- 28 Kasım 2013
- 656
- 471
- 133
- Konu Sahibi bendemistim
-
Öğrenim kredisi önceliğin olmasın bence burs araştır. Eğer imkanın varsa ilk sene öğrenim kredisine başvurma sadece burs başvurusu yap ve gideceğin ilin belediyelerine derneklerine filan bak burs için. Eğer hiçbirşey çıkmazsa diğer sene başvurursun krediye. tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesi olur demişler çok afedersin işte öğrenim krediside aynen bu hesap
Öncelikle teşekkür ederim:)
İkinci öğretim düşünüyorum. Burs çıkması çok zor sanki. Öncelikler anne babası vefat etmiş,evli olanlar bildiğim kadarıyla, yıllar önce ablam da başvurmuştu ama çıkmamıştı. Bursa bu konuda bel bağlamak istemiyorum. Çünkü açıkcası ümidim %0.1.
Bir arkadaşımdan duydum bende. Onun da bir arkadaşı almış yıllar önce,maaştan kesiliyormuş şimdi.
Faizleri ne kadar oluyor bilgiiniz var mı? Sadece harç parası için istiyorum. Sigaram bilmem neyim yok,har vurup harman savuran biri de değilim,tutumluyum yani:) Çok birşey almayı düşünmüyorum.
İnternette okuduğum yorumlarda herkes keyif için almış sanki. İçkiye,sigaraya yatırmışlar ya da eğlenmek için harcamışlar. Şimdi de sızlanıyorlar almayın diye.
2 sene sonra ödemezsen faiz işliyormuş şimdi öğrendim.
Yok çok şükür ben harcamadım içkiye sigaraya alışkanlığım yok elhamdülillah sBende harcımı ev kiramı ondan yatırdım babamdan da onun üçte biri kadar alıyordum yetiyordu şükür. Yani demek istediğim bir borca girmiş oluyorsunuz milyarlık bir borç ve daha iş olanağınız varmı yokmu o bile belli değilken. Evet ikinci öğretimlere çıkma olasılığı düşük bursların ben birinci öğretimken bile çıkmamıştı. Yani mümkün olduğunca sonlara atmak lazım bu seçeneği ama mecbur olunca da alıyorsunuz benim gibi...
Alan bir arkadaşım var ona sordum öyle söyledi.
Rica ederim. İkinci öğretimlere burs çıktığını bende görmedim. ( İkinci öğretim okuyorum da bana da çıkmadı :) ) Bazı şehirlerin belediyeleri burs verebiliyor kazandığında bir araştır derim.Çok teşekkür ederim ilginiz için:)
Önceliğim bursları araştırmak olacak. Aklıma hiç yatmadı,şu an cesaret edemiyorum yani bu krediye.
Selamlar,
aranızda öğrenim kredisi alan var mı?
Nedir bu öğrenim kredisi?
Nasıl alınıyor? Nasıl ödeniyor? Ödeme şekli nasıl?
Biraz araştırma yaptım,forumlarda kesinlikle almayın diyorlar. Misliyle geri alıyorlarmış. Cidden öyle mi? Yani faizleri nasıl oluyor? Düzenli olarak ödesen bile faizle mi ödüyorsun? Kafam çok karıştı. Üniversiteye gidicem ve ihtiyacım var bu krediye. Gözüm korktu okuduklarımdan sonra. Sabırla sorduklarıma cevap verebilecek var mı aranızda? :26::26:
Öğrenim kredisi öğrenim hayatın boyunca (üniversitede) sana her ay burs miktarı kadar verilen paradır. Öğrenciyken gerçekten çok iyi geliyor, şu anda 330 lira civarında hatırlıyorum. Sonrasında mezun olduktan iki sene sonra ödemeye başlıyorsun. Yapılandırıp ödersen faizi az ödüyorsun hatta hiç ödemiyorda olabilirsin bu konuda emin değilim. Ama 3 ayda bir ödediğin için o kadar da derty edilecek bir konu değil. Hee mezun oldun 2 sene içerisinde iş bulamadın diyelim o zamanda erteletebiliyorsun. O kadar gözünde büyüteceğin birşey değil canım. :)Selamlar,
aranızda öğrenim kredisi alan var mı?
Nedir bu öğrenim kredisi?
Nasıl alınıyor? Nasıl ödeniyor? Ödeme şekli nasıl?
Biraz araştırma yaptım,forumlarda kesinlikle almayın diyorlar. Misliyle geri alıyorlarmış. Cidden öyle mi? Yani faizleri nasıl oluyor? Düzenli olarak ödesen bile faizle mi ödüyorsun? Kafam çok karıştı. Üniversiteye gidicem ve ihtiyacım var bu krediye. Gözüm korktu okuduklarımdan sonra. Sabırla sorduklarıma cevap verebilecek var mı aranızda? :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?