Öğretmen Maaşı İle istanbul'da Yaşam

_karamel_

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
263
0
316
Konya
kızlar ben yaşadığım yerden çok bunaldım. başka bir yerde yaşamak istiyorum. ama sadece istanbula çıkabilir. diğer şehirlere çıkma ihtimali yok. küçükçekmece ve zeytinburnu tarafını yazmayı düşünüyorum. istanbulda tek başına yaşamak zor olur mu, ne dersiniz?

son zamanlar benim de aklıma takıldı her açıdan ideal ama bir tek ev kirasına vereceğim para beni korkutuyor
kiralık ev ilanlarına bakıyorum izmirde 3+1 ev fiyatına 1+1 zor bulunuyo

istanbul da ki arkadaşlar da kaçma peşinde.
ben olsam değişiklik istiyorsam başka yerlere bakardım.
sonuçta istanbul gerçekten pahalı bir yer.
gezmek için ideal olabilir ama yaşamak için hele ki başka yerlere atanma gibi bir durumunuz olursa gelmeyin derim.

Canım ben ve eşim İst.da öğretmeniz, dışardaki duyumlar hep olumsuzluk şeklinde. Kendi yaşantımızdan örnek vereyim: Ben bebeğimden dolayı ücretsiz izindeyim eşimin tek maaşıyla geçiniyoruz üstüne sıfır araba aldık kredisini ödüyoruz. Ev kira ama maşAllah geçiniyoruz. Bir de ben başlasam işe çok daha iyi olacak. Bu arada hiç ek gelirimiz yok önceden birikmişiz de yoktu. İstanbul da pahalı lüks yerler de var uygun yerler de. Velhasıl yaşanması güç bir yer değil. Paranı bildikten sonra çok rahat geçinirsin. Bekarsan ev arkaşı bulursun o zaman daha rahat edersin. Bu arada kurs açma imkanın da olur onun geliri de kiranı karşılar. Branşın ne bilmiyorum ama özel ders açısından da sorun yaşamazsın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…