Öğrenim kredisi?

bendemistim

bakın burası çokomelli.
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
656
471
133
Selamlar,
aranızda öğrenim kredisi alan var mı?
Nedir bu öğrenim kredisi?
Nasıl alınıyor? Nasıl ödeniyor? Ödeme şekli nasıl?

Biraz araştırma yaptım,forumlarda kesinlikle almayın diyorlar. Misliyle geri alıyorlarmış. Cidden öyle mi? Yani faizleri nasıl oluyor? Düzenli olarak ödesen bile faizle mi ödüyorsun? Kafam çok karıştı. Üniversiteye gidicem ve ihtiyacım var bu krediye. Gözüm korktu okuduklarımdan sonra. Sabırla sorduklarıma cevap verebilecek var mı aranızda? :26::26:

Öğrenim kredisi önceliğin olmasın bence burs araştır. Eğer imkanın varsa ilk sene öğrenim kredisine başvurma sadece burs başvurusu yap ve gideceğin ilin belediyelerine derneklerine filan bak burs için. Eğer hiçbirşey çıkmazsa diğer sene başvurursun krediye. tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesi olur demişler çok afedersin işte öğrenim krediside aynen bu hesap

Son düzenleme:
Almıyorum ama alan arkadaşlarım var. Bende çok zor durum da kalınmadığı taktirde alınmaması taraftarıyım. Şimdi geri ödemeli burs çıktığı zaman eğitim sürenize göre meblağlar oluyor sizde bu sözleşmeyi imzalıyorsunuz. Aldığınız miktarı eğitim süreniz bittikten 2 sene sonra ödemeye başlıyorsunuz. Benim bildiğim kadarıyla işe girmeniz beklenmiyor. Faiz ne kadar biniyor ondan haberim yok. Ben almadığım için bu kadar biliyorum.

Bence cok zorda kalmadigin sürece alma derim okulun bitcek sonra bi de o tatli tatli yediklerin geri ödeme derdi valla çekilir dert degil burs arastirmalarina basla bence.

Öncelikle teşekkür ederim:)
İkinci öğretim düşünüyorum. Burs çıkması çok zor sanki. Öncelikler anne babası vefat etmiş,evli olanlar bildiğim kadarıyla, yıllar önce ablam da başvurmuştu ama çıkmamıştı. Bursa bu konuda bel bağlamak istemiyorum. Çünkü açıkcası ümidim %0.1.

Bir arkadaşımdan duydum bende. Onun da bir arkadaşı almış yıllar önce,maaştan kesiliyormuş şimdi.
Faizleri ne kadar oluyor bilgiiniz var mı? Sadece harç parası için istiyorum. Sigaram bilmem neyim yok,har vurup harman savuran biri de değilim,tutumluyum yani:) Çok birşey almayı düşünmüyorum.
İnternette okuduğum yorumlarda herkes keyif için almış sanki. İçkiye,sigaraya yatırmışlar ya da eğlenmek için harcamışlar. Şimdi de sızlanıyorlar almayın diye.

Benim gelir durumum mal varlığım 0 gözükmesine rağmen burs çıkmadı da kredi çıktı. Başvur belki burs çıkar. İhtiyacın varsa da mecbur alıyorsun krediyi. 12.600 lira az değil ama ödenecek 200 200.

Gözüm korktu şimdi.
İhtiyacım olmasa böyle birşeyi hayatta düşünmezdim.
Uykularım kaçar benim o borçları düşündükçe :26:

Yok çok şükür ben harcamadım içkiye sigaraya alışkanlığım yok elhamdülillah s Bende harcımı ev kiramı ondan yatırdım babamdan da onun üçte biri kadar alıyordum yetiyordu şükür. Yani demek istediğim bir borca girmiş oluyorsunuz milyarlık bir borç ve daha iş olanağınız varmı yokmu o bile belli değilken. Evet ikinci öğretimlere çıkma olasılığı düşük bursların ben birinci öğretimken bile çıkmamıştı. Yani mümkün olduğunca sonlara atmak lazım bu seçeneği ama mecbur olunca da alıyorsunuz benim gibi...

Son düzenleme:

Offf okumak bile ayrı dert şu hayatta.
Sanırım en iyisi hiç bulaşmamak şu merete. Cidden gözüm korktu. Bir cesaret belki diyordum ama yok yani hiç benlik değilmiş.

i bir süre araştırdım borcu ödemek için bulamadım sistemde gözükmüyor dendi sonra 3 sene sonra bi baktım borcum 2 ye katlanmış günlük yüzde 6 gecikme faizi uygulanıyor haberin olsun neyse 4 binlirayı ödedim yavaş yavaş 15 sne oldu ve eşim hala başıma kakıyor çogu arkadaşımada olmuş baban ödeseydi dedi ben yoktum sen yerken borcu niye ben ödiyim dedi o daha acıydı

Çok teşekkür ederim ilginiz için:)
Önceliğim bursları araştırmak olacak. Aklıma hiç yatmadı,şu an cesaret edemiyorum yani bu krediye.
Rica ederim. İkinci öğretimlere burs çıktığını bende görmedim. ( İkinci öğretim okuyorum da bana da çıkmadı :) ) Bazı şehirlerin belediyeleri burs verebiliyor kazandığında bir araştır derim.

Canim sen sakin alma bak ben aldim bilmem ne kadar oldu odeyemiyorum diyenlere falan bakma. Sen simdi krediyi aldin diyelim,her ay ayni miktar hesabina 4 sene boyunca yatacak. Mezun olacaksın ve ise girsen de girmesen de 2 yil sonra odeme hakkın var. Ve eger is bulamazsan,bunu bildiriyorsun ve borcunu biraz daha erteletebiliyorsun. Cevrende konusan insanlara bakma, onların ne istedigini ben anlamadim. Her ay takir takir parayi alirken iyi. Yazin bile harcligin cebinde. Gun gecmeden yatiyor.Ama bunun geri odemesi oldugunu biliyorsun? Mezun oluyorsun borcu sallayip duruyorsun. E faiz binmeyecek de ne olacak? Zaten alirken biliyordun,kimse sana karsiliksiz demedi. Anlayacagin sorumluluk isi canim. Sen kalkıp 10 sene sonra odemeye kalkarsan o faiz alir basini gider. Ama yapilandirir, sorumluluğundan kacmazsan tadindan yenmez. Zira ayni parayi bir bankadan ceksen devlete odediginin cok fazlasini odersin. Ve 6 sene beklemeden.

Merhabalar ikinci ogretime burs cok nadir cikar kizlar cok dusuk ihtimal
Konu sahibesi bana sorarsan alma!
Ben aldim cok ihtiyacim da yoktu acikcasi herkes aliyor ne ki bu iyj bisey herhalde falan diye aldik hatta o zamanlar hava atiyorduk pesin odeyince indirim oluyor ya hepsini yatiririz falan diye ( ögrenci kafasi iste o zamana zengin olacagini saniyorsun) velhasil canim 2009 da mezun oldum 2011 olmadan odeme plani ev adresime postalandi 2009 da 6.900 tl almisim 2011 ekim de basladim tek bir taksit aksatmadim hala da oduyorum bitmedi toplamda 7500 kusur, yani direk uzerine faiz isliyor, senin ise girip girmemeni beklemiyor odemezsen zamaninda yasin 18 den kucukse kefil istiyor kefile gidiyor icra tum hesaplarina haciz geliyor para yatma olasiligina karsi
Sonuc almayan arkadaslar birikim yaparken ben 2011 den beri 3 ayda bir oduyorum keske bir ablamiz da bize alma deseydi de cok diyorum!
Abla sozu dinle cok ihtiyacin yoksa hic alma canim
Sevgiler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben 11 ilyarlık dekonta imza attım. taksitle ödüyorsun her ay 300 filan düşüyor. ama faizi o kadar çok işlemiyor. geçen yıl kanun çıkmıştı ünvde evlenenin borcu siliniyordu.

Arkadaşlar bu kadar korkmayın. Hiç yok mu çevrenizde borçlanarak ev araba vs. satın alıp sonra ödeyen, bir şekilde birşeyler sahibi olan, iş kuran insanlar? Mutlaka vardır. Almanız gerekiyorsa o öğrenim kredisine öyle bir mecbur kalıyorsunuz ki... Hiçbir yerden burs çıkmadıysa, hele ki devletten burs çıkmadıysa, ailenin de durumu ortadaysa almayıp da ne yapacaksın? Evi arabası olana kyk bursu çıkıyor, depremzede insana çıkmıyor. Yapılan adaletsizliğin cezasını Allah versin ama sayıp sövmek nereye kadar? Üç yıldır başka bir şehirde üniversite öğrencisiyim, okulumun uzama ihtimali yok. Zamanında mezun olup bir işe girmeye çalışacağım, girer girmez de öğrenim kredimi ödeyeceğim mesela ben. Çevremde burs ya da kredi almayan insan yok, öğrencinin desteğe mutlaka ihtiyacı oluyor yani. Geri ödemesi de olsa her ay hesabına ne kadar para yatacağını bilmek, en azından kesinlikle yatacağını bilmek insanı rahat ettiriyor. Borcumuz borç, ödeyip yeni borçlara gireceğiz; belki iş kuracağız belki araba alacağız ama sap gibi kalmaktan iyidir. Aileden zengin değilsen ne yapacaksın? Burs veya kredi vs. almayan/alamayan arkadaşlarım var, ailesinin yolladığı para dengesiz. O insanların da gücü ona yetiyor, ne yapsın. Ben para hesabı yapmayı üniversitede öğrendim, ama krediyle ama bursla ama aile parasıyla, insana birşeyler öğretiyor bu işler. Geri ödemesi var, artık bu ne kadar acı çıkar bilemem belki de çok zorlanırım öderken ama ne yaparsın, bilmediğin bir şehirde beş parasız kalmaktan iyidir. Korkmanın anlamı yok, almak gerekiyorsa alınacak maalesef.

Öğrenim kredisi öğrenim hayatın boyunca (üniversitede) sana her ay burs miktarı kadar verilen paradır. Öğrenciyken gerçekten çok iyi geliyor, şu anda 330 lira civarında hatırlıyorum. Sonrasında mezun olduktan iki sene sonra ödemeye başlıyorsun. Yapılandırıp ödersen faizi az ödüyorsun hatta hiç ödemiyorda olabilirsin bu konuda emin değilim. Ama 3 ayda bir ödediğin için o kadar da derty edilecek bir konu değil. Hee mezun oldun 2 sene içerisinde iş bulamadın diyelim o zamanda erteletebiliyorsun. O kadar gözünde büyüteceğin birşey değil canım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…