Öğrencileri darp edip, şişeye oturtmaya çalıştı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Eskişehir’in Beylikova ilçesinde öğrencilerin darp edildiği ve pet şişenin üzerine oturtulduğu iddiasıyla okul müdürü Ü.D.’nin yargılanmasına devam edildi.
Sitene Ekle
Eskişehir’in Beylikova ilçesinde bulunan Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D.’nin çok sayıda öğrenciyi darp ettikten sonra 2 öğrenciyi de pet şişeye oturttuğu iddia edilmişti. İddiaların ardından müdür görevden alınmıştı.
Konuyla ilgili açılan davanın 2’inci duruşması Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya hakkında adli kontrol kararı bulunan tutuksuz sanık Ü.D., şikayetçi, mağdur ve tanık öğrenciler, öğretmenler katıldı.
Duruşmada konuşan tutuksuz sanık müdür Ü.D., hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, “15 öğrencilerin anlattıklarını doğru değildir. Ben kimseyi darp etmedim. Şişenin üzerine oturtmadım. Hortum veya başka bir cisimle vurmadım” dedi.
Mağdur öğrencilerden T.U. ise müdür Ü.D.’nin öğrencileri dövdüğünü gördüğünü anlattı. T.U., “A.K.’ye Tokat, yumruk gibi bir şekilde vurdu. F.B’nin de yüzüne vurdu, dudağı kanadı. Çocuklar sonra kaçtı. Bunların yanlarına öğretmenler N.H., G.H. gitti. Müdür benim de bacağıma hortumla vurdu. H.H.’yi de hortumla vurdu. Hoca sinirli olduğu zaman çocukları döverdi” diye ifade verdi.
Şikayetçilerden öğrenci velisi C.D. de, “Oğlum K.D. eve gözü morarmış geldi. Sorduğumda müdürün dövdüğünü söyledi” dedi.
Bir başka şikayetçi M.K. de duruşmada oğlu H.K.’nin müdürün bahçede kar topu oynayan çocukları dövdüğünü, birinin ağzının, diğerinin burnunun kanadığını, kendisine de hortumla vurduğunu anlattığını ifade etti.
Tanıklardan N.S., derse girdiğinde çocukların ağladığını, Furkan’ın dişi veya dudağının kanadığını gördüğünü belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“M.E.’nin burnu kanıyordu. A.K. gözaltının ağrıdığını anlattı. M.A. yürümekte zorluk çekiyordu. Sorduğumda Ü.D.’nin dövdüğünü söyledi. Olaydan bir gün sonra B. ve G. isimli hoca ile müdür Ü.D.’nin odasına gidip olayı sorduk. Müdürün ‘evet ben dövdüm’ dediğini duydum.”
Müşteki F.K. da “Müdür benim dudağımı patlattı. Ayrıca dişimden bir parça, vurmanın etkisiyle kırıldı. A.K.’yi vurarak gözünü morarttı. Müdür, sınıfta elimdeki pet şişeyi aldı ve ‘Üzerine otur’ dedi. Ben de elimle itekleyerek müdürden kurtuldum. Bu duruma arkamda oturan arkadaşlar da şahittir" ifadesini kullandı.
Şikâyetçi ve mağdur öğrencilerin yaşları küçük olduğu için mahkemede bulunan pedagog R.T., yaptığı gözlemde verdikleri ifadeleri kendi iradeleri kapsamında verdiğini, beyanlarının tutarlı ve tereddütsüz olduğunu kaydetti.
Mahkeme, avukatının talebi üzerine sanık Ü.D. hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, eksik evrakların toplanması, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi.
(AS-HA-Y)

http://www.milliyet.com.tr/ogrencileri-darp-edip-sisiye-gundem-2150406/

yok artık ne biçim bir psikopatmış böyleleri de eğitimci olursa

sorunlu nesiller yetişmesi normal

Tek bir sınavla eğitimci olunursa böyle sapkın tutumların önlenmesi mümkün olmaz.

psikopatı zorla mı o okula müdür yapmışlar?
neyin hıncını almış manyak.

veliler neden şikayetçi olmamış.
en karşı olduğum şey elalemin çkıyamadığı çocuğunu çöp gibi gören sözde eğitimciler!

yine sinirlendim.
kızım 7.sınıfta.türkçe öğretmeni bayan.
kitabını getirmedi diye kızların iki kulağını çekmiş.
kızım dün söyledi bana.
akşamdan bu yana cinlerim tepemde.
gidip konuşacağım,devamı olursa hemen şikayet dilekçemi vereceğim meb'e.

çalışıyorum,3 çocuk ve hiçbirine böyle bir tavrım olmadı.

üstelik ergenlikte olan bir çocuğu aşağılayamaz!

geçmiş olsun, hala böyle şeyler oluyor malesef

Hay Allah..
Hiç hoş olmamış. Benim de kulak çekme anım var çok alakasızdı üstelik. Hiç unutamam

Hay Allah..
Hiç hoş olmamış. Benim de kulak çekme anım var çok alakasızdı üstelik. Hiç unutamam
sosyal bilgiler sınavından zayıf aldım diye öğretmenim beni sopayla dövmüştü. babama söylediğimde öğretmen bu döverde severde demişti..

geçmiş olsun, hala böyle şeyler oluyor malesef
inanamıyorum ya.
5.sınıftada stajyer öğretmen! önce 90 sonra 70 aldı diye cetvelle vurmuş.
p.tesini zor bekledim.sinirden kudurdum resmen.
gittim hemen dilekçe verdim.öğretmene zaten hafat sonu epey yüklenmiş okul,velilerden şikayetleri alınca.
bir veliyle beraber konuştuk.gözü de kortu baya.

bu konuda hiç kimseyi affetmem.
başka okullarda görsem bile 2 gün kendime gelemiyorum kulak çekme vs.

öğreticilikten öteye gidememişler maalesef.

Hay Allah..
unutulur mu hiç.
ben çocuk olsam asla unutmam ve nefretle hatırlarım o kadını.

üstelik okulun en başarılı sınıfında yapıyor.

sosyal bilgiler sınavından zayıf aldım diye öğretmenim beni sopayla dövmüştü. babama söylediğimde öğretmen bu döverde severde demişti..

Sopayla dövmek mi?
Zayıf alındığı için üstelik?

Anne baba olsam kısmını geçtim, kardeşimin başına böyle bir şey gelsin yapabileceklerimi düşünmek bile istemiyorum.

valla bu kadar sinirlenmekte haklısın, çok iyi empati yapabildim sana, dayağın gerekçesi olmaz ama gerekçeleride çok saçma, dayakla mı motive edecekmiş çocuğu, umarım bir daha böyle şeyler yaşamazsınız

çok net konuşacağım.
karşılığı pişmanlık,özür vs. olursa tamam.
yok normal görüyorsa karşılığını alır resmi yollarla.

Sopayla dövmek mi?
Zayıf alındığı için üstelik?

Anne baba olsam kısmını geçtim, kardeşimin başına böyle bir şey gelsin yapabileceklerimi düşünmek bile istemiyorum.
bu zihniyet değişiyor yavaş yavaş insanlar bilinçleniyor en azından. babam dayak yememe ses etmezken benim çocuğum dahay yese yani bilemedim şimdi naparım

bu zihniyet değişiyor yavaş yavaş insanlar bilinçleniyor en azından. babam dayak yememe ses etmezken benim çocuğum dahay yese yani bilemedim şimdi naparım
kimse kimseye dayak atamaz.
ima bile edemez!

eğitimciyse sözle bile rencide edemez.

kaldıramıyorsa sırf para için çalışmasın.
ya da kendini geliştirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…