- 19 Kasım 2013
- 18.672
- 33.656
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Merhabalar,
İlk tarif benden olsun.
Az önce pişirip oğluma yedirdiğim, Balkabaklı,kayısılı,avokado ve cevizle zenginleştirdiğim mama tarifimle geldim.
Malzemeler,
Sma optipro 2(1 ölçek)
Tariş Sızma zeytinyağı 1çk.
Gün kurusu kayısı 1 adet
3-4 küp balkabağı
Yarım ceviz
Çeyrek avokado(olgun)
1 tk irmik
1.bardak kaynamiş soğumuş su
İrmik kayısı ve balkabağını tencereye alip pişirelim.
Cevizi havanda ezelim,avokadoyu çatalla ezelim.
Pişen balkabağı,irmik,kayısı üçlüsünü blender yada çatalla ezelim. Ben blender kullandım zira diş çıkarıyoruz ama avokadoyu az ezdim ki hafif taneli olsun.
Cevizle avakadonun yanına pişen kabak karışımından 4 yk ekleyelim.
1 ölçek sma optipro hazırlayalım.
Mamamıza ilave edip kivam aldıralım, 1 tk zeytinyağı ekleyip karıştıralım
Mamamız servise hazırdır.
Balkabağinın kalan kısmını minik bir kavanoza alır sogutur dolaba atarsanız sonraki gün içerisine başka meyveler ekleyip yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiler
Not: Bebeğinize ek gıda verirken,önce herşeyi tek tek 3 gün kuralıyla tattırıp,alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmalısınız, sonra tarifi dilediğinizce şekillendirmekte özgürsünüz. Kayısı yerine hurma,üzüm kullanabilirsiniz,avokado yerine muz gayet güzel olur,öyle de yapıyorum zaman zaman. Elma,armut vb sert meyveleri eklemek isterseniz cam rendeden geçirip ekleyebilirsiniz. Sadece balkabağı ile de hazırlayabilirsiniz ve tatlı olsun isterseniz pişirip ılıttıktan sonra pekmezle tatlandırabilirsiniz.
Mama kullanmak istemezseniz pişirme aşamasında suyunu biraz daha fazla ekleyebilirsiniz,bebeğinizin damak tadına göre ayına uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
İlk tarif benden olsun.
Az önce pişirip oğluma yedirdiğim, Balkabaklı,kayısılı,avokado ve cevizle zenginleştirdiğim mama tarifimle geldim.
Malzemeler,
Sma optipro 2(1 ölçek)
Tariş Sızma zeytinyağı 1çk.
Gün kurusu kayısı 1 adet
3-4 küp balkabağı
Yarım ceviz
Çeyrek avokado(olgun)
1 tk irmik
1.bardak kaynamiş soğumuş su
İrmik kayısı ve balkabağını tencereye alip pişirelim.
Cevizi havanda ezelim,avokadoyu çatalla ezelim.
Pişen balkabağı,irmik,kayısı üçlüsünü blender yada çatalla ezelim. Ben blender kullandım zira diş çıkarıyoruz ama avokadoyu az ezdim ki hafif taneli olsun.
Cevizle avakadonun yanına pişen kabak karışımından 4 yk ekleyelim.
1 ölçek sma optipro hazırlayalım.
Mamamıza ilave edip kivam aldıralım, 1 tk zeytinyağı ekleyip karıştıralım
Mamamız servise hazırdır.
Balkabağinın kalan kısmını minik bir kavanoza alır sogutur dolaba atarsanız sonraki gün içerisine başka meyveler ekleyip yedirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiler
Not: Bebeğinize ek gıda verirken,önce herşeyi tek tek 3 gün kuralıyla tattırıp,alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmalısınız, sonra tarifi dilediğinizce şekillendirmekte özgürsünüz. Kayısı yerine hurma,üzüm kullanabilirsiniz,avokado yerine muz gayet güzel olur,öyle de yapıyorum zaman zaman. Elma,armut vb sert meyveleri eklemek isterseniz cam rendeden geçirip ekleyebilirsiniz. Sadece balkabağı ile de hazırlayabilirsiniz ve tatlı olsun isterseniz pişirip ılıttıktan sonra pekmezle tatlandırabilirsiniz.
Mama kullanmak istemezseniz pişirme aşamasında suyunu biraz daha fazla ekleyebilirsiniz,bebeğinizin damak tadına göre ayına uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
Son düzenleme: