Öğrencimin velisiyle bir ilişkiye başlamak... Yaş, çocuklar. Bir fikir verin lütfen?

Açıkcası ben bu konuya o kadar takılmadım. Özel okullar size sosyallik ve aynı sosyal statüde çocuklarla okumayı vaat eder. Bir de ingilizce. Başarı biraz ilgili bir öğretmene denk gelmeye (bu biraz şans) çokça çocuğun kendisine bağlı bir durum. Çocuğun kafasını açıp bilgi ekemiyoruz maalesef devlette dersi dinlemeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen özelde de dinlemiyor, çalışmıyor. Sadece özelde takip biraz daha iyi olabilir zaten devlette iyi bir öğretmene denk gelirseniz yine aynı takibi yapar. Online eğitimde kolejlerin sosyallik ve eşdeğer sosyal çevre statüsü kartları düştü. İngilizce konusu zaten annesi, babası ABD merkezli mesleki ruhsata sahip olan, yılın 2-3 ayını orda geçiren bir çocuk için zaten üstüne düşünmeye gerek bile olmayan bir durum. Ha evet ben olsam almam ancak almış bu benim açımdan o kadar da büyük bir sorun değil. Annesinin neden gittiğini, meden bittiğini vs biliyorum artık burada tüm onlarıda uzun uzun yazmayayım. Her neyse teşekkür ederim tekrar :)

Bu kadar mukemmel bir adam neden bosanmis acaba?
Neden cocugunu ozel okuldan alip devlet okuluna vermis?
Bunlari ogrenin bence.
Yoksa etik olmayan bir durum soz konusu degil bana kalirsa..

Ogretmensiniz diye insan degilsiniz diye bir sey yok.
Bu isi dillendirmeyin simdilik duyulmasin en azindan cocuk ogrenciniz oldugu sure boyunca.
Daha sonra sari cizmeli mehmet aga..
Kimseyi ilgilendirmez iliskiniz.
Ben tepki gosteremedim nedense cunku ask guzel birsey..
Zararsiz yasayabilirseniz neden olmasin..

Ben de kızımı özelden alıp devlete verdim.
Gittiği okuldan çok şikayetydim
Şuan devlette valla sıkıntılarım bitti dünya varmış diyorum

Saygılıysa sana karşı ve çocuklarınla ilgiliyse bi ölç tart bakalım.

Evet bu özel okul hayranlığı daha yeni ortaya çıkan bir durum zaten. 10 yıllık mazisi var, yok.
90’larda olan köklü kolejler gerçekten ilim irfan yuvasıydı. Geri kalanlar ise devlet okulunu tercih ederdi. Şimdi bayilikle okul açıyor. TED bile yapıyor bunu. Bildiğim kadarıyla Ankara kampüsü hariç diğer tüm kampüsleri bayilik ve isim hakkı. Tüm bu zincir okullarda genelde isim hakkını alanlar ise inşaatçı hafriyatçı müteahhit bunlardan medet ummak eğitimciler açısından acı bir şey.
Ondan daha beteri birde dershaneyken özel okula dönüşenler var. Bütçe meselesi tabi ama büyüklere bütçesi yetmeyen bunlara göndermeye çalışıyor. İddia ediyorum ortalama devlet okulu bu dershane dönüşümlerinin en iyisinden daha iyidir. İstanbul’da özellikle başta yabancı kökenli olmak üzere hala çok güzel bir kaç okul var ancak biz orda değiliz :)

Çok uzatmayayım ama cidden Sınıfa sonradan katılan öğrencilerin neden okula alındığını öğretmenler merak etmiyor mu

Uyumsuz diye mi gönderilmiş bir öğretmen yahut idare ile sorun mu yaşanmış, neden gelmiş

Ben çocuğumu özelden alıp sizin sınıfınıza versem neden özelden aldınız demeyecek miydiniz

Size sorayım merak ettim çünkü sormadılar mı neden devlet okuluna aldınız diye

Ben veli olarak çocuğumu bir okuldan başka okula götürsem neden öbüründen buraya getirdin diye sormalarını beklerim de

Sorduk ve kolejde online eğitimin anlamı ve verimi olmadığı için cevabını aldık. Zaten bunu çok kez yazdım :)

Anlattıklarınıza göre, boyu boyuna huyu suyuna iki insan canlandı gözümde. Çok da tatlı durdular yanyana.
Neden olmasın ki..
Yalnızca kız ergenlik döneminde olduğu için uğraştırır mı acaba, ister mi bu ilişkiyi diye düşündüm..
Ama yapısına bağlı tabii ki. Siz bilirsiniz kızını. Sorun olucak bir durum var mı anlarsınız..

Ha bu arada diğer öğretmen arkadaşlarda durum nasıl bilmiyorum ama kayıt işlerine bakan müdür yardımcısından duyduğum kadarıyla bu sene çok yeni kayıt ve nakil aldı okul. Ve gelenlerin çoğu özel okuldan. Okulumuzda merkezi ve büyük bir okul olduğu için tercih edilmiş. Yani tek bu kızım değil gelen :)

Ergen değil daha ufak ablası :) Tatlı uyumlu bir öğrenci :) Teşekkür ederim güzel dileklerinize :)

Öncelikle meslektaşız sonrasında yaşça benden büyüksünuz akıl vermek olarak değilde fikrimi beyan edeyim. Öncelikle bu ilişkiyi gözünüzde siz büyütüp hatalı bir durum olarak görmeyin derim. Öğrenciniz kalıcı değil birkaç yıl sonra mezun olacak. İnsanların Zengin, öğrenci velisiyle birlikte dedirtmemek için önce siz bu düşüncelerden kurtulun. O kişi velide olabilirdi idarecide ya da okula gelip giden millî eğitimden biride. Kasmayın kendinizi öğretmenim. Karşıdakinin niyetinden eminseniz bu ilişkiyi gözünüzde büyütmeden sahiplenin. Umarım her şey gönlünüzce olur

Umarım hepimiz için gönlümüzde ne varsa nasibimiz o olur. Teşekkürler değerli hocam :)

Tabi sordular. Daha doğrusu biz söyledik sebeplerimizi. Çocugumu tanıttım kendimi tanıttım. Bir daha fiyasko yasamayacagımız öğretmen önerin dedim müdür beye.zaten özelden bezerek gelen çok öğrenci var devlet okullarında da. İdare de sasırmadı yani halimize. Öteki kızımı da birinci sınıftan devlete verdim. Şuan çok memnunum.

Neden etik olmasın ki
Etkilenmişsiniz belli ve bunu çok güzel anlatmışsınız. Neden siz konusuna gelince, evet o konumda biri daha genç birini bulabilir ama iletişim muhabbet tatmin etmemiştir. Ayrıca siz de gençsiniz. Denemeye dener. Neden ben kısmını sakın ola ona yansıtmayın derim ben.

Benim teyzemler zenginler. Çocukları bu yıl özele vermediler. Onun yerine özel ders aldırıyorlar evde. Gerçi onların 4 çocuğu var. Okul masrafları yıllık 250-300 bin civarı. Ama durumları var yani. Ona rağmen aldılar. O yüzden ben de buraya fazla takılmadım.
Hala öğrencinizin velisiyken etik bulamadım ben. Etik ve doğru olsa saklamaya çalışmazsınız. Birçok kişi de söylemeyin demez.
Siz kendi çocuğunuzun öğretmeniyle bu şekilde görüşür müsünüz? Bunu uygun bulur musunuz? Hem sizin hem de çocuğunuz açısından düşünün.

Bence etiğe aykırı bir durum yok. Etiğe aykırı olması için öğrenci kayırmanız falan lazım. Ben de öğretmenim ve hiç yadirgamadım. Olabilir böyle şeyler fakat insanlara dedikodu malzemesi vermemek adına saklayın derim. Belki işler istediginiz gibi gitmez. Herkes hemen sizi kötülemeye başlar

duyulursa başınız ağrır.
dikkatli ilerleyin.
devletteyseniz dedikodunuz döner özeldeyseniz işinizden olabilirsiniz.
öğretmenler arası ilişkiler bile yasak özelde.
ha bence saçma ama böyle.
Yoo öğretmenler arasında yasak olan ilişkiyi ilk defa sizden duydum. Hatta hemen her okulda ateş barut misali. Hemen evli hocalar bekarlari birbirine yapmaya çalışır falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…