Öğrenciler bu habere bayılacak...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Ev ödevine sınırlama geliyor
MEB, yarıyıl tatilinde başlattığı ödev uygulamasını eğitim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilere artık daha az ev ödevi verilecek. Ödev yoğunluğunu Talim Terbiye belirleyecek.
Sitene Ekle
Milli eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili uygulamasını eğitim-öğretim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi için ev ödevi yükü hafifletilecek. İkinci dönemde başlatılması planan uygulama ile tüm okullar öğrencilere fazla ödev verilmemesi konusunda uyarılacak. MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok Kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere ev ödevi verilmemesi konusunda da okullara kesin talimat vermişti.

TEK ELDEN DÜZENLEME

17 milyonu aşkın öğrenciyi ilgilediren uygulama 2016-2017 EğitimÖğretim yılında daha da resmileştirilecek. Ödev yoğunluğu okul tarafından değil yine Bakanlık tarafından belirlenecek. Öğrencilere hangi konulardan ne kadar ödev verileceği, ödevin içeriği ve kazanımları her yılın başında Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenecek. Türkiye genelindeki her okul Kurul'un belirlediği çerçeve ve yoğunlukta öğrencilere ödev verecek.

SADE VE NİTELİKLİ MÜFREDAT

Öğrencileri ağır ders yükünden kurtarmak için bazı düzenlemeler yapan MEB, müfredatta da sadeleştirme çalıştırmalarına devam edecek. Daha önce matematik ve geometri müfredatındaki değişikliklerin ardından fizik, kimya ve biyolojide de sadeleştiririlecek. Öğrencilere sade ancak daha nitelikli bilgiler kazandırılacak. Sabah

http://www.milliyet.com.tr/ev-odevine-sinirlama-geliyor-gundem-2188616/

Heyecanla gelmiştim konuya. Hayaller boş, hayaller çöp..

benim oğlan ilkokul 2 de haftasonları 40-60 sayfa ödev yaparken nerdeydiniz yaw:KK53::KK53:

bence de çok ödev yerine çok kitap okuma daha güzel, diğer etkinlikler için ortam sağlayabilirse meb daha da güzel

bize tatil ödevi de verdiler chess, söylediğimiz zaman da onlar devlet biz özeliz dediler :KK53: gerçi ben hiç ödev verilmemesine de karşıyım ama resmen 60 sayfa yazı ödevi verdi öğretmenlerimiz son hafta sadece ödevle geçiyor..

bize tatil ödevi de verdiler chess, söylediğimiz zaman da onlar devlet biz özeliz dediler :KK53: gerçi ben hiç ödev verilmemesine de karşıyım ama resmen 60 sayfa yazı ödevi verdi öğretmenlerimiz son hafta sadece ödevle geçiyor..

Bizimki devlet bizimde bu hafta ödevle geçiyor. Kafamda kırtasiyeden alınan kalemler, pazarda satılan meyveler, çiftlikte bulunan hayvanlarla ilgili bir sürü proje var :KK53:

Öğretmenler gerçekten o kadar çok sayfayı kontrol ediyor mu acaba diye hep merak etmişimdir.
Türk aklı olarak küçükken şöyle yapardım.
Sanırım elimiz alışsın diye ilk okul 2 de Kırmızı Başlıklı Kız masalını baştan sona yazma ödevi verilmişti. O kadar sıkılmıştım ki nasıl olsa öğretmen anlamaz diye atlaya atlaya yazmıştım. Kimseye de söylememiştim. Öğretmen de hiç farketmedi zaten:KK53:

Öğretmenler gerçekten o kadar çok sayfayı kontrol ediyor mu acaba diye hep merak etmişimdir.
Sanırım elimiz alışsın diye ilk okul 2 de Kırmızı Başlıklı Kız masalını baştan sona yazma ödevi verilmişti. O kadar sıkılmıştım ki nasıl olsa öğretmen anlamaz diye atlaya atlaya yazmıştım. Kimseye de söylememiştim. Öğretmen de hiç farketmedi zaten:KK53:
Oğlumun okulunda öğretmenler sınıfta iki öğrenciyi görevlendiriyorlar ve onlar kontrol ediyor kendileri değil. işte öğrencilerde ne kadar kontrol edebilirse ha birde sevdikleri arkadaşlarına bir ayrıcalıkta yapıyorlardır:KK53:

Ben ödeve karşıyım özellikle sayfalarca yazı yazılan ödevlere.
Bana göre çok saçma ve insanın aklında fazla bir şey kalmıyor.
Uygulamalı şeyler daha iyi bence.
Gerçi bunları pek takan yok diye düşünüyorum ama inşallah azaltırlar çocuklara da yazık.
Bazı gelişmiş ülkelerde sınav bile yok.

Tabii ki okumuyorlar.

Üniversiteye gelince iş daha da vahim hal alıyor günlerce uğraşıp yazdığın 8 sayfalık ingilizce makaleden 100 üzerinden 10 alıyorsun :KK53: Keşke sallasaydım be

Lise ićin sadelestirme karari iyi olmuş .Kim kontrol edip onayladiysa kimya ve biyoloji liseye gore ağır dı zaten .

Kontrol edilmeyen, genelde veli imzası taşıyan amacına ulaşmayan ödevlerdense az ama öz, hedefe yönelik ödevler her zaman tercihimdi

X