- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 1,5 yaşındaki çocuğunun yolların kapalı olması nedeniyle ölmesi ve babası tarafından sırtında taşınmasının yankıları sürüyor. Van Valisi olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandığını söyleyerek, "Bizim çağrı merkezimize 4 milyon 300 bin çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor" dedi. Bu arada küçük Muharrem'in ölüm nedeni belli oldu. Muharrem zatürreden dolayı hayatını kaybetmiş.
Van Valisi Aydın Nezih Doğan NTV'ye yaptığı açıklama, "Olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandı. Bizim çağrı merkezimize dört milyon 300 bin çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar Sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor."Bir şubat tarihinde 15 bin çağrı 141 tanesi gerçek çağrı. Bu tip durumun bahanesi olamaz bunlar. Ama bu konuda da yurttaşlarımızın daha dikkatli davranmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25749250.asp
Sayın başbakan filistine hastane yapacağına ülkesine baksa .
Adam sadece dışarıyla alakadar.
Yazık ya.
Yani burada başbakanı savunuyor pozisyonuna düşmek istemiyorum(özellikle son olaylardan sonra) ama bu olayın siyasetle alakası nedir? Filistinle alakası nedir? Zamanında afganistana hastane açan şu anda suriye için girişimlerde bulunan bir annenin kızı olarak doğuda yaşayan ve bazen aşırıya kaçan hizmetleri görüp ama bu kadarı da abartı (erzurum bölge eğitim araştırma hastanesini görme imkanınız varsa kesinlikle görmelisiniz özel hastanelerin çok daha üzerinde) diyen biri olarak yorumunuzun olayla bağlantısını göremedim.Kzıılacaksa valiye,başbakana kızılsın ama bunu filistine yapılan hastane üzerinden yapmayın.
Yani burada başbakanı savunuyor pozisyonuna düşmek istemiyorum(özellikle son olaylardan sonra) ama bu olayın siyasetle alakası nedir? Filistinle alakası nedir? Zamanında afganistana hastane açan şu anda suriye için girişimlerde bulunan bir annenin kızı olarak doğuda yaşayan ve bazen aşırıya kaçan hizmetleri görüp ama bu kadarı da abartı (erzurum bölge eğitim araştırma hastanesini görme imkanınız varsa kesinlikle görmelisiniz özel hastanelerin çok daha üzerinde) diyen biri olarak yorumunuzun olayla bağlantısını göremedim.Kzıılacaksa valiye,başbakana kızılsın ama bunu filistine yapılan hastane üzerinden yapmayın.
buna bende katılıyorum
birşeyleri söylerken biraz vicdanlı olalım filistini niye karıştıyoruz ki ordaki insanların hali de ortada
ben de bağış yolluyorum oralara
bunun hastane yapılmasıyla ilgisi yok zaten köye hastane yapılacak değil sadece ulaşım imkanlarının geliştirilmesiyle ve acil hastaların taşınmasıyla ilgisi var
her konunun alakasız biçimde başka yöne çekilmesinden gına geldi
Gayet açık değil mi okuyunca anlamıyormusunuz ?
Orayla burayla ilgilenene kadar ülkesinde ki eksikleri tamamlasın.
Suriyelileri şuraya buraya para akıtacağını ülkesinin aç hasta insanını düşünsün.
Bu arada daha cevap vermeyeceğimi de eklemek isterim.
Umurumda değil cevap verip vermemeniz baş edebileceğim bir zihniyet değil çünkü.Vicdan önemli. Okuyan olursa diye yazılıyor zaten buraya çoğu şey.Hani burayı okuyan ''bak şöyle de bir durum var '' gibi. İdare ikiye ayrılır.merkezi yönetim vardır bir de taşra yönetimi vardır.İller özellikle van gibi illerin taşra yönetimidir.Ankaradan bağımsızdır. idaresi merkezin temsilcisi olan valiye aittir.Sorumlu burada mülki idaredir.Üstelik sorun ihbar değerlendirilmemesi. Yani yorum o kadar alakasız ki ancak bu kadar olur. ki son yıllarda oraya açılan hastanelere ben şahidim bu yorumu yapmak için bölgeden oldukça uzak olmak lazım bölgenin karasal yapısını ve yerleşim tipini bilmemek lazım.son olarak ''Oysa biz tek bir ırk istiyorduk adı insan olan'' demişler
buna bende katılıyorum
birşeyleri söylerken biraz vicdanlı olalım filistini niye karıştıyoruz ki ordaki insanların hali de ortada
ben de bağış yolluyorum oralara
bunun hastane yapılmasıyla ilgisi yok zaten köye hastane yapılacak değil sadece ulaşım imkanlarının geliştirilmesiyle ve acil hastaların taşınmasıyla ilgisi var
her konunun alakasız biçimde başka yöne çekilmesinden gına geldi
Önceden idare 2 ' ye ayrılıyordu evet ama ben günümüzde böyle bir ayrım göremiyorum .
Ben ülkemizin önceliklerinden bahsettim anlamadan konuşma bari .
Ben neden filistine hastane yapılıyor diye birşey söylemedim ülkemde açlıktan ölen insanlar varken neden ülkenle ilgilenmiyorsun dedim. Keza bugün herşey birinin elinde.
Bende senin gibi zihniyeti sadece Tayyip Erdoğanı savunmak olanlara laf anlatamam.
Çünkü benim dediğim ve senin çekmeye çalıştığın çok başka.
İdare hala 2'ye ayrılıyor.Bunun öncesi sonrası yok.Türkiyenin yönetim yapısı bu.Ben bir yere çekmeye çalışmadım.Olanı anlattım.Doğunun şartlarını bilmeden neden hastane yapılmıyor!!!! demek o kadar komik ki.Bu arada akp li değilim.Recep tayyiperdoğanı savunmak gibi bir gayem olamaz.Filistin şu an umrumda olan.Cevap vermeyecektiniz??
Ban yememek adına cevap vermek istemedim ama sizin algıladığınız kale almıyorum gibi bir anlam çıkarmak oldu .
Bikere ben orada hastaneyi sadece örnek verdim oraya neden hastane yapılmıyor nerede demişim. Sizinn böyle anlamanız dahada komik
Geçenlerde açlıktan bir bebek de ölmüştü.
Ben demek istedim ki ülkende türlü şeylerden ölen çoluk çocuk varken oraları düşündüğün kadar ülkenin de heryerini düşün.
Siz kendi çapınızda beni filistin düşmanı ettiniz.
Her başbakanın önceliği ülkesidir , sen önce ülken de her şartı şurtu sağlarsın sonra dışarıya açılırsın.
Anlamak istediğinizi anlayabilirsiniz şimdi.
Benim ne demek istediğim ortada siz benim söylemek istediğimi çarpıtıyorsunuz.
ben çarpıtmıyorum hanımefendi konuyu başka örneklerle saptırdığınızı düşünüyorum
hükümeti sürekli eleştiriyoruz zaten de bu konuda başka bi durum var
siz diyosunuz ki sadece kendi ülkesiyle ilgilensin başka kimseye yardım etmesin
filistine yardım etmemizin nesi kötü
konuyla alakası da yok ki
normalde helikopter yardımı gidiyo zaten ihmal yüzünden bu yavru öldü sorumlular her kimse en ağır şekilde cezalandırılmalı bu konuda
ama siz filistine yapılan hastaneyi niye kattınız olaya
zaten oradaki köy çok uzakta kalmış biryer hastane nasıl yapılsın oraya sağlık ocağı olsa bile acil durumda yeterli olmaz
o bölgenin iklim koşulları belli yani çözüm bulunamıyo bi şekilde dağlık yerlere napsınlar tüm insanları yerlerinden edip yeni bi yere mi yerleştirsinler
yapılması gereken ambulans helikopterle ilgili bi çözüm bulmak ve görevini yapmayan ihbarı dikkate almayanları ve yalan ihbarda bulunup bu olaylara sebebiyet verenleri cezalandırmak
bu arada diğer arkadaşı direk erdoğan yanlısı diye yaftalamışsınız beni sakın öyle yaftalamaya kalkmayın
ki akpli değilim ve en sert eleştiren insanlardan biriyimdir hükümeti
işinize gelmeyince direk sen akplisin diyip işin içinden çıkıyosunuz
İnanın 2 hafta önce kar yağdı yollar temizlendi 1 gün sonra belimize kadar kar vardı belediye çalışmıyor mu? vızır vızır çalışıyor.istenildiği kadar hastane yapılsın,yollar çok geniş olsun şartlar buna el vermiyor. Yani ben evimden aracımla 15 dakka ötedeki hastaneye gidemiyorum.Sorun burada yerleşim politikası.Ki bu da hükümetten çok daha öncesine dayanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?