• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun odasındaki tülün üzerine ponpon

irema

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
40
3
98
İstanbul
Merhaba,

Oğlumun odasındaki tülü biraz hareketlendirmek ve renklendirmek istiyorum,yeni bir tül yaptırmayı düşünüyordum,ama aklıma şu anda kullandığımız tülün üzerine çeşitli renklerde ponpon yapıp dikmek geldi.
Yünden ponpon yapmayı biliyorum ama yünden yaparsam kaba durur gibi geldi.Ne çişit ipten yapmalıyım sizce?Bana fikir verebilir misiniz?
Ya da hazır olarak ponpon alabileceğim biryer var mı bildiğiniz Eminönü'nde falan?hihoyyyt

Eğer tülünüz düzse üzerine dikmek yerine ponponları bir ipe dizin aralıklarla.
Tavandan yere kadar yapın. Bunun gibi iplerden cam eni kadar hazırlayın.
Çok sık sık olmasın ama en son bir çıta ya tutturun hepsini ve çıtayı da kornişe monte edin. Eminim çok daha cici duracak ve tülünüz zarar görmemiş olacak.
Anlatabildim mi bilmiyorum gerçi ama :)

Verdiğiniz fikir için teşekkürler,daha düzgün olur sizin dediğiniz gibi.
Ama ponponları nasıl malzemeden yapmak gerekiyor?:sm_confused:

Bu sistemle yapacaksanız normal örgü yününden olur.
Kurdale de olur ama maliyeti fazla olur.

bende birkaç yerde ponponlu iplerle yapılan perdelerden gördüm çok hoş duruyordu onlara bir bakın isterseniz daha kolay olur sizin için tek tek ponpon yapmak zorunda kalmazsınız:kedi:

koza ip ile yapabilirsiniz. koza ipin kozasını ipi ile bağlanacak şekilde kesip ipleri iki ucundan bağlayın. alın size pratik pon pon. renkli bir şekilde aralara boncuklarla hoş olur sanırsam. umarım anlatabilmişimdir. :smiley-cool:

Arkadaşlar hepinize ayrı ayro teşekkür ederim.

Verdiğiniz güzel fikirlerin hepsini yapmak istiyorum :hulya::sm_cool::teytey:

Hepsini çeşitli şekillerde deniycem. a.s.

Ponpon yerine keçe malzemeden birşeylar yapmayı düşünür müsünüz acaba : ) ışte size fikir ;

pr0154max1.jpg
[/URL][/IMG]

Değişik renklerde keçe alıp resimdekiler benzeri değişik renklerde arabalar yapıp hayalet ip deniliyor sanırım görünmeyen iplere belirli aralıklarda sabitleyip ipleri de tülün halkalarına takarsın. Araba için bir kalıp çıkarıp değişik renkler ve aynı kalıbı kullanarak da yapabilirsin pratik olur. :)

Sevgili gecekuşu,bu keçeden yapılmış arabalar harika.Nasıl yapılacağına dair hiç fikrim yok ama.Zor mu acaba?CADIARZU:uhm:

mrblar ben anasınıfı öğretmeniyim bahsettiğiniz ponponlardan kapı süsü yaptık muhteşem oldu.sakallı simli iplerden kullanabilirsin hoş olur.kolay gelsin

Sevgili gecekuşu,bu keçeden yapılmış arabalar harika.Nasıl yapılacağına dair hiç fikrim yok ama.Zor mu acaba?CADIARZU:uhm:

Bir model seç kendine , kolay olsun , mesela torbanın üzerindeki mavi arabayı seç. Kalıbını çıkart ve değişik renlerden keçeler kes bu kalıplarla. Sonra değişik renklerde parçaları üst üste resimdeki yerlerine yerleştir ve uygun renklerde iplik kullanarak kanarlarından dikiver. Ne kadar çok renkte keçe kullanırsan o kadar değişik kombinasyon yapabilirsin. Bence hiç zor değil. :) Aşağıdaki resmi büyütürsen dikişleri görürsün. :)
thumb_araba1_1_.jpg
[/URL][/IMG]

Merhaba,

Oğlumun odasındaki tülü biraz hareketlendirmek ve renklendirmek istiyorum,yeni bir tül yaptırmayı düşünüyordum,ama aklıma şu anda kullandığımız tülün üzerine çeşitli renklerde ponpon yapıp dikmek geldi.
Yünden ponpon yapmayı biliyorum ama yünden yaparsam kaba durur gibi geldi.Ne çişit ipten yapmalıyım sizce?Bana fikir verebilir misiniz?
Ya da hazır olarak ponpon alabileceğim biryer var mı bildiğiniz Eminönü'nde falan?hihoyyyt

şu keçe kumaşları var onlarla tatlı çok bast bişeklde çiçkler bebekler arblr yapıp odayı süsleyebilirsnz
duvarlara asablrsnz kumaş üstnde tablo yapablrsnz cıvıl cıvıl durur renk gelr odaya keçe kumas diye sorgulayın google görselleri hoşunuza giderdr bnce.. tüln üstne olrmu blmiorm ama duvrlrda süpr durrur kumş brbrni kavrıo

bende tülün üzerine polardan yıldızlar çiçekler kesip dikmeyi düşünüyorum
ilk önce eltimin oğlunun odasına yapacaz
ablam kendi çocuklarına almış tülün üzerine keçeden çiçekler dikmişler
ben burda bulamadım keçe.. alternatif olarak poları düşündüm

elinizde kumaşlar varsa bence yo-yolar yapıp takabilrsiniz perdeye.
ben renk renk yapıp kızımın perdesine takıcam en kısa zamanda.
ya da en uygun renk neyse tek renk de yapılabilir.

yapımı da kolay.

anlatımını buldum:

1. Adım
Öncelikle bir kalıp çıkartın. Yoyonuzun ne kadar büyüklükte olmasını istiyorsanız, dairenin çapını onun 2 katı olarak belirleyin.

2. Adım
Daireyi kartondan kesip çıkartın ve kumaşın ters yüzüne dairenin etrafından çizgi çekerek, kumaşı kesin. ---Kalem olarak beyaz kumaş kalemi kullanabilirsiniz- benim notum :)

3. Adım
Dikişi kat yerine yakın yapın, sağlam bir iplik kullanın ve ipliğin kumaşın çevresini dönebilecek uzunlukta ve hatta daha uzun olmasına dikkat edin.
Not: Kısa aralıklı dikişler, yoyonun ortasının daha geniş/açık olmasını sağlar. Eğer ortası daha açık yoyo istiyorsanız, dikişleri sık yapın.

4.Adım
Kumaşın çevresini tamamen döndükten sonra, ipliği kumaş ortaya toplanıncaya kadar nazikçe çekin. Ortayı sağlamlayacak şekilde birkaç dikiş daha atın, düğümleyin ve kopartın. Yoyoya yukarıdan bastırıp düzleştirin.

Bu yoyo kısa aralıklı dikişle yapıldı ve ortası açık oldu. Takip eden iki adım daha aralıklı dikişle ortası daha sıkı yoyo yapmak içindir.

5. Adım
Daha sıkı bir orta için, uzun aralıklı dikiş yapın.

6. Adım
Bu model eğer ortalarına düğme ya da benzer bir şey dikmeyip bu şekilde kullanacaksanız daha uygundur.

1414084458_806a4c0709.jpg

Back
X