Sizinde var mı böyle bir tespitiniz? İki hafta sonra İnşallah bebeğimi kucağıma alacağım ama öğretmenlik, çocuklarla sürekli iç içe olmaktan sanırım isimlerle çocukların zeka ve uslu olmalarının arasında bağlantı kurmaya çalışıyorum.. Erkek öğrencilerinizde şu isimli çocuklar daha zeki ve efendi oluyor dediğiniz isimler var mı? Varsa paylaşırmısınız?
(İsim bulmamda etkisi olacaktır) Sevgiler
Ya ama ben hangi ismi beğeniyorsunuz yada anlamları ne diye sormuyorum öğretmen arkadaşlarım,, ben sınıflarınızda akıllı zeki efendi çocukların genelde isimleri ne oluyor diye soruyorum... Beğendiğiniz isimleri gene yazın ama asıl öğrenmek istediğim yardım istediğim konu bu.
:) hakikaten öyle insanın aklına çok çektikleri geliyor..
Ya Yusuf isimindede şöyle bir tedirginliğim var birçok kişi dalga geçerler ilerde diyo "yusuf yusuf" diye.
Kimiside bu isimli olan çocuklar çok içine kapanık, ezdirir kendini diyor.
Arkadaşlar , bu zamana kadar ,ne kadar Furkan isimli öğrencim olduysa veya çevremde olduysa bir tane uysal ,uslu Furkan görmedim.Tecrübe edilmiştir.Birde Burak kesinlikle yaramazlar.
Tabiki öğrencilerimizden çlışkan ,uslu olanlar gözümüze dah sevimli gözükür,görecelidir.
Ancak isim bulma anlamında ismin anlamına göre bulmanızı öneririm.
Mesala düşündüğünüz Yusuf ismini anlamıyla isim sahibiyle (HZ.Yusuf) düşünün ,niyet önemli.Gerçekten güzel bir isim.Yusuflar, efendi, uysal oluyorlar tabi istisnalar vardır.
Mesela ben genelde Mehmet isimli öğrencilerimden memnun olmuşumdur.
Buğralar da pek efendi ,ağır olurlar.Erenler beyefendi, gözüaçık olur.
Bu yıla kadar üç Baki ismli öğrencim oldu tesadüf hep akıllılardı.
Emreler yaramaz ,yorucu olur.
İsmin güzel ve anlamlı olması çok önemli.
Bebeğinize şimdiden analı babalı bir ömür diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?