Valla öyle bende zaten bugün aynı kelimeleri kullanarak kardeşim e söyledim çıpmak konusunda ben zaten çok karşıyım korkutarak birşey öğrenilmez diye sizce nasıl bir etkinlik yapılması lazım. Bizler mi öğretmeni mi bu etkinliği yapması lazım engin bilgilerinize dayanarak soruyorum
Öğretmenler yapmaz. Imkanınız ve vaktiniz varsa sizler yapabilirsiniz, aksi takdirde Ergoterapist'e gitmesini öneririm. Çünkü fizyoterapistin bir üstü, doktorun da bir altında olan meslek. Psikoliji ile daha çok ilgileniliyor.
Etkinlik olacak olursa, eğer yeriniz var ise, kaykayın üzerine karın üstü yatırın, salonun bir ucuna boncukları koyun, diğer ucuna da ipi koyun, gidip teker teker sizlerin söylediği rengi alıp gelecek, o ipe dizecek.
Her gidişinde bir boncuk alacak. O şekilde git gel yapacak. Ama mesafesi olmalı biraz, 5-6 metre minimum.
Ya da harfleri seçebiliyorsa, kağıtların üzerine abeceyi yazın, hamağa uzansın, aynı şekilde sallanarak harfleri toparlasın.
Ya da mesela park oyunu var, hoş alır mısınız bilmiyorum ama, alacak olursanız ismi "rush hour".
Bu boyama sayfaları oluyor ya, bilgisayardan / internetten çıktısını alın, sayfanın altına strafor koyun, iğneyle onun etrafına aynı mesafede (0,2 - 0,3 cm) aralıklarla iğneyi çizginin üzerinden batırarak geçsin.
Veyahut, bir leğene çeşitli renklerle ponponları koyun, iple çapraz, yani elinin arasından geçeceği şekilde bağlayın, eline maşa verin, söylediğiniz renkteki ponponu çıkarsın.
Bunları zamana karşı da yapabilirsiniz.
Daha nicesi var, şimdi çocuğu görmediğim için hangi tarafa yönlendirebileceğimi kestiremiyorum hareketliliğinden ötürü. Ama bu saydıklarım standart.