öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleri

canım benim arkadaşalrım yapılandırmadan fazla fazla yatırdılar borcu erkenden bitirdiler ben zannetmiyorum fazla yatırırsan sorun olsun

desene kaçarım yok paşa paşa ödicem senağlama 855 lira öğrenim kredim, 140 lira katkı kredim. bu da bana devletimin en güzel kazığı... ben 5000 küsür aldım, ödeme 7960 :a015:
aynen öyle kuşum ben bir yıl ödemedim vergi dairesine tebliğ edilmiş dediler yapılandırma yapmalaısınız dediler bende mali müşavir ve avukat abiler var onlara sordum tebliğ edildiyse işleme koyacaklardır dedi mecburr yapılandırdık çaresizzz hep beraber ödicezz

bende calısmıyorum ama benim ündeki hocam bile ben yatırmadım diyordu hocam yani düşün fazla sallamayın fln diodu bize suanda calısmıyorum zaten ekim ayında baslıodu galiba yanlış hatırlamıosam yatırmadım daa

ya sanki çalışanlarda milyarlar kazanıyor ya... insan doğru düzgün bir taksit imkanı sunar... ya da taksidini kendin seç der seçenek koyar ne bileyim.. bu parayı biriktirsem 2. el araba alırdım

canım benim arkadaşalrım yapılandırmadan fazla fazla yatırdılar borcu erkenden bitirdiler ben zannetmiyorum fazla yatırırsan sorun olsun

senin arkadaşlar zenginmiş o zaman kaydirigubbakcemile3

canım senin hocan ödememiştir çünkü onun zamanında krediler beyaz eşyaya endeksli değildir eminim... yanlış hatırlamıyorsam 98den beri var bu uygulama... o yüzden aldığımızı fazlasıyla geri ödeyen gruptayız maalesef...
bir ara haber çıkmıştı haciz uygulaması başlatılıyor diye ee ben de 5 yıldır çalışan biri olarak açıkçası böyle bir durumla karşılaşmak istemedim ve kredi çekip büyük kısmını yatırdım... ödememi yaptıktan sonraki ay netten sayfama baktığımda bir vergi dairesinde takibe alındığıma dair yazı yazıyordu... bilemiyorum ödemeyi yaptığım için mi oldu yoksa sıra bana mı gelmişti ama kalan kısmı için de yeniden yapılandırmaya başvurdum... kurtulmak istiyorum...
bunlara borçlu filan kalmak istemiyorum... :dilcikar:

ya sanki çalışanlarda milyarlar kazanıyor ya... insan doğru düzgün bir taksit imkanı sunar... ya da taksidini kendin seç der seçenek koyar ne bileyim.. bu parayı biriktirsem 2. el araba alırdım

aaaaaa şükret canım haline her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok biliyorsun... işin var asgari ücretle yaşa işte... :1closedeyes:

böcükümm kuzucum bizim arkadaşialar garibanlar ve çoğu yeni evli bayanlar çalışmıyordu genelde asgariden işe girdiler sırf bunun için aldıklarını götürüp yatırdılar sanki boğaz tokluğuna çalışmışlar gibii ama adamlar bitirdi resmenn ya,yabence o yapılandırmaya gidelim diye yapıldı ve zaten işe yaradı kuzu kuzu gittik yapılandırdık nasıl bişiyse yine ödemede güçlük çekiyorum yine güçlük çekiyorum :teselli::teselli::teselli: üsülme yaparız kuzucum allah güç versin işsiz kalmayalım yeterki:teselli::teselli::teselli:

şimdi anlamadığım birşey var ben altı taksitte 18 ayda bitirmiş olacağım.3er aylık yani.24 aya yapılandıranlar nasıl yapıyor?8 taksit mi yani :uhm:yapılandırma uzatma galiba..yapılandırınca faizleri de ona göre güzelliyorlardır(!)herhalde..

icra vs gibi durumlar oluyor mu hemen ödenemendiği takdirde?

benim tam bir yılım doluyordu vergi dairesine borçluyum diye tebliğ edilmiş sevgulumün 2. yılında tebliğ edildi herşey gibi buda dengesizzz

benim ödemeye başladığım zaman ödememin bitmesi gereken zamandı... yani 2 yılsonra filan... belki okumuşsundur benim borcumun vergi dairesi takibine alınması 4500tllik ödeme yapmamdan sonra oldu... ya dediler tamam bunda para var ; ya da yeter artık beklediğimiz... onun ayrımına varamıyorum... laelaelaelaelae

Allah yardımcımız olsun ne diyelim...:Saruboceq:

yeniden yapılandırmada ödemeler aylık taksitler halinde canım...
faiz uygulaması da şöyle ;

sen borcun tamamını tek seferde odeyeceğim dersen gecikme faizinin %75 i
12 ayda ödeyeceğim dersen faizin %50si
24 ayda ödeyeceğim dersen faizin %25i
36 ayda ödeyeceğim dersen faizin %10u siliniyor...

yani bu ödemelerinde gecikme zammı fazla olanlar için yararlı birşey aslında...
aslında silseler şu faizin hepsini ya ; zaten verdiklerinin fazlasıyla geri alıyorlar bir de faiz uyguluyorlar üstüne

arkadaşlar bu sene bende almayı düşünüyorum ama iyice araştırmadan almak istemiyorum öncelikle sorularım olucak.

*Bu öğrenim kredisi 1 sene için alabiliyomuyum yoksa okuduğun 2 veya 4 yıl olarak hesaplayıptamı veriyolar

diyelimki busene birikmiş param var yetiyo ama seneye param çıkışmadı ozaman kredi alabiliyomuyum yoksa en başında alıp 4 senelik bi paramı veriyolar sana

ve istediğin parayımı veriyolar yoksa belirlenmiş bir ücret olup onumu talep ediyolar

beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

cnm ben de 2003 girişliyim ilk yıl ay ay vermediler 2004 nisanda 6-7 aylık toplu aldım
benimki neden 3 ayda 900 yaaaa toplamda da 9000 offffffff mafoldumbenmafoldumben

Canım o konuda haklısın doğru geç vermişlerdi toplu para 2004'te,her yerde aynıdır burs başlama tarihi....Ben okula giriş tarihi 2003 diye ağzımdan öyle çıktı..Ben kyk'nın sitesinden baktım böyle yazıyordu ödeme planım..

Bir de şu var ben sadece öğrenim kredisi aldım.Katkı kredisi almadım.Ondan olabilir mi acaba senin ödeme tutarının yüksekliği???Merak ettim şimdi...

bildiğim kadarıyla 1senelik ya da ihtiyaca göre diye ayrım yok Kredi Yurtlar kurumunun verdiği öğrenim ve katkı kredisinde... kredibaşlama tarihinden okulunun normal bitiş süresine göre yani 2 veya 4 yıl...bazı bölümlerde 5 yıl galiba...

tutarı sen belirleyemiyorsun... genelde 3 ayda bir ödeme yapıyorlar...ama bazen ilk sene 2-3 taksiti bir arada verebiliyorlar... bu sanırım ilk başvuru sonrası işlemlerin tamamlanma süresi ile ilgili ...

kişisel tavsiyem hiç bulaşmaman... sengözlerimebaksanab

katkı almadım canım
okuduğum okul nedeniyle zaten öğrenimden başka burs alamadım 5 yıl boyunca :sinifsinif:
kaşıkla verip kepçeyle geri alıyorlar ya mafoldumben

teşekkür ederim duruma göre bakıcam artık bende hiç istemiyorum aslında

ben katkı ve öğrenimi aynı anda aldım. 2005 girişliyim.
ödemelerim 2011 Aralıkta başlıycak 3 ayda bir 1000TL ve toplamda 8 milyar :1shok:

ben katkı ve öğrenimi aynı anda aldım. 2005 girişliyim.
ödemelerim 2011 Aralıkta başlıycak 3 ayda bir 1000TL ve toplamda 8 milyar :1shok:

Allah kolaylık versin cicim... benim 8000tl civarı olmuştu zamlarla birlikte... banka kredisi çektim... 1 senesi bitti çok şükür ; seneye haziranda banka borcum bitmiş olacak ama yeniden yapılandırma için daha 2,5sene her ay 88tl ödemeye devam...

benden tavsiye geciktirme... ne yap ne et bir şekilde zamanında öde...

allah herkesin yardımcısı olsun benim de geçen sene ekim de basladı ve su an da işsiz oldugum için babam ödüyor 1 senedir ödüyoruz bilseydim hiç bulaşmazdım böyle bir şeye yeni unvye baslayan arkadaslar gerçekten ihtiyacınız yoksa hiç basvurmayın asırı derecede faizli bir iş sanki bedava gibi parayı 1 günde bitiriyorduk ama öderken de böyle zorlanıyoruz işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…