- 1 Mart 2020
- 399
- 875
- 33
- Konu Sahibi kirginzambak
-
Açıkcası ben bu konuya o kadar takılmadım. Özel okullar size sosyallik ve aynı sosyal statüde çocuklarla okumayı vaat eder. Bir de ingilizce. Başarı biraz ilgili bir öğretmene denk gelmeye (bu biraz şans) çokça çocuğun kendisine bağlı bir durum. Çocuğun kafasını açıp bilgi ekemiyoruz maalesef devlette dersi dinlemeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen özelde de dinlemiyor, çalışmıyor. Sadece özelde takip biraz daha iyi olabilir zaten devlette iyi bir öğretmene denk gelirseniz yine aynı takibi yapar. Online eğitimde kolejlerin sosyallik ve eşdeğer sosyal çevre statüsü kartları düştü. İngilizce konusu zaten annesi, babası ABD merkezli mesleki ruhsata sahip olan, yılın 2-3 ayını orda geçiren bir çocuk için zaten üstüne düşünmeye gerek bile olmayan bir durum. Ha evet ben olsam almam ancak almış bu benim açımdan o kadar da büyük bir sorun değil. Annesinin neden gittiğini, meden bittiğini vs biliyorum artık burada tüm onlarıda uzun uzun yazmayayım. Her neyse teşekkür ederim tekrar :)Geçen sene survivor da Barış vardı
Annesi onun basketbol koçu ile evlenmişti
Oluyor bu durumda sıkıntı yok da daha yakından tanımak lazım
Çocuğun özelden devlete neden geldiği dahi konuşulmadan Veli öğretmen ilişkisi nasıl evrildi ben onu da merak ettim
Yani veli olarak öğretmenle ilgilensem önce çocuğun hayatındaki bu büyük değişimden başlarım
Bir de çocuk 10 yaş altı adamın eşi de sınıf arkadaşı
Yani 35 yaşında anne olmuş 2-3 yaşında boşanıp ABD ye gitmiş çocuğu bırakmış
Bunları irdelemenizi öneririm
Ben de kızımı özelden alıp devlete verdim.Ben de aynı böyle düşünüyorum
Çevremde bazı aileler yaptı bunu. Bence mantıksız değil. Gidilmeyen okula 30 40 bin verince mi Çocuga değer verilmiş oluyor. Tasarruf edilen de yine cocugun ve ailenin bütcesi.
Benim cevremde 1 e baslayarak arkadaslarım söylediğim özel düşünseniz bile bu yıl vermeyin acılırsa özele yollayın cümlesi oldu. Böyle yaptılar. Eğitim yüzyüze olursa alıp özele verecekler. Çok da mantıklı
Evet bu özel okul hayranlığı daha yeni ortaya çıkan bir durum zaten. 10 yıllık mazisi var, yok.Ben de kızımı özelden alıp devlete verdim.
Gittiği okuldan çok şikayetydim
Şuan devlette valla sıkıntılarım bitti dünya varmış diyorum
Açıkcası ben bu konuya o kadar takılmadım. Özel okullar size sosyallik ve aynı sosyal statüde çocuklarla okumayı vaat eder. Bir de ingilizce. Başarı biraz ilgili bir öğretmene denk gelmeye (bu biraz şans) çokça çocuğun kendisine bağlı bir durum. Çocuğun kafasını açıp bilgi ekemiyoruz maalesef devlette dersi dinlemeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen özelde de dinlemiyor, çalışmıyor. Sadece özelde takip biraz daha iyi olabilir zaten devlette iyi bir öğretmene denk gelirseniz yine aynı takibi yapar. Online eğitimde kolejlerin sosyallik ve eşdeğer sosyal çevre statüsü kartları düştü. İngilizce konusu zaten annesi, babası ABD merkezli mesleki ruhsata sahip olan, yılın 2-3 ayını orda geçiren bir çocuk için zaten üstüne düşünmeye gerek bile olmayan bir durum. Ha evet ben olsam almam ancak almış bu benim açımdan o kadar da büyük bir sorun değil. Annesinin neden gittiğini, meden bittiğini vs biliyorum artık burada tüm onlarıda uzun uzun yazmayayım. Her neyse teşekkür ederim tekrar :)
Ben de kızımı özelden alıp devlete verdim.
Gittiği okuldan çok şikayetydim
Şuan devlette valla sıkıntılarım bitti dünya varmış diyorum
Sorduk ve kolejde online eğitimin anlamı ve verimi olmadığı için cevabını aldık. Zaten bunu çok kez yazdım :)Çok uzatmayayım ama cidden Sınıfa sonradan katılan öğrencilerin neden okula alındığını öğretmenler merak etmiyor mu
Uyumsuz diye mi gönderilmiş bir öğretmen yahut idare ile sorun mu yaşanmış, neden gelmiş
Ben çocuğumu özelden alıp sizin sınıfınıza versem neden özelden aldınız demeyecek miydiniz
Size sorayım merak ettim çünkü sormadılar mı neden devlet okuluna aldınız diye
Ben veli olarak çocuğumu bir okuldan başka okula götürsem neden öbüründen buraya getirdin diye sormalarını beklerim de
Ergen değil daha ufak ablası :) Tatlı uyumlu bir öğrenci :) Teşekkür ederim güzel dileklerinize :)Anlattıklarınıza göre, boyu boyuna huyu suyuna iki insan canlandı gözümde. Çok da tatlı durdular yanyana.
Neden olmasın ki..
Yalnızca kız ergenlik döneminde olduğu için uğraştırır mı acaba, ister mi bu ilişkiyi diye düşündüm..
Ama yapısına bağlı tabii ki. Siz bilirsiniz kızını. Sorun olucak bir durum var mı anlarsınız..
Öncelikle meslektaşız sonrasında yaşça benden büyüksünuz akıl vermek olarak değilde fikrimi beyan edeyim. Öncelikle bu ilişkiyi gözünüzde siz büyütüp hatalı bir durum olarak görmeyin derim. Öğrenciniz kalıcı değil birkaç yıl sonra mezun olacak. İnsanların Zengin, öğrenci velisiyle birlikte dedirtmemek için önce siz bu düşüncelerden kurtulun. O kişi velide olabilirdi idarecide ya da okula gelip giden millî eğitimden biride. Kasmayın kendinizi öğretmenim. Karşıdakinin niyetinden eminseniz bu ilişkiyi gözünüzde büyütmeden sahiplenin. Umarım her şey gönlünüzce olurMerhaba değerli kk kadınları kafamı kurcalayan bir konu var ve bunu size danışmak istiyorum çünkü bu eşimden ayrılalı beri (ki yıllar oldu) ilk ciddi bir birliktelik başlangıcı gibi o yüzden heyecanlı ve kaygılıyım.
Beyefendinin kızı öğrencim. Bu sene başı ünlü bir kolejden geçiş yaptı bize henüz yüz yüze tanışma fırsatımız olmadı ama kolejden gelmiş olmasına rağmen çok saygılı bir çocuk, konuşmaları çok usturuplu. Velisiyle ara tatile girerken kız hakkında konuşmak amacıyla başladı aslında ilişkimiz, yani konu sohbete dönüştü ve böyle süre geldi. Yakışıklı birisi ben 41 o 43 yaşında, eşinden 5 yıl önce ayrılmış mali müşavir kendi ofisi var ve sanırım durumu baya iyi ben hem linkedin profiline baktım hem müşavirlik şirketine baktım yani kendisi bile 90’lı yıllarda kolejde okumuş, İstanbul’da sayılı üniversitelerden birinden mezun olmuş, aynı okulda yüksek lisans yapmış vs. yani ne bileyim güzel bir geçmişi ve kariyeri var yakışıklı ve fit bir beyefendi aynı zamanda yanında maaşlı çalışan müşavirler var durumu iyi böyle bir adam neden bana ilgi gösteriyor ki?
Tamam çirkin bir kadın değilim ama ne bileyim bilirsiniz genelde erkekler daha genç kadınlardan hoşlanır, böyle durumu iyi, eğitimli ve yakışıklıysa hatta 30’unu geçmemiş manken gibi birini bulması bile gayet normal neden ben?
Ayrıca öğrencimin velisi olması etik yönden yanlış mı? Bilemiyorum kafamda çok soru var bunca yıl sonra yalnızlığımı bozup yüz üstü kalmaktan korkuyorum... Ama mutlu muyum diye sorarsanız; evet özlemişim ben flörtleşmeyi. :)
Umarım hepimiz için gönlümüzde ne varsa nasibimiz o olur. Teşekkürler değerli hocam :)Öncelikle meslektaşız sonrasında yaşça benden büyüksünuz akıl vermek olarak değilde fikrimi beyan edeyim. Öncelikle bu ilişkiyi gözünüzde siz büyütüp hatalı bir durum olarak görmeyin derim. Öğrenciniz kalıcı değil birkaç yıl sonra mezun olacak. İnsanların Zengin, öğrenci velisiyle birlikte dedirtmemek için önce siz bu düşüncelerden kurtulun. O kişi velide olabilirdi idarecide ya da okula gelip giden millî eğitimden biride. Kasmayın kendinizi öğretmenim. Karşıdakinin niyetinden eminseniz bu ilişkiyi gözünüzde büyütmeden sahiplenin. Umarım her şey gönlünüzce olur
Aaa o zaman süper olur.Ergen değil daha ufak ablası :) Tatlı uyumlu bir öğrenci :) Teşekkür ederim güzel dileklerinize :)
Tabi sordular. Daha doğrusu biz söyledik sebeplerimizi. Çocugumu tanıttım kendimi tanıttım. Bir daha fiyasko yasamayacagımız öğretmen önerin dedim müdür beye.zaten özelden bezerek gelen çok öğrenci var devlet okullarında da. İdare de sasırmadı yani halimize. Öteki kızımı da birinci sınıftan devlete verdim. Şuan çok memnunum.Çok uzatmayayım ama cidden Sınıfa sonradan katılan öğrencilerin neden okula alındığını öğretmenler merak etmiyor mu
Uyumsuz diye mi gönderilmiş bir öğretmen yahut idare ile sorun mu yaşanmış, neden gelmiş
Ben çocuğumu özelden alıp sizin sınıfınıza versem neden özelden aldınız demeyecek miydiniz
Size sorayım merak ettim çünkü sormadılar mı neden devlet okuluna aldınız diye
Ben veli olarak çocuğumu bir okuldan başka okula götürsem neden öbüründen buraya getirdin diye sormalarını beklerim de
Hayır sadece kadının suçluluğundan kaynaklanan bir olay değil biraz beklentilerin farklı olması biraz kariyer biraz insanları ulaşamadığı süreçte fazla ilahlaştırmak sonra beklediğini bulamamak vs vs kadindan dinlemek lazim...
Yoo öğretmenler arasında yasak olan ilişkiyi ilk defa sizden duydum. Hatta hemen her okulda ateş barut misali. Hemen evli hocalar bekarlari birbirine yapmaya çalışır falanduyulursa başınız ağrır.
dikkatli ilerleyin.
devletteyseniz dedikodunuz döner özeldeyseniz işinizden olabilirsiniz.
öğretmenler arası ilişkiler bile yasak özelde.
ha bence saçma ama böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?