Oğlumun kilo problemi var..

Mayflower75

Never give up.!!
Pro Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.205
Merhaba arkadaşlar
Benim 12 yaşındaki oğlum maalesef obez..
Doğduğunda astım rahatsızlığı vardı ve doktor hergün kullanmak üzere 2 değişik çeşit kortizonlu spraylerden vermişti. .birini gündüz diğerini gece çok tıkandığında veriyordum
Ve 2 yaşından itibaren kilo almaya başladı..bilemiyorum kortizonmu neden oldu kilo almasına yoksa ben her öksürük atağı geldiğinde istifra ettiği için fazla mı yedirdim..bilemiyorum belkide ikiside neden olmustur..
Sonuç olarak şuan 12 yaşında ve obez..
Makarna pizza kızartma yada fastfood tarzı yemekler vermiyorum ama yinede kilo vermesini sağlayamiyorum.toroidlerinde problem yok metabolizması normal..
O yaşta bir çocuğa nasıl bir diyet önerirsiniz?

spor yapmasi lazim
ve terleten bi spor olmali
yemeisne nasil engel olunur bilemiyorum bol hareket etmeli
diyetisyen in dediklerini yapabiliyormu?

spor yapmasi lazim
ve terleten bi spor olmali
yemeisne nasil engel olunur bilemiyorum bol hareket etmeli
diyetisyen in dediklerini yapabiliyormu?
Diyetisyen büyüme çağında olduğu için yani kemik gelişimi henüz devam ettiği için sadece dikkat et yediklerine dedi o kadar yani bir diyet listesi vermedi..spor yaptiramiyorum pek işte. .okulda çok yorulduğunu söylüyor.bir ara hergün 1 saat buz hokeyi yapıyordu ne güzel. .bıraktı o uda

Spor+diyetisyenden baska yolunuz yok, benim diyetisyene gittigim donemde birsuru cocuk danisani vardi. Ama diyet asla tek basina cozum degil mutlaka spora baslatmalisiniz, imkaniniz varsa yuzmeye gonderin butun vucut kaslarini mukemmel sekilde calistirir hem forma girer hem saglikli olur hem de enerjisini atar.

Özellikle şimdiki çocuklarda internet bağımlılığı sayesinde hareket de yok,doğal olarak.Şu an zaten kontrol altında değil mi ,Dr gereken listeyi vermedi mi?
Diyet listesi yok..sadece hamur işleri ve kızartma verme dedi..Fastfood yok dedi o kadar..
Bende şaşırıyorum hergün ne yedireyim
Çok zor bir çocuğa diyet yaptırmak
Canı birşey istiyor vermiyorum içim gidiyor onun iyiliği için olsa bile

bizim önerimizle olmaz metabolizma bölümü oluyo unilerde çocuklar için oraya danışın...

Spor+diyetisyenden baska yolunuz yok, benim diyetisyene gittigim donemde birsuru cocuk danisani vardi. Ama diyet asla tek basina cozum degil mutlaka spora baslatmalisiniz, imkaniniz varsa yuzmeye gonderin butun vucut kaslarini mukemmel sekilde calistirir hem forma girer hem saglikli olur hem de enerjisini atar.
Yuzme iyi fikir..aletli spora gittik bir süre bıktı ondan

Ben de tam tersi kizim cok zayif diye hayiflaniyorum. Herkesin bi sinavi var iste.

Spor lazim. Karbonhidrat yerine protein ve kalsiyum agirlikli beslenme de ise yarar. Ama en önemlisi spor. Yüzmeyi sevmiyor mu mesela? Futbol? Basketbol?

Cok üsengecse evde yapacagi bi seyler olsa. Trambolin gibi.

Yuzme iyi fikir..aletli spora gittik bir süre bıktı ondan

Buyukler bile sıkılıyor aletli sporlardan hic ugrasmayin, keyif alabilecegi sporlara yonlendirin. Yuzme bu konuda 1 numaradir benim gozumde. Biraz hantalligini atinca basketbola ya da halk oyunlarina da yonlendirebilirsiniz, ama su an mevcut kilosuyla en rahat ve zevkle yapacagi, en kisa surede sonuc alacagi spor yuzme.

Ben de tam tersi kizim cok zayif diye hayiflaniyorum. Herkesin bi sinavi var iste.

Spor lazim. Karbonhidrat yerine protein ve kalsiyum agirlikli beslenme de ise yarar. Ama en önemlisi spor. Yüzmeyi sevmiyor mu mesela? Futbol? Basketbol?

Bir spot kulübüne uyeyiz birlikte yaptık bir süre. .ama okulu çok yoğun bazen geç saatlere kalması gerekiyor sınav telaşı filanda var busra
Keşke nasıl yemekler yedirecegime dair bir listem olsa.
Ama buradaki doktorlar bir liste vermiyorlar

Buyukler bile kendini frenleyemiyorken Cocuga diyet vs yaptirmak cok zor,onu yeme bunu ye cok yeme az ye dediginizde onu sevmediginizi bile dusunurler obez derken kac kilo ki,ergenligede az kalmis ergenlikte bazi cocuklar cok zayifliyor

Et yesin süt yoğurt meyve sebze

Siz de öyle beslenin yapmayın pilav makarna

Ayda bir de pide kek vs yer yani düzen oturunca çok sıkıntı olmaz

Spor yapmıyorsa okula yürüsün uzaksa servis iki durak ötede bıraksın o radan yürüsün

Birlikte yürüyüşe çıkın ama yürüyüşe değil şuraya buraya ona ihtiyacınız olsun size yardıma gelsin

Size de spor olur

Maddi sorun yoksa ailecek spora yazılır haftada 3 akşam aile etkinliği spor salonu olsun

Benimki azıcık büyüsün bunu yapacağım bize de ona da spor

Buyukler bile kendini frenleyemiyorken Cocuga diyet vs yaptirmak cok zor,onu yeme bunu ye cok yeme az ye dediginizde onu sevmediginizi bile dusunurler obez derken kac kilo ki,ergenligede az kalmis ergenlikte bazi cocuklar cok zayifliyor
Evet psikolojisinin her anlamda etkilenmesinden korkuyorum..yeme desem öyle ye desem o yaşta görüntüde önemli. .zor bir durum yani..
Neredeyse 20 kilo fazlası var maalesef

Et yesin süt yoğurt meyve sebze

Siz de öyle beslenin yapmayın pilav makarna

Ayda bir de pide kek vs yer yani düzen oturunca çok sıkıntı olmaz

Spor yapmıyorsa okula yürüsün uzaksa servis iki durak ötede bıraksın o radan yürüsün

Birlikte yürüyüşe çıkın ama yürüyüşe değil şuraya buraya ona ihtiyacınız olsun size yardıma gelsin

Size de spor olur

Maddi sorun yoksa ailecek spora yazılır haftada 3 akşam aile etkinliği spor salonu olsun

Benimki azıcık büyüsün bunu yapacağım bize de ona da spor
Bırakmıştık gittiğimiz spor kulübünü önümüzdeki hafta başlayalım bari..çare yok haklısınız zorda gelse oğluma onu mecbur etmeliyim..
Haklısınız ailecek yeme şeklimiz değişmeli. .

Benım kuzenımın ogluda 10 yasında 65 kıloydu zavallı kuzum ne koşa bılıyor nede rahat yürüyordu yazın bacakları bırbırıne sürtmekden pışık olmustu kııı devlet hastanesındekı DR kuzene demıskı bunu acıl zayıflaması lazım şekerı tamamen kes bol yesıllık sebze yemeklerı yoğunluksa olsun etıde ya haşlama yada ızgara olsun makarna pılav hep haşlama olsun sakın yağ koyma ıcıne tabağı ıkıye bol %50 yağsız bol yesıllık dıger %50sıde ne ısterse haslama yada ızgara yada çok az zeytınyagında yapılmış sebze yemegı kuzen uygulamış çocuk okula gıt gel dışında hareketı olmamasına rağmen çok kısa surede 39 kıloya duşmuş geçenlerde annemlere gıtmıştı mısafırlıge annem yesene oğlum kekden börekden demısde yok teyze yaaa onların yüzünden çocukluğum gıttı yemem gecmısımede gerı donmem baksana ne güzel oldum deme demıs kuzum yaaa rabbım yardım etsın ınsaallah en kısa surede sıfa bulur oğlunuz

Eve bir yürüyüş bandı alsam mı acaba diyorum sizce ise yarar mı?

X