• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrencinin aylık gideri bir yılda yüzde 14,5 arttı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Öğrencinin aylık gideri bir yılda yüzde 14,5 arttı
Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, okul masrafları son bir yılda yüzde 14,5 arttı.
Sitene Ekle
ogrencinin-aylik-gideri-bir-yilda-yuzde-14-5-artti-6111048.Jpeg

Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, okul masrafları son bir yılda yüzde 14,5 arttı.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, döviz kurlarındaki artışın ithal edilen kırtasiye malzeme fiyatlarının enflasyonun üzerinde yükselmesine yol açtığı, servis ücretlerinde ise büyükşehirlerde yaklaşık yüzde 10 artış olduğu belirtildi.

Açıklamada, konfederasyonun Ar-Ge Merkezi'nin konuyla ilgili TÜİK verilerinden yola çıkarak yaptığı araştırmayla, bir öğrencinin aile bütçesine getirdiği ek yükün belirlendiği kaydedildi.

Buna göre, ilköğretimde okuyan bir çocuğun aile bütçesine getirdiği ek yükün, geçen yıl aylık 846 lira 24 kuruşken, bu sene 968 lira 67 kuruşa çıktığı bildirilen açıklamada, okul masraflarının son bir yılda yüzde 14,5 yükseldiği ifade edildi.

"Vatandaşlarımız borçlanarak yaşıyor"

Açıklamada, araştırmayla ilgili değerlendirmesine yer verilen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yılla karşılaştırdığımızda sadece okul masraflarının aylık 122,4 lira arttığı ortaya çıktı. Zaten zorunlu tüketim harcamalarındaki artış, yılın başında alınan zammı eritmişti. Artan enflasyonla birlikte okulların açılması da aile bütçesine ek bir yük olarak karşımıza çıkmaktadır. Sınav ve yerleştirme sistemindeki çarpıklık nedeniyle, öğrencilerin ailelerinden uzak okullara yerleştirilmesi de okul masraflarını artıran bir başka etken olmaktadır. Yapılan araştırmalar, son 11 yılda ülkedeki tasarruf oranının büyük ölçüde düştüğünü göstermektedir. Buna göre vatandaşlarımız borçlanarak yaşamakta, çocuklarımızın geleceği için hiçbir yatırım yapamamaktadır."

Vatandaşı ekonomik açmazda bulunan bir ülkenin ilerleyemeyeceğini, büyüyemeyeceğini ve kalkınamayacağını belirten Koncuk, eğitim masraflarından kısılarak ülkenin geleceği çocukların çağdaş eğitim imkanlarından faydalandırılmasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

"Bu bakımdan, özellikle memurlarımızın yaşadığı hak kayıplarının giderilmesi ve yeniden tasarruf yapılabilir hale getirilmesi ülkemiz geleceği açısından da zorunluluktur" değerlendirmesinde bulunan Koncuk, iyi bir eğitimin yolunun, doğru bir sistem ve yeterli ekonomik kaynaktan geçtiğini, çocuğu eğitim gören vatandaşlara eğitim öğretim yardımı yapılması gerektiğini ifade etti.
http://www.milliyet.com.tr/ogrencinin-aylik-gideri-bir-yilda/ekonomi/detay/2124323/default.htm

Dolar arttı, artınca kırtasiye malzemesinden okul servis ücretlerine herşeye zam geldi, maşallah sübhanallah yaşadığımız ülke Türkiye ama herşeyimiz $ kuruna endeksli çünkü.

Çocukların geleceği için yatırım yapmak mı:KK14: Alınan maaşlar belli, giderler belli nasıl birikim yapacaklar sorması ayıptır:KK59:

Tek çocuğu okutmak biraz daha kolay fakat Allah 2-3 çocuğu olupta okula gönderenlere yardım etsin, bu yıl ki servis ücretlerini gördüm de, o bile tek başına ailelerin belini bükmeye yeter.

Bir tek kitap dagitmakla degil yani bu egitim bedava isi.Okulda 3 kardes olanlar var.Bu sene okul kiyafetleri degisti ve kisi basi 100 oldu.Adamin eline 600-700lira para geciyor 300 nasil versin?Durumlari da hic yok.Benim icimi sikinti basiyor yemin ederim dusundukce :( Biseyler yapicaz 2-3arkadas artik.Ama hangi birine yetisesin...

Bir tek kitap dagitmakla degil yani bu egitim bedava isi.Okulda 3 kardes olanlar var.Bu sene okul kiyafetleri degisti ve kisi basi 100 oldu.Adamin eline 600-700lira para geciyor 300 nasil versin?Durumlari da hic yok.Benim icimi sikinti basiyor yemin ederim dusundukce :KK43: Biseyler yapicaz 2-3arkadas artik.Ama hangi birine yetisesin...

Hani okul kıyafetleri ailelere külfet oluyor diye serbest kıyafete geçilmişti?

100 lira bir kuru Kıyafet, bunun ayakkabısı, kışın montu, çantası, defteri, evi uzaksa yol parası, bu çocuklar hiç mi birşey yemeyecek? Evden sandviç yapıp getirse ekmeğin içine en azından bir zeytin koyacaklar:(

Istenildiği kadar aksi söylensin ben görüp yaşadığımı bilirim, Sağlıkta Eğitimde paralı.
Okula gidip gelemiyorsan Açıktan oku diyorlar, yani paran yoksa açıktan oku, imkan yok deme, al sana imkan deniyor, bir çocuğun okulda ders dinlemesiyle bir çünkü açık öğretim:KK12:

Üniversite öğrencilerinin bir kısmı part-time işlerde çalışıp ailesini zor duruma sokmamaya çalışır, aldığı krediyi bile daha sonra nasıl geri ödeyeceğini düşünür kara kara; bir kısmı da arabası için otorparkta yer bulmaya çalışıp her gün elinde starbucks kahvesiyle derse gelip , son model iphone'uyla derste selfie falan çeker...
Sınıf kinim bu haberlerle daha fazla büyüyor.

servisçi geçen gün ödemeyi taksitle mi yapcaksınız diye nurella gibi suratla eziklediydi bizi, o aklıma geldi bak, dedim millette nasıl para varsa demek...:KK53::KK53: bi biz de yok herhal

Bir tek kitap dagitmakla degil yani bu egitim bedava isi.Okulda 3 kardes olanlar var.Bu sene okul kiyafetleri degisti ve kisi basi 100 oldu.Adamin eline 600-700lira para geciyor 300 nasil versin?Durumlari da hic yok.Benim icimi sikinti basiyor yemin ederim dusundukce :KK43: Biseyler yapicaz 2-3arkadas artik.Ama hangi birine yetisesin...

Sali gunu yazdigim bu mesaj sonrasinda @Bilgece bana ozel mesaj yoluyla ulasip bu uc kardesin kiyafetlerini almak istedigini belirtti.O sorunu hallettigimiz icin kendisi bu 3 minik okul bebesinin okuma seti,kaynak kitap ve okuma kitaplarinin masrafini ustlendi.Kendisine bir kez de burdan tesekkur etmek istedim hassasiyeti icin.
Cooookk tesekkur ederiz Bilgece :KK36:

Sali gunu yazdigim bu mesaj sonrasinda @Bilgece bana ozel mesaj yoluyla ulasip bu uc kardesin kiyafetlerini almak istedigini belirtti.O sorunu hallettigimiz icin kendisi bu 3 minik okul bebesinin okuma seti,kaynak kitap ve okuma kitaplarinin masrafini ustlendi.Kendisine bir kez de burdan tesekkur etmek istedim hassasiyeti icin.
Chelzy keske burda yazmasaydin bi tuhaf oldum.:oops: Rica ederim ne demek. Eger mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Araci oldugun icin de ben sana cok tesekkur ederim :KK68:

@Bilgece çok tebrik ederim, ne büyük mutluluk hem senin, hem onlar hem de aracı olan için:KK5::KK5::KK5:

Tesekkur ederim chess :oops:

Chelzy keske burda yazmasaydin bi tuhaf oldum.:oops: Rica ederim ne demek. Eger mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Araci oldugun icin de ben sana cok tesekkur ederim :KK68:

ay ben de çok mutlu oldum ya, açtığım konu bi işe yaradı sonunda, kendime de pay çıkarayım:KK70::KK70:

ay ben de çok mutlu oldum ya, açtığım konu bi işe yaradı sonunda, kendime de pay çıkarayım:KK70::KK70:

:-) :-) evet chess bence bu hayatta her sey bir vesile. Ben boyle dusunuyorum. Sen bu konuyu acmasaydin, Chelzy Chelzy bu 3 küçük kardesten bahsetmeseydi ruhumuz duymazdi. Sagolun kizlar :KK68:

Olsun yazmazsam olmazdi.Bir konunun nelere vesile oldugu gorulsun.Ben cok mutlu oldum.Tekrardan cook tesekkurlerr:KK36:

Tesekkurler chess:KK68::KK68:

@Bilgece seni canı gönülden kutlarım. Chelzy Chelzy öğrencilerin için çok sevindim :)
İyi bir öğretim yılı olur hepiniz için umarım...

Back
X