• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Oğlumun ismi için fikir verir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Metanira

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
331
48
118
Merhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz. :mad: Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.

Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.

Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim... :KK200:

Artun güzel isim ama daha bilindik ve kolay isimler koyma taraftarıyım ben. İlerde zorluk çekmemesi açısından. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bence beğendiğiniz ismi, Artun u koyun. Gayet güzel, farklı bir isim. Birileri soyleyemeyecek, karıştıracak, yadırgayacak diye beğendiğiniz isimden vazgeçmeyin derim. Zamanla alışırlar. Ege ismine gelince ben onun Yunancadan Türkçeye geçtiğini ve anlamının hasta bakıcı olduğunu duymuştum. Yanılıyor olabilirim. Eğer ikiniz de isimde kararlıysanız iki ismi de koyun.

Artun anlamı da çok güzelmiş.
Artun Ege koyun iki isim olmaz mı?

artun ege güzel benede :) hayırlı olsun bebeğiniz :nazar:

Eşim bunu söyledi aslında ikisini de koyalım hem senin istediğin isim olur hem benim istediğim isim dedi. Fakat sanki iki isim birlikte olunca uymuyor gibi geldi bana, bir de kuzenim iki isimli ve iki isim koymayın diye ısrarla uyardı çünkü memlekette onu herkes isminin biriyle tanıyo, üniversideki bütün arkadaşları da diğer ismiyle. Kimse tam ismi söylemiyo boşuna taşıyosun diyo. Tam birine alışıyosun sonra diğer ortama giriyosun herkes farklı isim söyleyince bocalıyo insan filan dedi. Çok arada kaldım oyüzden iki isim koyma konusunda. Sonuçta çoğu kişi kolayına geldiği için sadece Ege ya da sadece Artun diye seslenicek ve söylenmiyecek ismi koymak da nekadar mantıklı bilemedim... Ama yine de aklımda, bakalım nolucak netleşse de kurtulsam şu isim çıkmazından... :anneadayı::KK200::nazar:

Bence beğendiğiniz ismi, Artun u koyun. Gayet güzel, farklı bir isim. Birileri soyleyemeyecek, karıştıracak, yadırgayacak diye beğendiğiniz isimden vazgeçmeyin derim. Zamanla alışırlar. Ege ismine gelince ben onun Yunancadan Türkçeye geçtiğini ve anlamının hasta bakıcı olduğunu duymuştum. Yanılıyor olabilirim. Eğer ikiniz de isimde kararlıysanız iki ismi de koyun.

Baba da zamanla alışır sever mi acaba bu ismi :KK51: Ege'nin böyle bir anlamı olduğunu hiç duymamıştım, okadar baktım hep söylediğim anlamlarıyla karşılaşmıştım ama söylediğiniz iyi oldu, aklımda bulunsun. Eşime çok da ısrarcı davranamıyorum ya istediğim isme hiç ısınamazsa diye, ama beğenmenize sevindim en azından tek beğenen ben değilmişim :KK48:

Merhabalar, hamileliğin 6. ayına girdik fakat oğlumun ismini henüz netleştiremedik. Bu konuda eşimle bir türlü orta yolu bulamıyoruz. :mad: Zaten baştan beri bir dünya isim söylediğim halde çoğunu beğendiremedim ve artık netleşmedikçe sıkıntı yapmaya başladım. Ben istiyorumki, kuzumun ismi artık netleşsin ve ona ismiyle de seslenebileyim... Ki bunun şimdiden bebeğin ismine karşı tepkilerini geliştirdiğini ve bebekte aşinalık oluşturduğunu duymuştum. Başlarda Allah'ın isimlerinden Batın ismi de gündemimizdeydi fakat, duyanların aklına direkt tıp dilinde karın bölgesi geldiği için ondan vazgeçtik gibi. Ben 'ARTUN' ismini çok seviyorum ve bebeğimin ismi bu olsun istiyorum. Eşimse EGE ismi olması konusunda ısrarcı... Arada kaldım çok, nasıl karar verip aşıcaz bu durumu bilemiyorum.

Artun türkçe bir isim ve anlamı çok güzel; Onurlu, dürüst, ölçülü demek. Bu isim konusunda tereddüt ettiğim tek şey çok duyulmuş olmadığı için yadırganır mı acaba diye... Ama şuana kadar duyan çoğu kişinin çok hoşuna gitti söyleniş ve anlamı.
Ege ise sadece coğrafî bölge gibi geliyor çoğu insanın aklına ama anlamı büyük, ulu, bilge kişi demek.

Siz de fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim... :KK200:
Benim eşim de Ege ismini istiyor. Bende Enes olsun diyorum. Çocuk doğcak isim yok. Ne zormuş bu isim işi. Artun değişik bir isimmiş kararsız kaldımo_O

Canim bence de Artun biraz değişik yani biraz da ağır çocuğa ben pek begenemedim ama tabiki siz seviyorsaniz o zaman Artun ege koyun ikinizinde istediği olsun

Benim eşim de Ege ismini istiyor. Bende Enes olsun diyorum. Çocuk doğcak isim yok. Ne zormuş bu isim işi. Artun değişik bir isimmiş kararsız kaldımo_O

Ben eskiden beri Enes ismini çok seviyordum ve bir oğlum olursa hep Enes Batın koyucam ismini derdim, fakat teyzem Enes ismini kapıp oğluna o ismi verince vazgeçtim ondan. Şimdi isim konusundan yakında çıldırıcam, eşim sürekli fikir değiştiriyor Artun ismi konusunda, bi olur derken bi zaman sonra başka isim bul diyince kafayı yiycek gibi oluyorum artık. Ne zor iş bu isim işi ya, çok takıyorum ben kafama... Belirlesek de rahatlasam artık :(

Canim bence de Artun biraz değişik yani biraz da ağır çocuğa ben pek begenemedim ama tabiki siz seviyorsaniz o zaman Artun ege koyun ikinizinde istediği olsun

Genelde söylediğim çoğu kişinin hoşuna gidiyor ama tabi kişiden kişiye göre değişir. Eşim sürekli fikir değiştirdiği için henüz netleştiremedik ve düşünmekten çıldırıcam artık yakında. Umarım içime sinen bir isimde anlaşabiliriz...

Hayırlı olsun bebeğiniz bence ege güzel
Artun anlamı güzel olsada zorluk çekebilir
daha üç ay var belki hoşunuza gidecek başka bir isim de bulursunuz. Sağlıklı hayırlı bir evlat olur inşallah

Hayırlı olsun bebeğiniz bence ege güzel
Artun anlamı güzel olsada zorluk çekebilir
daha üç ay var belki hoşunuza gidecek başka bir isim de bulursunuz. Sağlıklı hayırlı bir evlat olur inşallah

Ben çok kafama takıyorum isim belirlenmedikçe hep aklımda nolucak diye, oyüzden netleşse de rahatlasaqm modundayım artık... Ama henüz netleştiremedik, eşim Artun ismi için sürekli fikir değiştiriyor çünkü bi olur, bi olmaz... Umarım ikimizin de içine sinen bir isimde anlaşabiliriz de ben de rahatlarım artık... Amin, en önemlisi bu zaten, çok teşekkür ederim... :KK200:

Ege Artun degilde Artun Ege sanki daha uyumlu:KK53:
Benim esimde cift isimli, belli yasina kadar onunda hosuna giden ismini kullanmislar sonra klasik olan diger ismini kullanmaya baslamis herkes. O yüzden oglumuza israrla tek isim koydu. Iki isim olunca uyum önemli misal mehmet ali ikisi bir söyleniyor fakat arkadasim kuzey emir koydu ikisini söyleyen pek yok:)
Artun Ege söylenebilir gibime geldi sankimo_O

Rica ederim
İsim önemli bizde baya kararsız kaldık ben elimi karnıma koyunca adı ile seslenip ve adı ile dua etmek istiyordum sizi anlıyorum.

Ege Artun degilde Artun Ege sanki daha uyumlu:KK53:
Benim esimde cift isimli, belli yasina kadar onunda hosuna giden ismini kullanmislar sonra klasik olan diger ismini kullanmaya baslamis herkes. O yüzden oglumuza israrla tek isim koydu. Iki isim olunca uyum önemli misal mehmet ali ikisi bir söyleniyor fakat arkadasim kuzey emir koydu ikisini söyleyen pek yok:)
Artun Ege söylenebilir gibime geldi sankimo_O

Evet Artun ismini eşim kabul ederse zaten Artun Ege şeklinde olucak. :KK39: Tabi fikir değiştirip durduğu için netlik kazanmıyor bir türlü. Bir de Ege Batın olarakta düşünmüştük başta. Hatta eşim bu isme daha çok adapte olup sürekli isim belirledik diye söylemeye başlamıştı ailelerimize filan. Ben eşime daha birlikte oturup düzgünce konuşup karar vermedik diye tepki gösterince ve Artun isminde ısrarcı davranınca Ege Batın diyip durmaktan vazgeçti. Batın ismini de çok seviyorum fakat Allah'ın isimlerinden biri olduğunu bilmeyen bazı insanlar yadırgadı, tıp dilinde karın bölgesi demekmiş bir de, onu anımsattığı için yadırgadılar sanırım... Ama yine aklımda var bu isim... Eşim baştan Aras ismine de sıcak bakmıyordu malum kargo şirketinden dolayı fakat şimdi o ismi de onaylıyor, iyice kafam karıştı artık... belirlense de rahatlasam süper olucak...

Rica ederim
İsim önemli bizde baya kararsız kaldık ben elimi karnıma koyunca adı ile seslenip ve adı ile dua etmek istiyordum sizi anlıyorum.

Gerçekten insan ismiyle hitap etmek istiyor, sanki aranızdaki bağ daha güçlü olucakmış gibi hissediyor insan nedense... Babalar bu konuda biraz daha kaygısız ve rahat sanırım... o_O

Evet Artun ismini eşim kabul ederse zaten Artun Ege şeklinde olucak. :KK39: Tabi fikir değiştirip durduğu için netlik kazanmıyor bir türlü. Bir de Ege Batın olarakta düşünmüştük başta. Hatta eşim bu isme daha çok adapte olup sürekli isim belirledik diye söylemeye başlamıştı ailelerimize filan. Ben eşime daha birlikte oturup düzgünce konuşup karar vermedik diye tepki gösterince ve Artun isminde ısrarcı davranınca Ege Batın diyip durmaktan vazgeçti. Batın ismini de çok seviyorum fakat Allah'ın isimlerinden biri olduğunu bilmeyen bazı insanlar yadırgadı, tıp dilinde karın bölgesi demekmiş bir de, onu anımsattığı için yadırgadılar sanırım... Ama yine aklımda var bu isim... Eşim baştan Aras ismine de sıcak bakmıyordu malum kargo şirketinden dolayı fakat şimdi o ismi de onaylıyor, iyice kafam karıştı artık... belirlense de rahatlasam süper olucak...
Batin ismini bende istemistim, esim dogu bati gibi cogu batin demez bati der falan demisti. 2. cocugum olursa hala düsünüyorum Batin olsun diye. Esimle saten birde anlasma yapmistik kiz olursa ben erkek olurs o koyucakti ve Aras koydu:) Anlamini soranlara biz Firat ve Dicle gibi nehir ismi diyoruz Aras Nehri var sonucta. Yoksa nette arastirirsan yok at kili falan da yaziyor. Nehir ismi diyip gecin:)

Back