• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Öğrenim durumu bakış açısını etkiler mi?

öğrenim durumu bakış açısını etkiler mi?

• evet

OY: 49 69,0%
  • hayır

OY: 22 31,0%

• Ankete Katılan
    71

Yaxgxmurseli

Üşüyorum kapama gözlerini
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
1.915
5
156
İstanbul
Arkadaşlar kimse üzerine alınmasın

Forumda dolaşırken hep öğrenim durumuna bakıp yazılanları okudum

Gördüm ki öğrenim durumuyla yaklaşımlar paralel gidiyor

Ve işin kötü yanı asla belli kalıplardan çıkılmıyor.

Sizin fikirlerinizi de merak ettim

Kimse alınıp bozulmasın forum tartışma alanıysa bunu tartışmak istiyorum

öğrenimi belli bir alan üzerinde yapsak da yaşama bakışımızı keskin denilecek kadar belirginleştiriyor..
her ne kadar kendini geliştirmek deyimi türetilse de işe yaramıyor eğitiiiim şarttt.

elbetteki etkiler.kendini ne kadar gelistirirsen.fikirlerinde gelisir bakis acinda degisir.hic cahil egitim almamis biri ile egitim almis kendini gelistirmis birinin bakis acisi bir olurmu.bilgi tecrübe cok önemlidir bakis acilarsinda bence

sanalda benim bakıs acımı pek değiştirmiyor nedense
bence bircok kısı profilinde gerçekleri yansıtmıyor egitim olarak
tabi olaya öğrenim olarak bakarsak çok insan var üniversite bitirmiş ama kalitesiz
kısacası egitim herseyiyle bir butun olmalı

evet eğitimin katklııs var

Bende refleks olarak bakıyorum nedense eğitim durumuna ama o ibareye bakıpta etkileniyormuyum ?Zannetmem fakat yaş olarak ortalamanın altında olanları attıkları mesajlardan tahmin edebiliyorum.

etkilediğini ben de düşünüyorum, bakış açısını değilse bile en azından diğer fikirleri de kabul edebilmenizi sağladığını, bir bakıma vizyonunuzu genişlettiğini düşünüyorum eğitimin. tabi kendini geliştirmiş insanlara hiç lafım yok, şu forumlarda ilkokul mezunu olup da doktoralı arkadaşların söyleyemeceği kadar derin şeyleri konuşabilen insanlar var; ya da evde oturan bir hanımın yanında hiç konuşmaması gereken üniversite öğrencileri.

etkilemez....
çünkü burda her arkadaşın öğrenim durumunu doğru olarak yazdığına inanmıyorum...
benim için fikirlerinin kalitesi önemli üniversite mezunu ama boş şeyler yazanda var, ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş hayat okulunu bitirmiş çok güzel düşünen arkadaşlarda var...

günlük hayatta insanlara yaklaşmamda öğrenim durumu çok önemli. burada da önemli gibi ama çok istisnalar da var. okuyup bunu yazan insan nasıl lisans öğrencisi olur dediğim de oluyor, daha düşük öğrenim seviyesi olanların yazdıklarını, düşüncelerini çok beğendiğim de. kesin bir kriter değil benim için yani sanalda.

eğitim durumunun bakış açısının genişlemesi adına etkisi çok büyüktür tartışmasız ama site geneline

bu durumu indirgersek şunu bilmek gerekiyorki çoğu insan mesleğini ya da eğitim durumunu burda

doğru olarak yazmıyor ama kim e kadar eğitim almış bakış açısı nasıldır hangi taraftan düşünüyor

düşünceleri çok mu sığ yazdıklarından hemen anlayabilirsiniz

etkilemez....
çünkü burda her arkadaşın öğrenim durumunu doğru olarak yazdığına inanmıyorum...
benim için fikirlerinin kalitesi önemli üniversite mezunu ama boş şeyler yazanda var, ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş hayat okulunu bitirmiş çok güzel düşünen arkadaşlarda var...
[/QUOTE
müsade edersen altına imzamı atabilirmiyim arkadaşıma.s.

İstisnalar olsa da yazdıklarımız eğitim durumumuz hakkında ipucu veriyor:) Bunda alınacak birşey de yok. Biz anlayamasakta dışarıdan bakan göz anlıyor. Yalnız üniversite mezunu olduğu hiç anlaşılmayan insanlar da azımsanamayacak kadar çok.
Öğrenim hayatı bitse de insan ölene kadar kendini geliştirmek zorunda bence. Bunu ne kadar başarabiliyoruz tartışılır. En azından gayret gösteren insanların olduğuna inanmak istiyorum.

ben de eğitim insanın bakış açısını etkiler diyenlerdenim ancak her zaman değil. burada kişinin iletişim halinde olduğu insanlar, bu insanların tutumları, aile görgüsü, sosyallik, ilgi alanlarının çok etkili rol oynadığını düşünüyorum. kısaca kişinin kendini yetiştirmesinin çok önemli olduğunu, bunun da yukarıda saydıklarımla geliştirileceğine inanıyorum.

çünkü benim ilkokulu dışarıdan açılan eğitimlerle tamamlamış tanıdıklarım var ama kendilerini çok güzel yetiştirdiklerini görüyorum. yani eğitim etkilidir ancak o eğitimden faydalanmasını bilenler için.a.s.

bence etkilemez.
cahil ve dar görüşlü insan 10 üniversite bitirse de aynıdır.
üniversiteyi bitirip çok bildimlik yapar ve aslında hicbişi bilmiyodur ama bu her üniversiteli için değil tabi. ilkokul mezunudur ama hayat görüşü daha geniştir kendini geliştirmiştir 10 tane üniversiteliye bedeldir.

BENCE ETKİLEMEZ KİSİNİN KENDİNİ GELİSTİRMESİ İLE ALAKALI bu mevzu nice üniv li var çok sıradan ve seviyesiz nice ilk.okl mezunu ar ama gayet kaliteli...

evt canım bnde katılıyorum ama tamaean değil ilk okul mezunu olupta kendını çok guzle gelıştırebılenler de var

öğrenim durumu bakış açısını genişletebilir ama fikirleri değiştirmezşakkıdı

ne kadar okursam okuyayım ben kimine göre yobaz biriyim mesela
lülülülülülü

Kısmen etkiler!
İnsan ne kadar çok insanlar bir arada olursa, ne kadar çok okursa, ne kadar fazla ortam tanırsa o kadar bakış açısı değişir. Bu da ülkemiz şartlarında genellikle yükseköğretimle oluyor.
Ama bazen istisnalar olabiliyor. Çünkü iyi ya da kötü belli düşünce kalıplarıyla yaşaayan ve farklılıklara alışık olmayan bir toplumuz. O yüzden ne kadar farklı şartlarda yaşarsa yaşasın hep aynı pencereden bakan insanlar da var.Bir de hiç okumayıp çok farklı düşünebilen ve diğer görüşlere saygılı olan insanlar da var.

Back