Oğlumuza isim yorumlarınızı bekliyorum

antg

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
168
145
Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu nereye açayım bilemedim. Kısmetse kasım ayında ilk bebeğimiz olacak. Oğlumuza isim olarak Okyanus Pamir koymayı düşünüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim antin kuntin isim arayışıyla seçmedik bu isimleri ama takdir edersiniz ki hepimizin zevkleri farklı eski isimlerden de çok taradık ama içimize sinen olmadı. Okyanus anneannesi ve babası tarafından çok isteniyor ben de beğeniyorum ama kız ismi olarakta kullanılması biraz kafamı kurcalıyor. Unisex isimler zor mu olur diye düşünüyorum. Pamir ismini de ben istiyorum. Birçok dilde güzel anlamları olan Orta Asya’da bir dağın adı. Atalarımızın o topraklarda yaşamış olması sebebiyle de Pamir ismini kesin koymak istiyorum. Sizler bu iki isim hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapıcı yorumlarsanız sevinirim. Sonuç itibariyle bir hamile olarak zaten duygusal, zorlu ve kararsız dönemlerdeyiz 🙈
Bu arada diğer seçenekler olarak;
Pamir Cem
Pamir Ege olabilir. Lakin babası da Okyanus’u istediği için ve anneannemiz de bu isimde istekli olduğu için onları da düşünmek istiyorum

Okyanus Pamir çok uyumsuz değil mi?
Aşırı uyumsuz gelmiyordu benim kulağıma ama uyumlu da değil sanki, bir de daha ziyade uzun oluyor epeyce o sebeple bana da Pamir’in yanına en fazla 4 harfli bir isim eklemek daha uygun geliyor

Siz istiyorsunuz evet ama bukdr uzun ve zor iki ismi omur boyu tasimak zorunda kalacak ve iki isimli cocuklar sosyal hayatlarinda cok zorluk cekiyor. Bazilari birini bazilari birini kullaniyor ve cocuk asla isim benimseyemiyor onerim iksiinden birini secip koymaniz

Ikisı de güzel ama uyumsuz oluyor bence Pamir alp falan gıbı olsa :)

Ayrica okyanus bir erkek icin fazla yumusak isim.

Okyanus yerine Deniz düşünmez misiniz?
Okyanus Bey yerine Deniz Bey daha kulağa hoş geliyor. Hani ikisi de su, mavi, derinlik.. çok anlam farklılığı da olmaz.
Pamir için yorum yapamıyorum.

Toprak Pamir
Yağız Pamir
Pamir Çınar
Erşat Pamir

Bunlarda benim naçizane fikirlerim 🌹

Okyanus Pamir hiç düşünmeyin bence pamirin yanına isim ekleyince daha iyi olmuş ben tek isim sevenlerdenim bana sorarsanız sadece pamir derim ☺☺
Aslında ben de tek isim taraftarıyım kız olsa direk Bahar koyacaktık ama oğlumuz olacağını hiç hesaba katmamıştık o sebeple bir tane isime yoğunlaşamadık bir türlü. Bu arada ikinci ismi olsa da ikisini bir hitap olarak düşünmüyorum. Pamir olarak hitap edicez 😊

Siz istiyorsunuz evet ama bukdr uzun ve zor iki ismi omur boyu tasimak zorunda kalacak ve iki isimli cocuklar sosyal hayatlarinda cok zorluk cekiyor. Bazilari birini bazilari birini kullaniyor ve cocuk asla isim benimseyemiyor onerim iksiinden birini secip koymaniz
Evet haklısınız normalde ben de tek isim taraftarıyım kız olsa bahar koycaktık ama erkek hiç düşünmemiştik ve şimdi bir isimden emin olamayınca insan çocuğa da seçenek mi olsa diye düşünüyor 😞 gerçekten çok zor bir karar ömrü boyunca taşıyacak ve enerjisine etki edecek bir şeye karar vermek. Tek isim de gündemimizde var yine de

Okyanus yerine Deniz düşünmez misiniz?
Okyanus Bey yerine Deniz Bey daha kulağa hoş geliyor. Hani ikisi de su, mavi, derinlik.. çok anlam farklılığı da olmaz.
Pamir için yorum yapamıyorum.
Oğlum olursa Deniz koyarım diyip şu an geldiğim son nokta bu 🙈 Deniz de unisex olduğu için vazgeçtim Okyanus ta unisex ama babası başka isim seçemiyor bir türlü buna takıldı kaldı 🤷🏻‍♀️

Toprak Pamir
Yağız Pamir
Pamir Çınar
Erşat Pamir

Bunlarda benim naçizane fikirlerim 🌹
Teşekkür ederiz toprak, yağız, çınar beğendiğimiz isimler ama yakın ailemizde var yani kuzenlerinde ☺️ Erşat ilk kez duydum bakacağım anlamına teşekkür ederiz ☺️

Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu nereye açayım bilemedim. Kısmetse kasım ayında ilk bebeğimiz olacak. Oğlumuza isim olarak Okyanus Pamir koymayı düşünüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim antin kuntin isim arayışıyla seçmedik bu isimleri ama takdir edersiniz ki hepimizin zevkleri farklı eski isimlerden de çok taradık ama içimize sinen olmadı. Okyanus anneannesi ve babası tarafından çok isteniyor ben de beğeniyorum ama kız ismi olarakta kullanılması biraz kafamı kurcalıyor. Unisex isimler zor mu olur diye düşünüyorum. Pamir ismini de ben istiyorum. Birçok dilde güzel anlamları olan Orta Asya’da bir dağın adı. Atalarımızın o topraklarda yaşamış olması sebebiyle de Pamir ismini kesin koymak istiyorum. Sizler bu iki isim hakkında neler düşünüyorsunuz? Yapıcı yorumlarsanız sevinirim. Sonuç itibariyle bir hamile olarak zaten duygusal, zorlu ve kararsız dönemlerdeyiz 🙈
Bu arada diğer seçenekler olarak;
Pamir Cem
Pamir Ege olabilir. Lakin babası da Okyanus’u istediği için ve anneannemiz de bu isimde istekli olduğu için onları da düşünmek istiyorum
SiZin tercihiniz ama dini bir isim olması daha iyi olmaz mı örneğin HAKTAN = ALLAH tan gelen demek

Aslında ben de tek isim taraftarıyım kız olsa direk Bahar koyacaktık ama oğlumuz olacağını hiç hesaba katmamıştık o sebeple bir tane isime yoğunlaşamadık bir türlü. Bu arada ikinci ismi olsa da ikisini bir hitap olarak düşünmüyorum. Pamir olarak hitap edicez 😊
En iyisini siz bilirsiniz tabi bizimki fikir 🤷🏻‍♀️☺️☺️

SiZin tercihiniz ama dini bir isim olması daha iyi olmaz mı örneğin HAKTAN = ALLAH tan gelen demek
Teşekkür ederim dini isimlerin çok sorumluluk yüklediğini düşünüyorum doğaya ait isimler daha fikrime uygun. Pamir isminin de Farsça’da pa-i mihr den geldiği düşünülüyor anlamı ‘Allah’ın kaidesi’ yani zaten o dağlara bu sebeple bu isim verilmiş ☺️

İnşallah sağlıkla alırsınız oglunuzu kucağınıza :KK54: bende çift isimliyim ama gereksiz buluyorum çift ismi şahsen çocuğum olsa çift isim koymam kişilik uzerinde de çift kişilik yaratıyor gibi bir şey duymuştum. Onun dışında Pamir ismi çok havalı ve farklı duruyor çok beğendim fakat okyanus isminden başka bir sey düşünebilirsiniz bence iki isim koyacaksınız. Ben genel olarak deniz, yağmur,damla,rüzgar gibi tabiata ait şeyleri isim olarak beğenmiyorum bence isim dediğin çocuğa güzel bir sıfat olmalı sonuçta sürekli o o isimle seslenilcek elbet karakteri üzerinde etkisi olur yani bir anlami olmalı bence isimlerin. Tabi bu benim fikrim :::))) Pamir ismi çok havalı duruyor ama şimdiden hayırlı olsun

X