• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Öğretmen anneler yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Slm arkadaşlar 2 hafta sonra işe başlayacagız benim kızım 6 aylık olcak ama ek gıdaya geçemedik,kaşıgı görünce agzını kitliyor,kaç gündür düşünüyorum ben işteyken yavrum ne yiyecek, bakan kişi ne yedirsin bana akıl verin lütfen,bu aralar hastalıgı ve bu konuyu düşünmek beni yıprattı...

canım inşallah alışır.Ben de 7 aylıkken bırakmıştım.Bir kahvaltı yani karışım,bir de çorba bırakıyordum.Belki sana öyle yapıyordur,yani aç kalınca yer.Biberon alıyorsa sütünü sağıp koyabilirsin,aralarda da onu içer.

Allah yardımcımız olsun canım ben de kara kara düşünüyorum ek gıdaya geçtim ben 15 gün oldu tam alışamadı ama 15 gün var inş alışır 5.5 aylık benimki işe başlamadan kahvaltıya filan alıştırmaya çalış

Biberonda almıyor malesef sadece emiyor,siz ek gıdaya geçmişmiydiniz? Kahvaltı karışımı dediğinizde neler var peki,acaba hazır kahvaltılardan mı yedirsem bilemiyorumki,nasıl zormuş anne olmak,keşke baba olsaydım :)

Biberonda almıyor malesef sadece emiyor,siz ek gıdaya geçmişmiydiniz? Kahvaltı karışımı dediğinizde neler var peki,acaba hazır kahvaltılardan mı yedirsem bilemiyorumki,nasıl zormuş anne olmak,keşke baba olsaydım :)

çok gecmıs olsun bıberon alıyomu bıberon alıyosa hazır mama yer ama almıyosa bırak ıyıce acıksın emıyormu senı bunlara cvp yazarsan sanırım yardımcı olabılırız
2 tane buyuttum ben 2 4 aylık alalhıma çok sukur yedırme sorunum olmadı hıç

ya kusura bakma almıyomus bıberon kasıkla sevdıgı bıseyı dene bırakm alısana kadar anne sutunu de kasıkla verebılırsın 1 kasık yese kar kardır

canım ben 10 gündür kahvaltı veriyorum saat 10 gibi.2-3 çeşit meyve püresi yapıyorum cam rendede,havuç suyu sıkıyorum tülbentle, içine 2-3 bebe bisküvisi 1 kaşık kendi yaptığım peynirden 1 çay kaşğı labne peyniri koyuyorum bazen 1 çay kaşığı pekmez koyuyorum (pekmez süt ürünleriyle birlikte verilmemeliymiş o yüzden ara sıra koyuyorum)benim oğlan tatlı şeyleri çok sevdiği için bunu bayıla bayıla yiyo.sende bi dene bakalım severse bakıcı 10 gibi verir sen gelene kadar idare eder

benim bebeğim, ek gıdaya geçeli epey olduğu halde hala yemiyor. yediklerini ya tükürüyor, ya da ağzını sımsıkı kapatıyor. ama sevdiği tek bir şey var: organik kavanoz mamaları. örneğin milupanın kavanozda kurabiyeli, meyveli kahvaltısı var. bence denemelisin. eylüle kadar ne sevdiğini keşfetmiş olursun... ben haziranda çok gergindim okulda, umarım eylüle kadar her şey yoluna girer hepimiz için.

canım ben 10 gündür kahvaltı veriyorum saat 10 gibi.2-3 çeşit meyve püresi yapıyorum cam rendede,havuç suyu sıkıyorum tülbentle, içine 2-3 bebe bisküvisi 1 kaşık kendi yaptığım peynirden 1 çay kaşğı labne peyniri koyuyorum bazen 1 çay kaşığı pekmez koyuyorum (pekmez süt ürünleriyle birlikte verilmemeliymiş o yüzden ara sıra koyuyorum)benim oğlan tatlı şeyleri çok sevdiği için bunu bayıla bayıla yiyo.sende bi dene bakalım severse bakıcı 10 gibi verir sen gelene kadar idare eder

ya canım bir de ek gıdaya hiç başlamadıysan bu bebeğe ağır gelebilir daha önce meyve püresi filan vermişmiydin ben meyve suyu,püresi vewrmeye başlayı 1 ay olmuştum kahvaltıya başladığımda

canım yumurta sarısı,peynir,pekmez,1-2 büsküvi,az suyla veya ıhlamurla ezebilirsin.Daha küçük olunca süt vermezsin diye dedim.Kendi sütünle de karıştırabilirsin.Emen çocuğa hazır mama bence gereksiz.Emme zamanları dışında çorba,meyve,yoğurt gibi besinler tüketsin.

Meraba kızlaar ne güzel sizin bebekleriniz büyük olacak siz çalışmaya başlayınca.Benim oğlum 2 ayından 5 gün almış olacak.Keşke benimkide büyük olsa idi.Bende oğluma mama takviyesi yapıyorum okulda olduğum zamn mama yiyecek mecburen.

Meraba kızlaar ne güzel sizin bebekleriniz büyük olacak siz çalışmaya başlayınca.Benim oğlum 2 ayından 5 gün almış olacak.Keşke benimkide büyük olsa idi.Bende oğluma mama takviyesi yapıyorum okulda olduğum zamn mama yiyecek mecburen.
canım, sınıf öğretmeni değilsen, az sayıda ders alıp ders programını düzenletebilirsin ve böylece bebeğinin yanında daha çok bulunabilirsin. ben okul idarecilerimizle konuşup 15 saat ders talep edeceğim. tabii kabul görürse...

çok gecmıs olsun bıberon alıyomu bıberon alıyosa hazır mama yer ama almıyosa bırak ıyıce acıksın emıyormu senı bunlara cvp yazarsan sanırım yardımcı olabılırız
2 tane buyuttum ben 2 4 aylık alalhıma çok sukur yedırme sorunum olmadı hıç

ya kusura bakma almıyomus bıberon kasıkla sevdıgı bıseyı dene bırakm alısana kadar anne sutunu de kasıkla verebılırsın 1 kasık yese kar kardır

Kusura bakma cevap yazamadım hastanedeydik,bebeğim sadece anne sütü alıyor,biberonu kabul etmiyor,yaklaşık 1 aydır meyve suyu ve püresi,yogurt yedirmeye çalışıyorum,kaşıgı görünce agzını kitliyor,bugün hero babynin kahvaltı mamasından denedim onuda almadı,bakıcı ne yedirecek bu bebeğe bilemiyorum,fikirlerinizi bekliyorum.

cnm benim oğlum da biberon almıyor:)
ben suluk verdim bi de kaşıklı biberonlar var onlara bayılıyor onla verirsem baya bi çorba içiyor ben tarhana veriyorum
mesela ben; 1 tk labne 1 ölçek hipp 2 1 tk pekmez ılık su ekmek içi karıştırıp veriyordum sabahları şimdi hepsini ayrı ayrı yiyor dr mama ver çünkü vitaminleri böyle karşılayacak dedi ben de organik bari olsun die düşündüm ayrıca biz hala emişiyoruz ben de okulda nolcak bilmiyorum:(
sonra bu kahvaltıya pekmezi çıkarıp yoğurt ekledim yoğurtu pek sevmiyordu ama böyle yiyor
sonra üzüm şeftali elma gibi meyvelerle tatlandırdım
öğlenleri tarhana yoğurtlu pirinç çorbası veya sebze çorbası verdim
ikindide bişey yemiyor zaten yeri kalmıyor:) ama yerse yoğurt verebilirsin
akşam da pirinç unlu muhallebiyi öneriyor dr lar ama ben pirinci iyice haşlayıp yoğurt veya meyvesuyuyla eziyor öyle yediriyordum
ayrıca ben ikk günler hep kaşıkla yedirdim bardakla da içirdim biberon tercih etmedim
dışarda da suluk kullandık
kaşıklı biberonları deneyebilirisn
evde bisk yapabilirsin veya organik bisk alabilirsin onunla da farklı şeyler verilebilir bebişe
merak etme bi şekilde karnı doyacak
kaşık suluk veya kaşıklı biberonla...

Kaşıklı biberon hiç görmedim nasılsa,baya birşey yazmışınız bebek ne zamanları anne sütü alıyor anlayamadım,bu kadar menü kaç aylık bebek için benim cadının bunları yemesi için önce kaşık fobisini atması lazım o da nasıl olcak bilmiyorum..

hı mesela ben sabah uyanınca emziriyorum sonra bir iki kaşık kahvaltısından yiyor sonra gene emiyor öğlende çorbasından bir iki kaşık yiyor bazen daha da fazla yiyor bir de öğle uykusundan kalkınca yoğurt gibi bişey yediriyorum ama yoğurtu genelde kahvaltısına katıyorum pek sevmiyor da anca öyle yiyor akşam da biz ne yersek ondan veriyorum yani normalde 3 öğün yiyor az az kalanında da emiyor işte.

canım, sınıf öğretmeni değilsen, az sayıda ders alıp ders programını düzenletebilirsin ve böylece bebeğinin yanında daha çok bulunabilirsin. ben okul idarecilerimizle konuşup 15 saat ders talep edeceğim. tabii kabul görürse...

Canım sınıf öğretmeniyim.Keşke branş öğretmeni olsaydım yada 4-5leri okutuyor olsaydım.Oğlum günde 2 kez mama alıyor.Ben okuldayken mama yiyecek.Sonrada kaşık mamamlarına geçeriz.İnşalah bi problem olmaz.Oğluma annem bakacak.

Arkadaşlar yemek konusu başlı başına bir dert..Ben öğretmen değilim ama ben de 20 gün sonra işe başlayacağım..Kızım 2 gün önce 6. ayını doldurdu. Ek gıdalara geçmeye çalışıyorum ama benimkinin de aklı fikri emmekte..

Bir de bunun dışında bırakma problemi var...Benim kendi teyzem bakacak, alışsın diye günlerdir hergün teyzeme gidiyorum..Bugün ilk kez yalnız bırakayım dedim ama çok kötü oldu..O kadar çok ağladıki, eve döndüğümde sesi apartmanın dışından duyuluyordu..Halbuki ben yanlarında olunca teyzemle arası gayet iyi..Ama beni göremeyince kıyamet kopmuş..

Psikolojim bozuldu o hali aklıma geldikçe ağlıyorum :(

Siz bu konuda neler yapıyorsunuz, bakacak olan insanlara nasıl alıştırıyorsunuz?

Canım anlaşılan bebeğin sana çok düşkün,gün içinde onu yalnız bırakmaya çalış yani beşiğine koy eline oyuncakları ver sende varsa baby fon ile onu dışarıdan takip et ben öyle yapıyorum,biraz işe yarıyor gibi yoksa çok sıkıntı yaşayacagım.

Arkadaşlar yemek konusu başlı başına bir dert..Ben öğretmen değilim ama ben de 20 gün sonra işe başlayacağım..Kızım 2 gün önce 6. ayını doldurdu. Ek gıdalara geçmeye çalışıyorum ama benimkinin de aklı fikri emmekte..

Bir de bunun dışında bırakma problemi var...Benim kendi teyzem bakacak, alışsın diye günlerdir hergün teyzeme gidiyorum..Bugün ilk kez yalnız bırakayım dedim ama çok kötü oldu..O kadar çok ağladıki, eve döndüğümde sesi apartmanın dışından duyuluyordu..Halbuki ben yanlarında olunca teyzemle arası gayet iyi..Ama beni göremeyince kıyamet kopmuş..

Psikolojim bozuldu o hali aklıma geldikçe ağlıyorum :(

Siz bu konuda neler yapıyorsunuz, bakacak olan insanlara nasıl alıştırıyorsunuz?

bizimki de yedikten sonra muhakkak emiyor:( napıcam bilmiyorum ben işe gidince nolcak? annem gelecek benm de, annemi de pek görmedi şehir dışındalar. ben de ilk bıraktığımda kötü oldum komşuma bırakmak zorunda kaldım resmi işlere koşturuyordum hava da sıcak die almadım yanıma. ama bana bi sarılışı vardı içim sızladı. çok zor çalışan anne olmak. biz de daha alışmadık aslında. bir yerde okumuştum bebekler annenin arkasından ağlar ya ağlamasın alışsın die odadan çıkıp geri gelip ceee eee yapmak işe yarıyormuş biz oynadık bu oyunu. bazen koridora çıkıyorum bi ara kendimi gösterip sonra saklanıyorum sesleniyorum

Back