• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Öğrenim durumu bakış açısını etkiler mi?

öğrenim durumu bakış açısını etkiler mi?

• evet

OY: 49 69,0%
  • hayır

OY: 22 31,0%

• Ankete Katılan
    71
bence etkilemez
okumakta bi yere kadar kızlar
mesela iki üniversite bitirmiş yada master yapmış, yurtdışında yüksek lisans yapmış iyi yerlere gelmiş adamlar var ama hayatlarında değişen hiç bir şey olmamış
sabit fikirli bi insan ne kadar okursa okusun sabit fikirlidir
eğitimin de katkısı bir yere kadar olur bence

benim bakış açımı etkiler ne ünv. mezunu ne eğitimliler var ama adamlar tam bir odun kendini hiçbir anlamda yetiştirememiş asosyal. ama ne ilkokul mezunu insanlar varki zannedersiniz adam yurt dışında eğitim görmüş doktora yapmış. kendini öyle yetiştirmiş yani. eğitimin sadece bir etiket, prosedürler gereği diploman lazım oluyor, onun dışında ben insanlığına bakarım, oturup, kalkmasına, sosyalliğine çevresine. gerisi fasa fiso

Tabii ki istisnalar oluyor.Üniversite okusa da bağnaz,neyi neden savunduğunu

bilmeyen çok insan tanıdık.

Ancak bir de işin diğer kısmı var.At gözlüğüyle dünya'ya bakan ve kendini geliştirmek

adına tek bir adım bile atmayanlar.

Benim takıldığım nokta işte tam burası..Neden bizim kadınlarımız ya da erkeklerimiz

bu kadar geriden geliyor...

Bence etkilemiyor. Bir adam kaskafaliysa afederisiniz isterse doktora yapsin yine kaskafalidir. Gorumcemin esinden biliyorum. Adam Master yapmis ama tam bir dogulu kafasi var ve esine deger vermiyor,onun hiç bir sozu onemli degil, oraya gidemez , bunu yapamaz falan filan. Hadi burdan buyrun bakalim. Guya okumus, gun gormus adam. guya egitimli guya çagdas!!!!

unıversıte egıtımı bence cok etkılemıyor cunkü meslekı egıtım alıyoruz
unıversıte okumus ama bı kıtabın bı dergının gazetenın kapagını acmamış insan meslegınde super de olsa ben onun goruslerını onemsemem
bı tanıdıgımız var kadın ortaokul mezunu ama dunya sıyasetınden tutun tıptakı son gelışmelere kadar her seyden bahsedebılıyor oturup konustugunda bır dahakı sefere ne zmn sohbet edebılırız dıye soruyoruz
ınsan gozunu acmalı egıtımcıyse sadece egıtım alanıyla degıl hayatla ılgılenmelı doktorsa hastalıklarla degıl teknolojiyle vs ılgılenmelı bu benım dusuncem
ama alırım maasımı yaparım ışımı adım da unıversıte mezunu falanca olur sozum onemsenır dıye dusunuyorsa varsın dusunsun

valla çevremdekiler ya lise ya üniv mezunu master yapmış olanlarda var, ve bence kesinlikle öğrenim durumu hayata bakışı değiştirmez, üniv eğitiminin okunan branşla ilgili konular dışına hayatta ekstra kültür kattığını sanmıyorum, en bakış açısı geniş, en kültürlü en hümanist arkadaşlarım ya lise ya önlisans mezunu

Son düzenleme:
Tabii ki etkiliyor ama çevre ve aile daha önemli. Özellikle forumda yazılanlarla eğitim durumunu hiç kıyaslamamak lazım. Mesleğinde eğitimci yazan ama noktayı virgülü kullanmayan çok insan gördük. Sanaldan değil gerçekten bahsediyorsak evet, eğitim ve yetiştirilme paralel olarak etkili..

Tahsil cehaleti alır ; insanı insan yapan yüreği ve karakteri..

Mutlaka bilmek ve öğrenmek ; eşsiz ve kutsiyeti derin erdemler..

Bu hayatın gayesi ilim ; okumak ; lakin önemli olan okuduğumuzdan anlamak ve hayata uygulamak..

Kuru kuruya eğitim - boşa kaybedilen zaman olabilir bazen..

Düşünmeden öğrenmek yitirilmiş bir emektir der Konfucyus..

Kişinin - kendini durmadan yenilemesi ; öğrenmeye daima aç olması ; her konuya vakıf olması gerekiyor..

Bu hayat böyle anlam kazanıyor ..

Bazen diploma ambalajdan öteye geçemiyor..

Muhatabının özüne değil de ambalajına önem vermek mantıksız olur..

Velhasılı kelam ; hakiki eğitim ; ilim ve irfanla birleştirilen YÜREKTıR..

Yazmıcam yazmıcam diyodum ama duramadım buyrunnnnnnnnn
Böyle bir konuya OKUMUŞ AMA DOĞULU KAFASI VAR diye bir yorum yapılır mı? :olmaz:
Pesssssssss pessssssssss yorumsuz...
Konu hakkında yorumumda OKUMAK CAHİLLİK ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR...
Yani okumakla asla bakış açısı alakalı olamaz...
:enbuyukkk:

Bence de.
Arkadaş adına konuşmayayım ama sanırım o da aynen savunduğumuz gibi : eğitim kişiliği - karakteri - yaşam tarzı ve felsefesini kökten değiştirmez ; hatta bazen etki bile etmez demek istemiş..

kesinlikle etkilemez insan yedisinde neyse yetmişinde de odur valla.eğitimde bunu değişmiyor.

öğrenim durumu diplomadan, derecelerden öte (hepimiz biliriz Türkiye'de üniversite okumak yüksek lisans doktora yapmak gelişme sayılamaz, ben de yapıyorum ama biliyorum ki üniversite okul hiç bir şey değildir, sadece iş güç bulmada bi derece yardımcı olur) olay; kendini geliştirmektir, her gün yatmadan önce bugün neler öğrendim?e beş altı satır yazabilmektir, merak etmektir, hayatla ilgilenmektir ...

Back