Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Öğretmen anneler,3 yaş. kızımı okulumun kreşinemi götüreyim?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
Merhaba sevgili anneler,özellikle 2 çocuklu olanlar:)
Öğretmenim ve haftanın 4 yarım günü öğleye kadar okuldayım.branş öğretmeni olduğum için ikinci kızımı kucağıma aldığımda da böyle olacak.Allah nasip ederse tabi 4 aysonra,dualarınızı bekliyorum bu arada.Gelecekteki karmaşıklaşacak hayatımızı planlamak her zamanki gibi anneye,bana:/ düştüğü için şimdiden bu konu aklıma takıldı,ben de aynı durumda olan annelere bir sorayım dedim.seneye kısmet olursa kasım ayında okula başladığımda ikinci kızım 5 aylık olacak ve eve bakıcı gelecek.diğer kızımın kardeşine nasıl davranacağını şu an kestiremiyorum,şayet kestirsem bile bakıcı genellikle küçük kızım ile ilgileneceğinden büyük kızımın kıskanacağı ve sıkılacağı düşüncesiyle onu okulumda bulunan anasınıfına götürmek istiyorum.ancak orda da devamlı beraber olacağımızdan,sorunlarıyla ilgilenmek zorunda olmaktan, işlerimi engeller mi acaba,müdürden laf gelirmi acaba diye ne yapacağıma karar veremedim.Mutlaka Allah bir kolaylık verecektir vcermesine de ben de illa ki düşünüyorum hem tasarruflu hem psikolojimizi bozmayacak bir yol bulayım diye her dişi kuş gibi:)
1- Mesela eve haftanın 5 günü saat 08-17 arası genç,bebelere oyun oynatabilecek birini bulsam her iki kızıma da bakıp,ben de okuldan gelince yemek temizlik yapsam...5 aylık ve 3,5 yaşında 2 kıza bakabilecek biri var mıdır?deneyimlerinizi anlatabilir misiniz?evde 2 kadın 2 çocukla,hem okul hem yemek hem ev işlerinin üstesinden gelebilir miyiz acaba?evim pratiktir...burada 08-17 arası bakıcı-yardımcı fiyatı 550tl.ancak tek kişi iki bebeye bakabilecek mi,burda sorun.
2-Ya da; büyük kızıma haftada 4 gün 08-12 arası oyun ablası,küçüğe de 08-12 arası bi bakıcı mı bulsam?250+250=600tl Ama okuldan gelince her ikisi de benim üzerimde olacak:( yardımcısız zor olmaz mı? Ancak bu durumda büyük küçüğe yastık mı attı,üstüne mi çıktı diye düşünmem,çünkü ayrı ayrı ilgilenilecekler.
3-büyük kızıma haftada 5 gün 08-17 arası oyun ablalığı ve bana evde olduğumda yardım edebilecek birini bulsam(500tl) bebeğime de haftada 4 gün 8-12 bir bakıcı teyze bulsam(250 tl) biraz tuzlu olur ama hem ev işleri hem okulun işleri hem de kızların işleri görülmüş olur.
4-Küçük kızıma 4 gün 08-12 evde baktırsam,büyük kızımı da yanımda okula götürsem ve sabırla okuldaki problemlere göğüs gersem:/ Ama becerebilir miyim?eBu durumda 550 tl kardayım,aile büyüklerimizin maddi bir konuda bir işini görüyoruz şu 1-2 yıl için....
Ayrıca bel fıtığım var evde tek başıma iki küçük kızla okul,yemek,mama,ev işleri...becerebilir miyim? ne dersiniz? burda bulunduğum ilde (adıyaman) çoğu anne başarıyor ve çok rahatlar,pimpirikli değiller.ben doğulu olmadığımdan mı nedir:)) ev işi yemek okul çocuk başarabilecek miyim diye çok kafaya takıyorum.öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
merhaba ben ankara temizlik işlerine gidiyorum bu konuyu buraya actım çünkü temizlikte işlerine yardımcı arayan güvenilir birilerini aryan öğtermenlerimiz vardır mutlaka ankarada ben işimde titiz ve hıslıyımdır işimi özenle yaparım tecrubemde vardır reverasda verirm eğer yardımcı raynlar varsa bana burdan yada özellllddden mesajjj atarlarsa sevinirm:)

ücretli doğum izni 6 aya çıkmazsa,önerim büyük kız kreşe (ki artık 3 yaşa okul öncesi eğitim deniyor)gitsin, küçük kıza bakıcı bulunsun şeklindedir. niye mi?
aralarında 26 ay olan 2 erkek çocuk annesiyim.taşınma nedeniyle kreşe başlatamadığım oğlumu şimdi küçüğüm 6 aylıkken kreşe gönderme çabalarım sonuçsuz kaldı. kardeş kıskançlığı çok çetrefilli bir hal aldığında büyüğü ( en azından ilk 6-7 ay) kreşe gönderebilme şansınız olmayabilir. o yüzden doğumdan önce bu işi halledin bence..ilk 3 yıl kreşe de karşıyım esasında . ama iki çocuğu aynı anda evde baktırmak, küçüğü 0-18 ay arasındaysa imkansız. tam zamanlı 2 bakıcı gerektirir. o zaman da ne olacağını söyleyeyim.büyüğü sürekli televizyon karşısında tutup, onu ister istemez edinsel bir otizm tablosuna sokmaya çalışacaklar.tek bakıcı bunu daha da iyi başaracaktır.hatta siz bile ev işlerini yetiştirmek için tıpkı benim yaptığım gibi, büyük çocuğunuzu pepee'nin karşısına dikeceksiniz.nane-limon, keloğlan masalları, köstebekgiller, reklamlar falan derken benim oğlum iyice hiperaktif, içinden çııkılması zor hale geldi, ben ettim siz etmeyn..
doğum izni siz doğurana kadar ücretli 6 aya çıkarsa , 2 ay da doğum öncesinden aktardığınızda bebişiniz 8 aylık olana kadar çalışmamak anlamına gelir. o zaman benim çektiğim sıkıntılara siz de katlanıp büyüğü bir süre kreşe göndermeyebilirsiniz.ama biraz ezilirsiniz,üstelik yanınızda tam gün yardımcı şart olur bu dönemde. iyisi mi şimdiden bakıcı-yardımcı ayarlamak. ama ben ikisini bir bakıcıya baktırmaktan vazgeçtim. bebeğim 7 aylık olunca işe başlıyorum(bir hafta sonra).bebeği bakıcıma, büyüğü anneme emanet edip (bir süre gelebileceğini söyledi), şubat-martı atlatıp( enfeksiyon riski hala yüksek) büyüğü kreşe vermeyi düşünüyorum. ikinci bakıcı için ilan verdim ama gönlüme göre birini bulamadım. üstelik çook masraflı. bakıcı eve yardım anlamında kattıklarından daha fazlasını evden götürecektir. iki kişinin yemesi içmesi bile çok masraflı.ücret olarak 600+60 yol parası veriyordum. şimdi cumartesileri de çağırıp 750+yol parası belki de 850 düşünüyorum. arada verdiğim promosyonlar da cabası..esasen istanbul'da bakıcı ücretleri fazla. anadoluda az. çünkü anadoluya gelen memurlar 400-500 gibi paralara çocuk baktırarak , bence , buradaki köylüm kadınını çok güzel sömürüyorlar.gerçi anadoluda kiralar düşük, yeme içme(sebze-meyve) ucuz.. yani bakıcı fiyatı ne olmalıdır ı hala belirleyemedim ben.devletin belirlediği asgari ücret, benim gönlüme ve beynime göre verilmesi gereken en düşük paradır .çünkü çocuk bakmak bir meslektir.istanbul gibi büyük şehirlerde de bakıcılar bizi sömürüyor. 2500'e kadar yatılı yerli bakıcı var..umarım sizi sömürmeyecek, aldığı paranın hakkını verecek iyi bir bakıcı bulursunuz. işin nirengi noktası şu:siz yarım gün de çalışsanız en azından ilk 1 yıl tam zamanlı bakıcı-yardımcı sizi çok rahatlatacaktır.ama büyüğe okul yolu görünüyor gibi....

inanın empati kurup yazmanız öyle hoşuma gittİ Kİ; benim de istediğim tam olarak buydu.öncelikle teşekkkür etmek isterim.küçük kızım doğduğunda büyük kızım tam olarak 41 aylık olacak.yani 3 buçuk yaşında olacak.çocuk gelişiminde 2 ayın bile önemi var ya, acaba sizin durum ile karşılaştırma yapmasak mı,yoksa yapsak mı?biz adıyamanda yaşıyoruz, küçük kızım 1 yaşına gelinceye kadar burdayız.sonra tayin isteyeceğiz.
aslında devlet anaokulu 500mt uzakta,ama yine de servisle gitmesi gerekiyor ve servislere güvenemiyorum burda arabaları bilinçsiz kullanıyor sürücüler.neyse biz de bırakabiliriz ancak benim çalıştığım ve kendi arabamla gittiğim köy okulunun da 4 yaş anaokulu var.kendim 3 ya da 4 yarım gün gideceğim için onu yanımda götürmek mi?yoksa devlet anaokuluna gönderip,işimde rahat etmek mi? bu konuda fikriniz nedir? ya daaa büyük kızıma ben okuldayken bir oyun ablası mı? hala çok kararsızım,hamilelikten galiba,hormonlarım tavan,duygularım harap.teşekkür ederim,sevgiler...

inanın empati kurup yazmanız öyle hoşuma gittİ Kİ; benim de istediğim tam olarak buydu.öncelikle teşekkkür etmek isterim.küçük kızım doğduğunda büyük kızım tam olarak 41 aylık olacak.yani 3 buçuk yaşında olacak.çocuk gelişiminde 2 ayın bile önemi var ya, acaba sizin durum ile karşılaştırma yapmasak mı,yoksa yapsak mı?biz adıyamanda yaşıyoruz, küçük kızım 1 yaşına gelinceye kadar burdayız.sonra tayin isteyeceğiz.
aslında devlet anaokulu 500mt uzakta,ama yine de servisle gitmesi gerekiyor ve servislere güvenemiyorum burda arabaları bilinçsiz kullanıyor sürücüler.neyse biz de bırakabiliriz ancak benim çalıştığım ve kendi arabamla gittiğim köy okulunun da 4 yaş anaokulu var.kendim 3 ya da 4 yarım gün gideceğim için onu yanımda götürmek mi?yoksa devlet anaokuluna gönderip,işimde rahat etmek mi? bu konuda fikriniz nedir? ya daaa büyük kızıma ben okuldayken bir oyun ablası mı? hala çok kararsızım,hamilelikten galiba,hormonlarım tavan,duygularım harap.teşekkür ederim,sevgiler...

Miray hanım; istanbul ankara izmir gibi büyük ve ulaşımı zor olan ayrıca,sabah 7 akşam 7 özel işlerde çalışanların çok olduğu illerde elbette ki bakıcı ücretleri fazla olacaktır.burda özel iş fabrika vs çok az,yani çocuk bakıcılarının çoğu öğretmen,postane,vergi dairesi gibi en fazla 8.30-17.00 gibi çalışanların çocuklarına bakıyor. bu da günde 9 saat çalışmaya tekabül ediyor.eğer öğretmen ise bu saat günde 3 saate kadar düşebiliyor.çünkü memurlar burada büyük şehirin hiç bir olanaklarından faydalanamadıkları için, para biriktirmeyi ve tayin isteyip gitmeyi planladıkları için tasarrufu düşünüyorlar.kaldı ki evlerimiz de doğuda çok büyük ve kullanışlı.mesela benim evin adıyamanın orta büyüklükteki bir evi ve 220m2, düşünebiliyor musunuz?ev bana ait ve eşdeğer kirası ayda 450tl.ben10 yıl önce ankarada 60m2 bir evde 600 tl'ye kalıp iş için minibüse günde 6 tl veriyordum.burda minibüs 1 tl.ayrıca çalıştığım okulda kullanılmayan musluğu kapatmayı çocuklara ben öğrettim,3 yılda öğrendiler.gerçi tuvaletlerinki hala açık:( kaçak elektrik kullanan çok,su bayağı bir ucuz.mesela 6 ayda su parası gecen yılki 300m2 dublex evim için 18tl idi şaka değil:) ayrıca giysi,markalar hariç(burda markada indirim pek olmaz) çok ucuzdur.mesela dantelli koton bluz 50 tl ise,onun benzerini dikip 25 tlye satıyorlar.yiyecek ise batıyı geçin, orta anadolu ilçelerinden bile ucuz.ekmek 50krş,tavuk 3.5,kemikli kuzu etinin kilosu 15 tl,kıyma 17tl.ben memleketim mersinin mut ilçesinde aynı ay içerisinde 1kg kuzu etini 24tlye almıştım,nerdeyse 2 katı:) organik domatesi 1,5 tlye bulabiliyorsunuz,soğan ve patates ise 70krş.hal böyle iken yani herşey yarıfiyat,minibüs ise heryerden heryere 1 tl.araziler de boş ve yemyeşil,yeşilliği bol toplayıp fırında börek yaptırmak adet burda,hem fırına sadece ekmek parası veriyor,tepsi yemeğinizi de 1 ekmek karşılığında ücretsiz pişirtebiliyorsunuz.burda böyle.yani her gün fırına yemek gönderseniz,ekmek harici para ödemez,hiç tüp kullanmazsınız.ben de ayda 2-3 kez fırında yemek pişirtiyorum,çok lezzetli oluyor.Hal böyle iken doğudaki bakıcıların çalışan kadınlar tarafından sömürüldüğünü düşünmezsiniz artık değil mi?üstelik bakıcı kadınların EN AZ 4 (5-6-7-8) çocuğu var,ve onların sorunlarıyla ilgilenebilmek için sık sık izin alırlar.izin vermesen olmaz,çünkü sen de annesin.
Mesela ben burda bakıcıyım,siz de istanbulda.ben 8-17 bir öğretmenin evinde 1 çocuk bakıyorum.siz de 8-17 bir öğretmenin evinde 1 çoğa bakıyorsunuz.ben 500tl alıyorum.siz800 alıyorsunuz diyelim.ben evime giderken her gün yarım kg et,1kg domates,1kg pate,4 ekmek ve minibüs ücreti 2tl veriyorsam(toplam14 tl),siz günlük akşam yemeği ve minibüs için 25 tlyi gözden çıkarmalısınız.bu da ayda 10tlden 200tl eder.elektrik,su,kira,ekmek,fırını da sayarsanız insanların büyük şehirlerde mi yoksa doğunun nezih yerlerinde mi sömürüldüğünü çok daha iyi anlarsınız.lütfen nazik olmadığımı düşünmeyin ama halkı burda devletin tüm olanaklarından fazlasıyla faydalandırılıyor.üstelik ben evi,me en geç 20dk'da varırken sizin günlük yolda geçen vaktiniz 2 saati bulabilir.ben bakıcı olsam kesinlikle büyük şehirin yol,pahalılık,arayıp ta bulamama ve vakit darlığı çözümsüzlüğünde çalışmak yerine doğuyu kesinlikle tercih ederdim.burda masraflar çıkınca harcayacak daha çok para kalıyor bakıcın elinde.kaldı ki pazar,et,çocuklara giysi alışverişini de ben yapıyordum pek dokunmayacağı için;çocuklu kadın çalışırken evimde.gayet de memnun ve helalleşerek ayrılmıştık.neyse canım,doğu anlatılmaz yaşanır...olumlu ve olumsuz yönleri her yerin var,ama ben de 2 çocuğum az büyüsün taşı toprağı altın bir yerlere, ne kadar pahalı da olsa tayin istemek istiyorum.buralar epey sıktı bizi ankara ve bursada yaşamış eşler olarak...sağlıcakla.

Back