• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenciler en çok 9. sınıfta zorlanıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre öğrenciler, en çok lise 1, yani 9. sınıfta sıkıntı yaşıyor. Düşük notların alındığı ve sınıfta kalmanın en çok yaşandığı 9. sınıfta 59 olan yıl sonu not ortalamasını 80’e çıkarmak, sınıfta kalma oranını ise yüzde 17’den yüzde 5’e düşürmek için bakanlık harekete geçti
Sitene Ekle
Yaz tatilinin ardından önceki gün 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen dersbaşı yaptı. Millieğitim Bakanlığı (MEB), özellikle liseye yeni başlayan öğrencilerin velilerini yakından ilgilendiren kritik bazı tespitlerde bulundu.

Buna göre öğrenciler, eğitim kademeleri arasında en çok liseye geçişte sıkıntı yaşıyor. MEB’in verileri, en düşük notların alındığı ve sınıfta kalmanın en çok yaşandığı kademenin 9. sınıf olduğunu gösteriyor. Öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamalarına göre, 9. sınıfların 59 olan not ortalaması diğer sınıflara oranla geride. 10, 11 ve 12. sınıfta yok denecek kadar az olan sınıfta kalma oranı da, 9. sınıfta yüzde 17.

EN RAHATI LİSE SON

Diğer taraftan en başarılı kademe ise lise son sınıflar olarak belirlendi. 10. sınıflarda öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamaları 67 iken, bu oran 11. sınıflarda 70, 12. sınıflarda 78 olarak gerçekleşti. 10. sınıflarda yüzde 4.39 ve 11. sınıflarda yüzde 2.50 olan sınıfta kalma oranları ise 12. sınıflarda sadece yüzde 0.45. MEB, 2019 yılına kadar 9. sınıfların yıl sonu başarı puanı ortalamasını 80’e çıkarmayı, sınıfta kalma oranını ise yüzde 17’den yüzde 5’e düşürmeyi hedefliyor. Bakanlık, özellikle okul terkleri, sınıf tekrarları ve devamsızlığın azaltılması için çalışma yapacak. Zorunlu eğitimden ayrılmaların önlenmesi ve devamsızlığın azaltılmasına yönelik izleme-önleme mekanizmaları geliştirecek olan bakanlık, ortaöğretimde devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terkini azaltmak için Ortaöğretime Uyum Programı’nı yaygınlaştıracak.

Lütfi ERDOĞAN / Habertürk
http://www.milliyet.com.tr/ogrenciler-en-cok-9-sinifta-gundem-2124823/

Katılıyorum bende 9 da dibe vurmuştum toparlanmam zor olmuştu ama başardım yinede :KK28:

En rahat dokuzuncu sınıf olmuştu hiç çalışmadan tüm derslerimden 5 alarak geçmiştim.

valla ben çakılmıştım, sudan çıkmış balığa döndüm:KK53::KK53: neyse tecrubelerimle o zaman geldiğinde oğlumu baymayı düşünüyorum:KK53:

öğrencilerin yıl sonu başarı puanı ortalamaları 67 iken, bu oran 11. sınıflarda 70, 12. sınıflarda 78 olarak gerçekleşti. 10
Şu rakamları sorgulamak hiç mi akıllarına gelmiyor, işlerine mi gelmiyor anlamıyorum.
İnsanları uyutuyorlar ya.
Ygs sınavında Türkiye ortalamaları
Türkçe ;15 net
Matematik;5,5 net
Fen bilimler;4,5 net
Bu üç dersten sorulan soru sayısı 120, ortalama net sayısı 25:KK45:100 üzerinden not hesaplasak 21 yapıyor:KK14:
Ortada çok ciddi bir sorun var.
Ya verdikleri eğitimin ve notların içi tamamen boş, yada üniversite seçme sınavı verilen eğitime göre çok çok çok zor.:KK12:

Benim ortaokulda takdir değil de teşekkür aldığı için zir zir ağlayan kardeşim gecen sene zar zor teşekkür aldi ve sevinçten havalara uçtu. Geçiş sınıfı olduğu için zor, çocuklar bir çok konuyu ilk kez görüyorlar 9. Sınıfta.

Şu rakamları sorgulamak hiç mi akıllarına gelmiyor, işlerine mi gelmiyor anlamıyorum.
İnsanları uyutuyorlar ya.
Ygs sınavında Türkiye ortalamaları
Türkçe ;15 net
Matematik;5,5 net
Fen bilimler;4,5 net
Bu üç dersten sorulan soru sayısı 120, ortalama net sayısı 25:KK45:100 üzerinden not hesaplasak 21 yapıyor:KK14:
Ortada çok ciddi bir sorun var.
Ya verdikleri eğitimin ve notların içi tamamen boş, yada üniversite seçme sınavı verilen eğitime göre çok çok çok zor.:KK12:

parkon, acı ama gerçek ilköğretimde temel zayıf, müfredat hatalı.
Çocuklar yetersiz bilgiyle Liseye başlıyor, ilköğretimde görmedikleri kadar yoğun bir matematik, fen ve Türkçe eğitimi görüyorlar 9.sınıfta haliyle notlar yerlerde oluyor, sonrasında eğer gittikleri liste meslek lisesiyse durum iyice vahim hale geliyor çünkü 10. Sınıfta Alan seçiyorlar, bu sefer matematik ve gen rafa kalkıyor, mesleki eğitim görüyorlar, muhasebe vb okuyorlarsa Görülen matematik mesleki matematik, YGS'deyse çocukların 10,11,12. sınıflarda görmediği matematik çıkıyor karşılarına ve çoğu bölüm Eşit ağırlıktan alıyor, yani matematik duvarına tosluyorlar.

Sistem baştan sona yanlış, bu yanlışı düzeltmedikleri sürece sonuç değişmeyecek.

Çocuklar YGS, LYS, TEOG gibi sınavlardan kurtarılmadığı müddetçe Sınavlarda alınan puanlarla ailem emek verdi, masraf etti, mühendis olmak istiyordum ama puanım yetmiyor o zaman x bölümü yazayım deyip hiç istemediği bölümlere yerleşip mutsuz olmaya mahkumlar ne yazık ki.

Ah Mune Mune ah,
Deveye neren eğri demişler ,nerem doğrum ki demiş.
Sistem baştan sona rezalet.
Dediğin gibi ilkokul temelini düzgün alamadığı için çocuklar lisede dibe vuruyor.
E şimdi sınıfta kalmakta yok,herşey ezber,herşey test.
Biz ilkokuldan itibaren Türkçe dersinde her hafta kompozisyon,öykü,masal,fabl denemeleri yazardık,kitap özetleri çıkartırdık.
Kompozisyonsuz Türkçe yazılımız yoktu.
Şimdiki sistemde bırak kompozisyon yazmayı açık uçlu soru yok.
Ödevler kaynak test kitabından,yazılılar test şeklinde.
Ama ygs de sorulan paragraf soruları Türkçe öğretmenini bile ikilemde bırakabilecek düzeyde.
Eğitim hiç bu kadar kötü olmamıştı,ne saçma sistemler gördük biz ama hiç bu kadar içi boşaltılmamıştı eğitimin.
Sınav sistemi malesef hep böyleydi Türkiye de,çocukların tüm hayatı 3-5 saatte girdikleri o sınava bağlı.
Bu sistemi değiştirmekte sanırım mümkün değil Türkiye de,çünkü notlar adil ve düzgün verilmiyor.Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki,düşük not veren öğretmeni tehdit eden veliler var.
Velhasıl kelam müdürüm,bu çökmüş sistemi düzeltebilmek,senin benim hayal ettiğim gibi çocukları sınavsız meslek sahibi yapabilmek hayal gibi görünüyor.Malesef çocuklarımız da bu sistemin mağdurları olarak hakettikleri eğitimi alamadan yetişiyorlar.

Back
X