oğlumun her şeyi fırlatma huyu

Dikkatini dağıtmaktan başka yapabileceğin pek bir şey yok.. Anne olarak ne zaman bir şey fırlatacağını hissediyorsun zaten.. O an da hemen başka yöne çevir dikkatini.. Uzun bir süreç oluyor ama geçiyor..

Siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz. Ben pedagoji eğitimi aldım. Konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.
Ok sizsiniz. Bende gayet bilgi sahibiyim hiiiç merak etmeyin. Pek çok pedagog ile görüştüm. Hiç biri sizin dediğinizi demedi. Ay rica edicem daha fazla beni etiketlemeyin ve o engin bilgilerinizi bilimsel araştırma diye de kimseye yurturmayın. Bu arada sizi enqelliyorum. Yazsanız da daha cevap vermeyeceğim.

Pedagoji eğitimi aldım. Tabii ki hocalarımdan , makalelerden ve kitaplardan öğrendim.

Herkes yanlış biliyor bir doğru sizsiniz yani. Yıllarca pedagog desteğiyle çocuk yetiştirdim kimse de sizin gibi kesin bir bilgiyle gelmedi bana, kendi araştırmalarımdan bahsetmiyorum bile. Kusura bakmayın ama bilirkişi tavrınız çok itici gerçekten. Hani bazı insanlar vardır mesela bir kült film izler sonra kendini sinema eleştirmeni sanır ya sizin yazılarınız bana onları hatırlattı

Siz kendi çocuğunuzu bu yönde değerlendirin, ne diyeyim.
İki evladım var, ikisi de bambaşka.
Bu sebeple zaten gelişim parametreleri 3 aylık gibi kısa bir dönemi değil 12 hatta 18 aylığa kadar geniş bir süre tanır çocuğa.
Eğer ki o süre içinde yapamıyorsa hala bir sorun arar çünkü ‘hiçbir canlı tek tip’ değildir.
Her doğru her çocuk için geçerli değildir, tek bir yol ya da yöntem yoktur gelişim evresinde.
İnsan söz konusu olduğunda ancak istatistikler vardır ve burada daima koca bir istisna dışı verileri mevcuttur.

Siz erken dersiniz, ben geç derim çünkü benim çocuğuma geçtir!
Güvenli bağlanma ise sadece anne bebek bir arada olunca yaşanmaz, aynı evde dip dibe yaşayan çocukların hiçbir şekilde güvenli bağlanma yaşadığına inanmıyorum, bilakis bağımlı, annesiz duramayan, babayla bile bağ kuramayan, sürekli ‘anneeeee’ diye bağırıp, diğer her şeyi yok sayan çocuklar olduğunu bizzat gözlemleyip tatbik de ettim.

Herseyin altinda bisey aramayalim bence.. yani gecici seyler bunlar.. hosuna gidiyordur cikardigi ses, gordugu goruntu ya da sizlerin verdigi tepkiler.. yani emzirirken bile meme ucunu isirinca verilen tepkiyi sevip devam eder bebekler mesela.. bence tepkisiz kalin daha iyi

13 yıllık öğretmen ve anne olmam dışında sorun yok. Cevaplarımı net yazmamdan böyle yorumlar yapıyorsunuz sadece

filmdelisi konuyu kaçırdım da ne için geç yazdınız

Tam aradığım sorun. 2019 eylül doğumlu. Tamamen aynı şeylerle boğuşuyoruz

13 yıllık öğretmen ve anne olmam dışında sorun yok. Cevaplarımı net yazmamdan böyle yorumlar yapıyorsunuz sadece

Bu platformun çoğu anne, hatta çoğu da öğretmen. Eğitimini aldm dediğiniz şey pedagojik formasyon muydu? Cevaplarınızı profesör bir pedagog gibi yazdığınız için böyle yorum yapıyorum, hoş şimdi haksızlık olmasın kuzenimin oğlunu götürdüğü pedagog profesördü o bile sizin kadar net konuşmuyordu

Hani 4 5 de düzeliyordu
Hani 4 5 de düzeliyorduikisi de erkek mi

Sonunda istediğim gibi ve umut verici bir cevap okudum sağolun

“Ben şizofrenim ve bunları kitaplarda okumadım, tamamen kafamdan uydurdum” dememi mi istiyorsunuz?

Biri pedagog görmüş, öbürü çocuğunu pedagoglarla büyütmüş, birinin pedagogu profesörmüş(!)

Şu kitabı okudum, şu pedagoga sorunca 36 ay cevabını aldım, kitapta başka ay yazıyordu, diyen kimse yok.

Biz kimseye bilgiçlik taslamıyoruz ki kanıtlama çabasına girelim. Onu yapan, net konuşan, iddiasında ısrar eden, esnemeyen sizsiniz. Dolayısıyla o dediklerinizi yapması gereken de sizsiniz. Habire eğitim aldım yazıyorsunuz, pedagogsunuz sandım ben, aldığınız eğitim pedagojik formasyon çıktı. Bu sitenin yarısı nerdeyse öğretmen hepsi aldı o eğitimi. Bir siz doğru anladınız o zaman

Türkiye’de pedagoji diye bir bölüm mü var sanıyorsunuz? Mastırda okumuş olabilir miyim?

Bizimki de ortamda anneanne veya babaanne varsa her şeyi onlardan ister. Hatta bana sen git biz anneannemle, babaannemle oynayacağız der çünkü bilir ki ne istese yaparlar. Annem biraz daha benim kurallarımi uyguluyor, yetiştirme tarzlarimiz yakin ama kv ile hak getire...o 4 çocuk büyütmüş bu konuda uzman sanıyor kendini. zaten bu sebeple oğlanı kreşe verdim yoksa bakan da vardı evde...ama tabii şu an yarım gün gittiği için gene biri eve getirip bakıyor tam da kopamadik onlardan...bu düzen içinde kendi kurallarimla büyütmeye çalışıyorum ama zor...

Türkiye’de pedagoji diye bir bölüm mü var sanıyorsunuz? Mastırda okumuş olabilir miyim?

Bir zamanlar vardı evet şu an yok biliyorum, kapatıldı pedagoji bölümü. Bu Türkiyede artık pedagog yetişmiyor anlamına geliyor sanırım size göre yoksa böyle alakasız bir cevabı vermeyeceğini düşünüyorum.

Kendi eğitiminizi anlatmayan sizsiniz, yapboz gibi parça birleştiriyoruz. Anneyim, 13 yıllık öğretmenim, pedagoji eğtimi aldım... Bu 3 cümleden fazlasını yazmadığınız için ben de müneccim olmadığımdan fazlasını bilemem.

Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. O kadar eğitim aldığınızı iddia ediyorsunuz ama daha karşınızdakini küçümsemeden veya polemiğe girmeden kendinizi anlatmayı bilmiyorsunuz. Bu üslubunuzla daha fazla konuşmak istemiyorum sizinle, iyi günler.

Buraya kendimi tanıtmaya gelmedim ki. Araştırma sonuçlarını söyledim, hepsine birçok kişi itiraz etti.
Şu an öğretmenim, yüksek lisans yapınca başka mesleğe geçilmiyor. Daha yükseğini okuyunca öğretim üyesi olunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…