• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Öğretmen anneler yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selege, Şekercik yanıtlarınız için sağolun kızlar..

Bugün 2 saat kadar gene bıraktım kızımı, dişçiye gitmem gerekiyordu sütümü sağdım meyve suyu hazırladım vs..Ama benim cadı hiçbirinden yememiş ben yokken :(
Bu sıcakta teyzemi sokaklara çıkartmış, anca dışarı çıkınca durmuş..
Cumartesi-Pazar ara verip Pazartesi başbaşa bırakacağım gene onları..
Umarım işe başlayana dek alıştırırız...

Şekercik eğer mümkünse annenler 1 hafta falan önceden gelsinler, biraz alıştırma yap sen de önceden, birden bırakmak zor olur sonra..

Selege benim kızım maalesef hiç öyle beşiğinde falan durmuyor, yapışık siyam ikizleri gibiyiz...Bir de benim de eşim öğretmen o da şimdi tatil ikimizi de sürekli görmeye fena alıştı...

İşte biz de ceee falan oynuyoruz, bir de önümüzdeki günlerde teyzeme sıkça bırakmaya çalışacağız...

İnşallah hem bizsiz kalmaya hem de ek gıdalara alışırlar..

selege selam benim oğluşta eylülde 6 aylık olacak doktor bu hafta yoğurt ve meyve suyu ve püresine başlattı birkaç gün sonra sebze püresi havuç papates ve irmekle hazırlayacağım sabah ara öğün meyve ve öğlen sebze püresi öğleden sonra yoğurt vereceğim. eylül seminerde idare ederler diye umuyorum okuldan. durmazsa erken gelirim eve diyorum ege meyveyi ve yoğurdu sevdi. püre için bekliyorum bir kaç gün sonra başlayacağım inşallah korktuğumuz gibi olmaz eylülde seminer bayram derken alıştırırız hem bakıcıya hem ek gıdaya allah yardımcımız olsun

Selege, Şekercik yanıtlarınız için sağolun kızlar..

Bugün 2 saat kadar gene bıraktım kızımı, dişçiye gitmem gerekiyordu sütümü sağdım meyve suyu hazırladım vs..Ama benim cadı hiçbirinden yememiş ben yokken :(
Bu sıcakta teyzemi sokaklara çıkartmış, anca dışarı çıkınca durmuş..
Cumartesi-Pazar ara verip Pazartesi başbaşa bırakacağım gene onları..
Umarım işe başlayana dek alıştırırız...

Şekercik eğer mümkünse annenler 1 hafta falan önceden gelsinler, biraz alıştırma yap sen de önceden, birden bırakmak zor olur sonra..

Selege benim kızım maalesef hiç öyle beşiğinde falan durmuyor, yapışık siyam ikizleri gibiyiz...Bir de benim de eşim öğretmen o da şimdi tatil ikimizi de sürekli görmeye fena alıştı...

İşte biz de ceee falan oynuyoruz, bir de önümüzdeki günlerde teyzeme sıkça bırakmaya çalışacağız...

İnşallah hem bizsiz kalmaya hem de ek gıdalara alışırlar..

of başkasının yedirmesi de ayrı detrt bu yumurcakları.
bilmiyorumm 1 eylülde başlıcam annemler bikaç gün önce gelirler yerleşiyor olcağım o zaman en azından çocuğu oyalarlar. sınavlar döneminde çok da uzun süre ayrı kalmıcaz ama bilemiyoruım of ne zor yaaa
ben oğlumu yere bırakıyorum önüne de oyuncakları koyuyorum biraz beraber oynuyoruz sonra ben onu yalnız bırakıyorum siz de dneyin arada balkona çıkıp bakıyoruz arada sokağa çıkıp yürüyoruz markete filan gidiyoruz

cnm az önce okudum;
bebekler anneleri işe giderken üzüldükleri için ağlarlarmış benm çalışmam lazım filan demek işe yaramazmış yapılması gerek seni anlıyorum anne işe gidiyor die çok üzgünsüz demek ve onun duygularını paylaşmakmış bunu olabildiğince sakin yapmak gerekiyormuş o zaman çocuklar bay bay yapabiliyormuş aslında denemek lazım ben birazdan gelceğim deyip çıkmak lazım ağlarsa da biliyorum üzgünsün ama anne gelcek demek lazım bi denesek mi

Bunu ben de okudum..Sabiha Paktuna Keskin in Anne İşde kitabını aldım..Asla kaçarak çıkmayın, mutlaka vedalaşın ve geri geleceğinizi söyleyin diyor..Ama bizimkiler henüz bunu anlar mı bilemiyorum sanki 1 yaşından sonra falan bunu anlarlar gibime geliyor..

Bir de mesela evde bir yer bir koltuk falan seçecekmişiz..Akşama burada buluşacağız dşyecekmişiz..Her akşam geldiğimizde de o söylediğimiz yerde buluşup kucağımıza alıp işte geldik falan diyecekmişiz..Böylece çocukta obje devamlılığı oluşup, o koltuğa vs. baktığında annesinin geri döneceğini, geleceğini anımsayacakmış.

Ama bilemiyorum benim kızım başladığımda hemen hemen 7 aylık olacak, üstelik tüm gün çalıştığım için uzun süre ayrı kalacağız...Bir yandan teyzeme güveniyorum bir yandan da benden uzaklaşır mı diye ödüm kopuyor..

Ama benim ablam çok uzun süreler haftasonu gece nöbetleri falan şeklinde çalışırdı onun çocukları hiç sorun yaşamadı aksine annelerine çok düşkün oldular..Ama ablam eve gelince herşeyi bir yana koyar onlarla oynar onları uyutur gecenin bir yarısı ertesi günün yemeğini falan yapardı..Yorucu ama böyle yapmak lazım..

şekerim zaten çalıştığımız için yemek ve ev işleri ikinci planda kalacak öncelik çocuk olcak bunu eşimle konuşucam benden ev işi beklemesin çocukla ilgileneyim sonra yaparım ve ondan da yard isterim bu konuda. heralde anlayış gösterir o çocuğu ben tek başıma yapmadım ya....
valla bence anlarlar zira bu nesil her şeyden anlıyor:) benm oğlum mesela yaramazlık yapabileceği yer ve eşyaları asla unutmuyor sanırım bunu da birkaç ağlamadan sonra başarabiliriz

Canım sınıf öğretmeniyim. branş öğretmeni olsaydım yada 4-5leri okutuyor olsaydım.Oğlum günde 2 kez mama alıyor.Ben okuldayken mama yiyecek.Sonrada kaşık mamamlarına geçeriz.İnşalah bi problem olmaz.Oğluma annem bakacak.

Canım benim bebişim de 3. ayını daha doldurmamış olacak. Süt sağıp bırakmayı düşünüyorum, mama vermedm şimdiye kadar bi ilk doğduğunda vermiştik. Keşke doğum sonrası izninibirkaç ay daha arttırsalar.Kayın validem bakacak ama kıyamıyorum bebeğimi bırakmaya, inşallah sorun yaşamayız...

Bende bırakırsam 2.5 aylık olacak.Bıakmak istemiyorum.Belki ücretsiz izin alabilirim çünkü çok küçük.5.sınıfları okutacağım eğer sıkıntı olmazsa başlayabilirimde ama büyük ihtimalle bırakmayacağım.blueshh inşallah sorun yaşamazsın ama çok zor sana söyliyim.

ya çalışan anne olmak ne zor bişey oğlumu bugün bakıcıya bıraktım okula gitmeden biraz alışsın diye yavrum başkasının kucağında arkamdan bakıp kalıverdi içim cız etti valla.1 saat sonra bakıcı aradı uyutamamış gittim uyutup geldim nasıl alışcak küçücük bebeklerimiz biz nasıl alışıcaz eve gelince oturup bi güzel ağladım çok gücüme gitti

benim de oğlum 7.5 aylık olacak okul açıldığında. ücretsiz izin alsammı diye düşünüyorum. lisede öğretmenim idareyle konuştuk yarım gün ders verecekler. ama ben yine de izin hakkımı kullanmadığım için pişman olmaktan korkuyorum.

kasık fobısı benım oglumda da var,ama sunu farkettım,dıs cıkarma donemınde ıstemıyr kasıgı,sen hıc uzulme,dert etme,bebekler herseye bızden daha cabuk alısıyorlar.ustelık benımkı senınkı gıbı bıberon da almadı.annem kasıkla yedırdı devam sutunu.bıraktıgımda 2aylıktı...10 gr yedı,20 gr yedı dıye sevınıyrduk :)zamanla heeepsi duzelır,bır an once corbaları tattır,damak zevkı gelıssın...o zaman iş daha rahat olur.

Back