniversite hayalleri kuran öğrenciler günde yaklaşık 10 ile 12 saat ders görüyor. Çünkü özel dersler üniversiteye girişte anahtar konumda.

Geçen yıl 4 öğrenciden 3'ünün özel ders aldığı Güney Kore'de sektördeki yıllık kazanç 16 milyar doları geçiyor.

cnntürk

ükemizde bırakın en yüksek maaş almayı.
eğitim fakültesini bitren mezunların atamaları olmuyor.

inanın arkadaşımın babası ilkokul öğretmeni,kızıda öğretmen olmasın sonuçta ataması olmaz diye,2 yıllık MYO muhasebe yaz orayı okuyacaksın demiş sonuçta derece ile bitirdi öss'den 2005 yılında 320 puan almış bana sonuçun fotokobisini göstermişti.

ne diyeyim babanın bir bildiği var demek ki demiştim :umursamaz:

Hemen yurdumdan manzaralar verebilirim. 7/3 kıdemim bir bakmakla yükümlü 12 yaşında oğlum var ve maaşım 15-07 itibariyle 1.370 küsür aldım. Allaha çok şükür diyorum ancak asla para için yapılacak bir meslek değil diyorum

Hemen yurdumdan manzaralar verebilirim. 7/3 kıdemim bir bakmakla yükümlü 12 yaşında oğlum var ve maaşım 15-07 itibariyle 1.370 küsür aldım. Allaha çok şükür diyorum ancak asla para için yapılacak bir meslek değil diyorum

öğretmenlık meslegı para ıcın yapılacak meslek degıl bende katılıyorumm

Kesinlikle para için yapılacak meslek değil öğretmenlik Türkiye'de.Parası bir yana saygınlığını da gün geçtikçe yitiriyor. :-(

öğretmenlık meslegı para ıcın yapılacak meslek degıl bende katılıyorumm

doğru gerçekten de
ve hiçbir zaman azlığındn şikayet etmedim
şu ortamda gerçekten şükrediyorum
çok zor şartlarda 300-500 lira alarak çalışanları gördükçe
şikayet etme hakkına sahip olduğumu da düşünmüyorum.

Ben bir öğretmenim ve eşimde öğretmen emekli oluncaya kadar fazla lüksü olmayan bir hayat geçirdik,şimdi de öyle küçük bir ilçe de yaşantımızı sürdürüyoruz,öğretmenlik yaptığınız sürece bu meslek sizlere(eğer bu mesleği seviyorsanız) sonsuz bir mutluluk veriyor,dışarıda gördüğünüz öğrencilerin sizlere hocam diye seslenmeleri yeter ama hayat bununla bitmiyor.

Ben bir öğretmenim ve eşimde öğretmen emekli oluncaya kadar fazla lüksü olmayan bir hayat geçirdik,şimdi de öyle küçük bir ilçe de yaşantımızı sürdürüyoruz,öğretmenlik yaptığınız sürece bu meslek sizlere(eğer bu mesleği seviyorsanız) sonsuz bir mutluluk veriyor,dışarıda gördüğünüz öğrencilerin sizlere hocam diye seslenmeleri yeter ama hayat bununla bitmiyor.
emeklı bır meslekdaşımızı gormek cok guzel
eşlerın ıkısıde öğretmen olunca aılelerden yardım yoksa luks hayat cok zor...

Dışarda öğrencılerınızın sıze seslenmesı ..her yerde tanıdık bırılerını gormek cok guzel

21bin dolarmı alıyormuşuz yok yaaa
5/3 üyüm.1350 tl maaş alıyorum
kocam sözleşmeli subay olacak şuan asteğmen maaşı alıyor 1500 tl,
yeni polis memuru 1950 tl
öğretmenlerin ekdersi olmasa maaşları çok kötü

Evet bu mesleği yapanlar parayı kenarda bırakmalı, para için yapılabilecek bi meslek değil ama ya öğretmenin kendi maddi ve manevı durumu yerleşmemiş kendini bu durumda ailevi anlamda da tatmin edememiş bi öğretmen nasıl yetiştirecek sağlam bi ruh haliyle o körpecik beyinleri... Bi devletin esas ğolitikası eğitimcilerine yatırım olmalıdır. Çünkü geleceğine yatırım olur. Geçim derdiyle boğuşan bi öğretmen çooookk aşık olacak ki mesleğine öğrencilerine adasın verimli öğretmen olsun... Ben de öğretmen adayıyım bu arada. Sonumuz hayır olsun.

Meslekte 2.yılımı bitirdim ve bir insanın eğitimine faydalı olmanın ne büyük mutluluk olduğunun farkındayım
ama gün geçtikçe yitirilen değerler öğretmenlik mesleğini de yozlaştırıyor. Eğitimci arkadaşların 'birtek ben mi kurtaracağım koca ülkeyi' zihniyetini de bi kenara bırakmalarının belkide vakti geldi. Ülkemiz koşulları her nekadar bizi zorlasa da genede amacımız uğruna kaidelerimizi bırakmamalıyız.

4 milyon dolar kaç TL ediyi acababenneyaptımki-tatlicadiarzu-

en rahat meslek bence son yılarda en fazla para kazanan tatili en fazla olan iki işi bir arada yürüte bilen en rahat meslek öğretmen maaşlarında iyleştirmeler baya oldu artı ek ders vermeleri veya ikinci bir iş yapmaları için yeterli zamanları bulmaları bence büyük şans düşün birde 200 300 tl ye çalışmaya razı olanlar var herkez zorda ekmek bulanmayanlar var şükredelim halimize

parasında değilim ben ya, atanayım yeter :çok üzgünüm:

aynı fikirdeyim
bu konuda çok doluyummafoldumben
bu yıl 2.girişimdi,güya en çok ihtiyaç olan bölümlerden biriyiz ama herşey ortada
1-2 puanla açıkta kalan arkadaşlarım var,bunun hesabını kim nasıl verecek?
bu yıl da sıralamadan kaybedicem biliyorum çünkü alımlar az,bizse gün geçtikçe birikiyoruz
seneye yine geçerliği,güvenirliği tartışılır bir sınavla başbaşayız:delphin:

Back