• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim kredisi borcu olanlar

kulis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
1.131
845
323
kızlar öğrenim kredi borcum var ve kafamda bi yığın soru :18: ekim ayında geri ödeme başlıyo3.5 milyar ben ekimde ödemeye başlayacağım ama faiz durumu nasıl işleyecek mesela ekimden sonraki aylarda hemen faiz koyacaklarmı yoksa ödemediğim zamanmı faiz işlenecek ödeyenler bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim kredi yurtlar kurumunu defalarca aramama rağmen telefonlara bakan kimse yok forumlardan bilgi toplamaya çalışıyorum bende:69:

geri ödemen yeni başlıyosa neden faiz işlesin ki ?ama geciktirdiğin her taksit için faiz işler hiç acımazlar..hangi ayda ne kadar yatıracağını internetten bakabiliyosun...
ben de ödüyorum da ahh ah almaz olaydım:47:

Bende Hem Öğremin Hem Katkı Kredisi Kullanmıştım...
Okul Bittikten 2 Sene Sonra Ödemeye Başlanıyor..

Ben Başladım, 3 Ayda Bir 948 Lira Yatırmam Gerekiyordu..
Aksatmadan Yatırdım, Şükürler Olsun Bitti...

Tatlı Tatlı Yedik, Acı Acı Çıktı Valla :27::27::27:

Sakın Aksatmayın !!
7 Güne 13 Milyon Faiz Koyuyarlar, Hesaplayın Artık...:27:

amaaann bu ne yaaa 3 ayda 1 milyar nerdeyse
en iyisi her ay kenara biraz para koymak yoksa 3ay
da birden çıkması kötü olur

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Egitime Dair" başlığına taşınmıştır.
Bilginize :34:

kredi geri ödemeleri artık aylık oldu diye biliyorum, üç aylık değil. Faizler taksidi kaçırmanızdan sonra işlemeye başlar ekim'de yatırmazsanız o aydan itibaren işliyor sanırım

tşk ederim kızlar bi kaç kişiye sordum faiz geliyo dediler korktum her ay ödicem artık allahın izniyle almaz olsaydım ya pişman oldum sanki çok büyük bi para veriyolarmışta bolluk içinde öğrencilik hayatı geçiriyomuş gibi hemen yakana yapışıyolar:59: hepimizin borçları kolayca bitsin işallah

kızlar okul bu sene bitti,ne zaman ödemeye başlarız acaba?bizim mi takip etmemiz gerekir yoksa bize bi kağıt gönderirler mi,durduk yere faiz işlemesin de ödeyelim bi an önce:26:

kızlar okul bu sene bitti,ne zaman ödemeye başlarız acaba?bizim mi takip etmemiz gerekir yoksa bize bi kağıt gönderirler mi,durduk yere faiz işlemesin de ödeyelim bi an önce:26:

bana kağıt gönderdiler canım taksitlerin yazılı olduğu bi kağıt bazılarına yollamamışlar mesela ama okul bittikten2sene sonra başlıyo ödemesi:10:

Arkadasim gene 3 ayda bir oduyoraun 4 seneye uzzttilar biliyorsunki lisans bitirdiysen eger. Faiz derken devleten aldigin paranin uzerine eklenmis olarak hesaplaniyor zaten ona gore odeme planini yapiyorlar yurtkurun sitesinde odeme planin belli benimde ekimdeydi oraya baktigimda 3aylik yapmislar araliga kaymisti.

acaba bu borcu öderken bana yapılan taksitere sadık kalarakmı ödeme yapmalıyım mesele 350 değilde ben 500 yatırsam olurmu 1milyar verip geçmek istiyom:66::1:

eşimin 3yıldır ödüyoruz böööööööööö geldi artık. neyse bu senenin sonunda bitecek inşallah. eşim tıp fakülteinde okumuş bide hazırlık ettimi sana 7 yıl. 10 milyara yakın geri ödemesi vardı. eşimin aileside doktor okuttuk diye gerim gerim gerildikçe sinir oluyorum valla. ay yarama tuz bastınızresmen kızlar...

eşimin 3yıldır ödüyoruz böööööööööö geldi artık. neyse bu senenin sonunda bitecek inşallah. eşim tıp fakülteinde okumuş bide hazırlık ettimi sana 7 yıl. 10 milyara yakın geri ödemesi vardı. eşimin aileside doktor okuttuk diye gerim gerim gerildikçe sinir oluyorum valla. ay yarama tuz bastınızresmen kızlar...

sakin ol canım sakin :9: hakkaten yıldırmıştır artık yaa 3 sene:37: bitiyomuş bak sene sonunda unutur gidersin borç ödediğiniz günleri:1:

Mezun olalı dört seneye yakın oldu, öğrenim artı katkı toplamda 6 bin liradan fazla para ödedim, son bin lira borç kaldı, ama artık takatim kalmadı, bıraktım ödemiyorum :63: ödemeyenlere bişey olmuyor nasılsa, hiç haciz geleni duymadım. Devlet baba büyük, faiz affı geliyor, yapılandırma geliyor, af geliyor hooopp borç başa dönüveriyor faizler siliniyor, ben de bi kendimi borç için sıkıp durmaktansa elime para geçene kadar ödememeye karar verdim, hayırlısı...

benim okul 2008 de bitti (aslında yarım dönem uzattım ama kyk bunu dikkate almıyor okul uzatmadan ne zaman bitmesi gerekiyorsa ozamandan başlatıyor süreyi.) 2010'un son 3 ayında ilk taksidimi yatırdım. yani bu durumda mezuniyetten 2 yıl sonra oluyor. zaten sana bir yazı yolluyorlar.

merhaba arkadaşlar konu direk dikkatimi çekti zira şu sıralar ilgi alanıma giriyor:53: ekim ayında bende başlıyorum ödemeye birkaç aydır çalışıyordum borcumun bir kısmını biriktirdim ama tamamı değil malesef geçen hafta işten ayrıldım:43: sanırım bir kaç ay ödeyebileceğim ama diğer aylar nasip artık çalışamazsam babacığıma kalıcak:50:

Back