Oğlumun odasını ayırıyorum

1 buçuk yaşa doğru ayırdım ben zaten hep kendi yatağında yatardı bizim odada uyurkende. Odasına taşıdım yatağını sevimli stickerlar filan yapıştırdım, kapısına kapı süsü astım, burası senin odan diye diye alıştırdım. Öğle uykusunda uyuttum ilk sonra gecede uyuttum çabuk alıştı. Ben ondan çok zorlandım hatta bebek telsizi gık dese duyuruyor zaten. Çabuk alışır inşallah sizinde.

Korkunç gerçekten, hiç sağlıklı değil. Evlilik açısından da asla sağlıklı değil böyle karı koca hayatı olmaz.çocuk açısından da pedagojik bilginiz sıfır. Hala savunuyorsunuz iyi bir şeymiş gibi. Eşiniz şikayetçi belli ki kendiniz yazdınız zaten kendinizi kandırmak dinamit döşemek olur evliliğin altına.
Bir yorumunuzda da asla evde kocanız olmadan kalamadığını yazmışsınız. Çocukları da en basitinden böyle aşırı korkan yalnız kalamayan yapacaksınız.

Ne gibi Bi sorun yaşayacak acaba açıklayabilir misiniz?
Bilim bile, ebeveynlerin çocuklarıyla uyumalarının daha dinlendirici olabileceğini kanıtladı.
Size Japon anne ve çocuklarının yaşamını biraz araştırmanızı öneririm.
Eşimle de 20 yıllık beraberliğimiz de gayette mutluyuz Allaha şükür bize olumsuz hiç bir katkısı olmadı ayrı uyumamızın.
Herkesin aile dinamiği farklıdır biz bunu uygun görüyoruz çocuğumuza gayette mutlu huzurlu bir kızımız var çok şükür.

Biz aynen böyle yaptık. Oglumun yerde Montessori yatağı var. 3 hafta boyunca yatağın içinde kitaplar okuduk. Oyunlar oynadik. Ögle uykusuna orda daldık.
Baya alişti odasına.
Sonra akşamları orda uyukuya daldık. Yaklaşik 2 hafta sonra sorun yaşamadan alişti. Toplamda 4-5 hafta sürdü.

Alakaya Maydonoz

2 yaş civarında bende kızımın odasını ayirdim. Bizim yan odamızı önce onun oyun odası yaptım. Orada beraber oyun oynadık. Odasına alıştıktan sonra da yatağını getirdim. İlk zamanlar geceleri agladiginda onu yanimiza almak yerine ben yada babası gidip onun yanında yattık.

Emen cocuk için geç bir zaman değil. Gece defalarca kalkma durumu olabiliyor emerken, anne ve çocuk icin aynı oda daha konforlu o yüzden.
Bende bu yaslarda ayırdım çocukların odasını. İlk başlarda uykuya geçene kadar yanında duruyordum. Başlarda süre uzun olsa da zamanla azaldı. Gece ağlayıp yanımıza gelmek istediğinde ben ya da eşim gittik onunla beraber uyuduk yine. Çok uzun sürmedi bunlar. İnşallah sizinde kolaylıkla geçer alışma süreci.

Bu işte tek doğru yok bence rahat olun. Aileye göre 6 ay da doğru olabilir, 2 buçuk yaş da.
Benim kızım da memeyi bıraktıktan sonra 2 yaş 3 aylıkken ayrıldı gayet kolay oldu, benim ebeveynlik danışmanlığı aldığım psikolog da vardı o da sıkıntı görmedi.
Odayı ayırmadan bir ay önce başladık burası senin odan olacak hadi beraber hazırlayalım demeye önce boyadık yatağını eşyalarını yerleştirdik. Gündüzleri orda oynamaya başladık. Kocaman yatakta nasıl uyuyacağını konuştuk. Telsizi göstedim o bizim odaya geçti ben onun odasından konuştum sesin nasıl geldiğini öğrendi. Önce montesori yatak mobilyası geldi sonra üstüne yatak. Çarşafların gelmesini en son güne bıraktım ,yataktan yaklaşık bir hafta sonra geldi. Yeni çarşafın gelince burda uyucan dedim ve çarşaflar geldi yıkadık serdik o gece beraber uyuduk. Bir kere bile ağlamadı sizin odayı isterim demedi,gayet kolay oldu.
Siz kararlı ve rahat olun önceden anlatın gayet kolay olur merak etmeyin

Evet ya geç denilen yaş, emen bir çocuk için gayet uygun aslında. Konu sahibini gereksiz bir kaygıya sürüklemeye gerek yok. Bende uzun süreli bir sıkıntı yaşamadım oda ayırma konusunda, 2 yaşındaydı çocuklarımin ikiside.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…