Oğlumun çilesi bitmiyor şimdi de skolyoz...

İnanamıyorum gerçekten bunu mu anladınız? Gerçekten bunu mu anladınız Allah aşkına o cümleden? Biraz vicdanlı olun Allah için şuraya sayfalarca yazarım yükümü, oğlumun yükünü... Ne size anlatacak dermanım var ne de vaktim. Şu yazdığınız şeyi bi daha okuyun olur mu
Benim vicdanim var gayet konuyu saptirmayin.Siz yazdığınızda bir daha bakın isterseniz. Otizmden bir hastalık gibi bahseden sizsiniz. Zor olduğunu biliyorum size yardım diliyorum

Başlıkta bile oğlumun çilesi demişim, cımbızı almış gelmiş nerelere çekiyor. Sen hiç evladına bakıp kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor kimbilir neler yaşıyorsun da haberimiz yok diye ağladın mı? Neleri açıklattırıyorsunuz inananıyorum gerçekten

7 yaşında otizmli oğlum var. Otizm yetmez gibi bir de skolyoz tanısı aldı. 30 derece ölçüldü skolyozu. Korse için bugün ölçü alınacak. Otizmle kafayı yerken bir de bununla nasıl mücadele edeceğiz bilmiyorum. Korseyi yaptıracağımız yer de önemli sanırım. Yaşadığım yerde tek bi yer yapıyo bana en yakın da büyükşehir ankara var. Ankarada varmı iyi bi yer? Skolyoz için neler yapabiliriz başka bir de fizyoterapi alacağız. İki doktor ameliyat diyor korse ile kurtaramazmıyız çok üzgünüm
Size tavsiyem bir an önce Ankara'da başarılarıyla tanınan omurga cerrahlarından birine götürün ve onun yönlendirmesiyle devam edin yola. Skolyoz önemli bir rahatsızlık. Şu an atacağınız bir adımın geri dönüşü olmaz. İyi yönde de kötü yönde de.. Ameliyattan önce birçok yöntem var denenebilecek. Korse, fizyoterapi (Schroth terapisi), yüzme vs. En son çare (derece 45-50'yi geçtiğinde) ameliyat. Ama tabii ki sizin için doğru yöntemin ne olduğuna ancak bir omurga cerrahı karar verebilir, oğlunuzun eğrilme ve büyüme hızını da göz önüne alarak.

Bir de yanlış anlamayın ama 30 derece az bir eğrilik değil. Bu raddeye gelene kadar hiç şüphelenmediniz mi?

Dipnot: Ameliyat olmuş bir skolyoz hastasıyım.

Size tavsiyem bir an önce Ankara'da başarılarıyla tanınan omurga cerrahlarından birine götürün ve onun yönlendirmesiyle devam edin yola. Skolyoz önemli bir rahatsızlık. Şu an atacağınız bir adımın geri dönüşü olmaz. İyi yönde de kötü yönde de.. Ameliyattan önce birçok yöntem var denenebilecek. Korse, fizyoterapi (Schroth terapisi), yüzme vs. En son çare (derece 45-50'yi geçtiğinde) ameliyat. Ama tabii ki sizin için doğru yöntemin ne olduğuna ancak bir omurga cerrahı karar verebilir, oğlunuzun eğrilme ve büyüme hızını da göz önüne alarak.

Bir de yanlış anlamayın ama 30 derece az bir eğrilik değil. Bu raddeye gelene kadar hiç şüphelenmediniz mi?

Dipnot: Ameliyat olmuş bir skolyoz hastasıyım.
Şüphelendim önce oturuşu bozuldu çocuk doktoruna götürdüm tahliller vs temiz çıktı akabinde baküden bi doktor geldi o da başka teşhis koydu. Sonra fizyoterapistimiz duruş bozukluğundan kaynaklı dedi çalışmalar yaptık, en son omurgada hafif eğrilik farkettim koşa koşa gittim doktora. Ve o eğrilme çok hızlı oldu yoktu. Ankarada öğretim üyesi bi doktordan randevu aldım gideceğiz bu cuma

Şüphelendim önce oturuşu bozuldu çocuk doktoruna götürdüm tahliller vs temiz çıktı akabinde baküden bi doktor geldi o da başka teşhis koydu. Sonra fizyoterapistimiz duruş bozukluğundan kaynaklı dedi çalışmalar yaptık, en son omurgada hafif eğrilik farkettim koşa koşa gittim doktora. Ve o eğrilme çok hızlı oldu yoktu. Ankarada öğretim üyesi bi doktordan randevu aldım gideceğiz bu cuma
O zaman hızlı ilerliyor olabilir. Çok geçmiş olsun.

7 yaşında otizmli oğlum var. Otizm yetmez gibi bir de skolyoz tanısı aldı. 30 derece ölçüldü skolyozu. Korse için bugün ölçü alınacak. Otizmle kafayı yerken bir de bununla nasıl mücadele edeceğiz bilmiyorum. Korseyi yaptıracağımız yer de önemli sanırım. Yaşadığım yerde tek bi yer yapıyo bana en yakın da büyükşehir ankara var. Ankarada varmı iyi bi yer? Skolyoz için neler yapabiliriz başka bir de fizyoterapi alacağız. İki doktor ameliyat diyor korse ile kurtaramazmıyız çok üzgünüm
Geçmiş olsun.
Bir arkadaşım kızı için, bir kaç sene önce Ankara'da yaptırmıştı, hatta yapan en iyi yer orasıydı diye hatırlıyorum, istanbul'dan oraya yönlendirmişlerdi. Arkadaşa ulaşabilirsem paylaşırım.

Skolyoz için hergün iki kez yapması gereken hareketler var, doktor size öğretecektir, ağrısız yaşamasını istiyorsanız mutlaka hergün iki kez yaptırın, yüzme ve plates inanılmaz faydalı.
Yattığı yatak ortopedik olmalı, lafta ortopedik değil hakikaten ortopedik olmalı, yatağın üzerine çok ince yün şilte yayarsanız ağrısını alır çok iyi gelir
Koltukta filan uyuyakalmamalı
Mümkünse boynunu ve belini destekleyecek dik oturmasını sağlayacak bir koltuk alın onda otursun
Hep dik durmalı
Benim yengemde ve iki yeğenimde var, hastalık teşhis edilir edilmez tedavi başlar ve yapılması gerekenlere uyarsanız kamburluk oluşmaz ve ağrısı olmaz
Bir yakınımın 16 yaşlarında kızı bu ameliyatı oldu, işin açığı zor bir ameliyat, sonrası iyileşme süreci de fazlasıyla ağrılı
O noktaya gelmemek için işi çok sıkı tutun, müdahaleler işe yaramazsa küçük yaşta ameliyat olup bu dertten kurtulma seçeneği var
Dermansız bir dert değil en azından böyle düşünün
Allah yardımcınız olsun şifa versin

Merhaba cok gecmis olsun.
sosyal medyada yakından takip ettiğim birinin yiğenine de skolyoz Teshisi koymuslardı ve. Paylasımları sayesinde baya bilgi sahibi olmustum, çocuklarda ki skolyoz, özel korse ve özellikle verilen spor hareketleri sayesinde çok güzel bir sürecte atlatılabiliyormus ve yanlıs hatırlamıyorsam fizyoterapiste de başlatmışlardı, gercekten kısa içinde olumlu sonuc almaya başladılar hatta suanda da tamamen kurtuldu diye biliyorum

Hiç korkmayın. Küçük kız kuzenimde vardı. Belli süre korse kullandı. Büyük ölçüde düzeldi ama onunki çok ileri düzeydeydi. Ergenliğe girince ameliyat oldu ve çok şükür şu an çok iyi kızımız.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun şifa diliyorum . Ankara Şehir hastanesi yakınsa eğer orada özellikle çocuk omurga hastalıkları skolyoz ve kifoz alanlarında uzman çok iyi bir doktor var isterseniz sosyal hesaplardan da kendisini takip edebilirsiniz Dr. Ercan Bal yanılmıyorsam cuma günleri çocuk omurga polikliniği yapıyor. mutlaka gidin derim

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun şifa diliyorum . Ankara Şehir hastanesi yakınsa eğer orada özellikle çocuk omurga hastalıkları skolyoz ve kifoz alanlarında uzman çok iyi bir doktor var isterseniz sosyal hesaplardan da kendisini takip edebilirsiniz Dr. Ercan Bal yanılmıyorsam cuma günleri çocuk omurga polikliniği yapıyor. mutlaka gidin derim
Evet kendisine randevu aldım sağolun

Geçmiş olsun dilerim. Çocukken kemikler kaslar daha çabuk şekilleniyor. O yüzden omurgayı esnetecek, uzatacak 2 spor öneriyorum:

1. Yüzme.
2. Yoga

Yogayı az biraz büyüdüğünde tavsiye ederim, omurga açan hareketlerin çoğu esneme şeklinde zaten. Bazı videolar google yaptım buyrun:

20 minute Gentle Yoga for Scoliosis Stretch | Sarah Beth Yoga

Merhaba ben 13 yaşındayken skolyoz ameliyatı oldum sırtımda platin var. Ergenlige girince hızla derecesi de artacaktır bende öyle oldu ne yüzme ne hareket kurtarmadi. Ameliyat çok kötü bişey değil moralinizi bozmayın. Bence 30 derece skolyozla yaşamaktansa ameliyat olup vücudunun duruşunu düzeltsin çünkü 30 derece baya egiklik vardır gözle görünür ömrünü de o şekilde yaşamasın yani ameliyat olması en kotu secenek değil en doğru seçenek aslında çocuğunuzun psikolojisi ve sağlığı için . Ayrıca tıp çok çok ilerledi skolyoz ameliyatlari çok daha kolay artık

Mehmet Fatih Korkmaz var İstanbul'da şuan sanırım, iyi bir doktordur.
İsterseniz araştırın.

Yüzmesi lazım bol bol.
Kemik gelişimi devam ettiği için ameliyatı belli aralıklarla devam eder sanırım.
İnşallah en rahat şekilde atlatır bu süreci

Gecmis olsun bende bir otizm annesiyim Allah yardimcimiz olsun bizimde tum belirtiler var test ekim sonu olacak ins baska birseyde cikmaz sakin olun tedavisi var kucuk yasta ustunde durursan sabredelim lutfen nefes olalim

X