• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun geçmeyen ishali...

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Oğlum 4 yaşında tam gün anaokuluna gidiyor. Okulda birkaç çocukta da olmuş salgın gibi ama arkadaşları 3 günde normale dönmüşler. Benim oğlum ise geçtiğimiz Cuma gecesinden beri ishal. Evde sıvı tüketerek pirinç lapası, muz, yoğurt yedirerek geçer diye Pazar gününe kadar bekledim ama baktım geçmiyor. Özel hastanenin nöbetçi çocuk doktoruna götürdüm. Karnına baktı sadece su kaybı yok serum takmayacağım o yüzden dedi. Sadece su içiyor zaten dedim. Toz verdi bunu kullanın aynı şekilde beslemeye devam edin yukarıda yazdığım şeylerle yani. Tamam uyguluyorum ama oğlum hiçbir şey yemiyor ki, iki lokma alıyor ve tamam diyor 1 haftadır bu şekilde 4 yaşında hatta 5 yaşına girecek neredeyse hastalanmadan önce de çok yiyen bir çocuk değildi biraz zayıftı 17 kiloydu 1 haftada iki kilo verdi ve 15 kiloya düştü artık resmen kaburgaları sayılıyor. Hadi ishali geçince toparlar diyeceğim ama ishali de geçmiyor. Doktorun yazdığı ilacın da etkisi olması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu akşam yine doktora götüreceğim ama bu sefer araştırma hastanesine götürmek istiyorum en azından tahlil yaparlar diye özeldeki doktor hiç ilgilenmedi bile doğru dürüst ve çocuğum perişan tabii onunla birlikte bende perişan durumdayım.

Cok gecmis olsun öncelikle

Tahlil yaptirmaniz daha iyi olur
Sonucuna göre uygun ilac verilir.basit bi ishal olsaydı, uygun beslenmeyle yeniden normale donerdi
Amip te olabilir. Küçük çocuklarda en sık o oluyor:31:

Cok gecmis olsun öncelikle

Tahlil yaptirmaniz daha iyi olur
Sonucuna göre uygun ilac verilir.basit bi ishal olsaydı, uygun beslenmeyle yeniden normale donerdi
Amip te olabilir. Küçük çocuklarda en sık o oluyor:31:

Çok sagolun. Evet kayınvalidem buna karşı çıkıyor götürdünüz ya çocuğu doktora doktor gerek görse tahlil yapardı zaten diyor.

Ben çok pimpirikliymişim bu kadar üstüne düşmemeliymişim ya ben mi abartıyorum bu durumu diyeceğim ama benim yerimde hangi anne olsa bu durumda tepkisiz kalamaz herhalde.

ishal hafife alınacak bişey degil
bide okuldan bulaşmışşsa
rota virüsi olabilir
mutlaka gaita tahlili kültürü özellikle rota virüsümi degilmi takılsın
sadece karından bakmakla sıvı kaybını nasıl tam anlamış dr ben anlamadım
tmm belki fazla sıvı kaybetmedi ama bu çocugun eksilen 2 kilosu nerde
mutlaka serum taktır en azından bişeyler yiyene kadar idare eder çocugu

ishal hafife alınacak bişey degil
bide okuldan bulaşmışşsa
rota virüsi olabilir
mutlaka gaita tahlili kültürü özellikle rota virüsümi degilmi takılsın
sadece karından bakmakla sıvı kaybını nasıl tam anlamış dr ben anlamadım
tmm belki fazla sıvı kaybetmedi ama bu çocugun eksilen 2 kilosu nerde
mutlaka serum taktır en azından bişeyler yiyene kadar idare eder çocugu

Evet işte tam da bu yüzden doktorun söyledikleri tatmin etmedi beni. Ve ben ısrarla yemek yiyemiyor çocuk dememe rağmen adam hala bana sıvı kaybı yok seruma gerek yok dedi.

Çok sagolun. Evet kayınvalidem buna karşı çıkıyor götürdünüz ya çocuğu doktora doktor gerek görse tahlil yapardı zaten diyor.

Yani ishal oldugu halde,doktorun bi gaita testi istememeside cok abes degilmi
Dedigim gibi test sonucunda eğer bi parazit varsa , ona uygun ilaç veriliyor
Parazit oldugunda, normal ishal ilaclari karetmiyor malesef . muhtemelen sizde de durum böyle
Siz bi annesiniz tabiki evladınızi düşüneceksiniz, pimpiriklilikle ne alakasi var.cocuk yemeden icmeden kesilmiş

Son düzenleme:
mutlaka tahlil yaptırın, Rota virüsü olabilir.
Bizde kızımda yaşadık hemen doktora götürdüğüm halde 12 gün yavrucum sıkıntı çeki, serum yedi.
2 haftada ancak kendine gelebildi.
Çocuğunuz söz konusu, sakın ah kimseyi dinlemeyin alın yavrunuzu güvenilir bir doktora götürün.
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum, bizim doktorumuz Yenibosna Nisa hastanesinde Dr. Fikret Nakipoğlu ve harika bir doktor, Allah razı olsun çok yardımcı oluyor.

mutlaka tahlil yaptırın, Rota virüsü olabilir.
Bizde kızımda yaşadık hemen doktora götürdüğüm halde 12 gün yavrucum sıkıntı çeki, serum yedi.
2 haftada ancak kendine gelebildi.
Çocuğunuz söz konusu, sakın ah kimseyi dinlemeyin alın yavrunuzu güvenilir bir doktora götürün.
Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum, bizim doktorumuz Yenibosna Nisa hastanesinde Dr. Fikret Nakipoğlu ve harika bir doktor, Allah razı olsun çok yardımcı oluyor.

Zeytinburnunda oturuyorum ama arabamız var gidebiliriz fakat akşam orada olur mu acaba.

2ay önce falan oğlumda olmuştu neredeyse 15gün sürdü ishal ve kusma benim oğlum yazdıklarınıza başka bişeyde hiç yiyemihordu kaşıkla su veriyordum anında kusuyordu acile gittim(bezmialem )dediğin gibi karnına baktı susuz kalmışını diye ve serum verdi ama kan testise yaptı rotavirüs çıktı çinko ve kusmasın diye ilaç verdi ama ishalin ilacı yok ama sıvı kaybı için en iyisi şekerli su
Netten bakabilirsin birde zencefil iyi geliyordu galiba bakıp yazarım
Çok geçmiş olsun

Yaa kusura bakma zencefil baktım ama yazmıyordu yanlış bişey söylemiş olmayayım
Sizde hastaneye götürüp test isteyin ona göre tedavi verirler size verilen toz probiyotik galiba ishale çok bir ilaç yok zaten

Geçmeyen ishal hafife alınacak bir hastalık değildir.
Mutlaka tahlilini yaptırın. Çocukluğundan kardeşimin başından geçti, her ikisinde de hastaneye yatırıldı. O şekilde tedavi edildi. Devamlı gözetimle yani.

Bence siz de ihmal etmeyin. Kayınvalideyle yaşıyorsunuz galiba, eşinizi ikna edin, yarın hemen gidin.

Yaa kusura bakma zencefil baktım ama yazmıyordu yanlış bişey söylemiş olmayayım
Sizde hastaneye götürüp test isteyin ona göre tedavi verirler size verilen toz probiyotik galiba ishale çok bir ilaç yok zaten

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Verilen ilaç Neflor diye bir şeydi ya da bu na çok benzer bir isim hani şu suya ya da meyve suyuna karıştırılıp içilenlerden.

Geçmeyen ishal hafife alınacak bir hastalık değildir.
Mutlaka tahlilini yaptırın. Çocukluğundan kardeşimin başından geçti, her ikisinde de hastaneye yatırıldı. O şekilde tedavi edildi. Devamlı gözetimle yani.

Bence siz de ihmal etmeyin. Kayınvalideyle yaşıyorsunuz galiba, eşinizi ikna edin, yarın hemen gidin.

Haklısınız. Yok kayınvalidemle yaşamıyorum oğlum bugün onda telefon ettim nasıl diye aman bunun bir şeyi yok kudurup duruyor tuvaletede gitmiyor sık gerek yok doktora dedi. Dün ve önceki günde aynısını demişti ama nasıl oluyorda gündüz iyi olan çocuk akşam ve gece tutamayıp iç çamaşırı dahi batıracak şekilde uykusundan anne karnım agrıyor deyip tuvalete götürdüğümde ishal oldugunu ben gayet net görürken o önemsemiyor ya da sadece akşamları çıkıyor ishal ortaya. Eşimle konuştum zaten sabah oda gördü çünkü hatta o aradı beni akşam götürelim tekrar diye.

Zeytinburnunda oturuyorum ama arabamız var gidebiliriz fakat akşam orada olur mu acaba.

Zeytinburnu mu?
Ne tesadüf bende Zeytinburnun da oturuyorum. Kendi aracınızla 10-15 dakika sürede gidebilirsiniz.
Kusura bakmayın mesajınızı geç gördüm ancak cevaplayabiliyorum.
Fikret bey hafta içi 18:00 cumartesi 17:00 ye kadar orada.

Back
X