Bebek Beslenmesi oğlumun boyu kısa

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

GokyuzundeDans

GÖZLERİMDE GECE OLDU
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
2.006
5
116
A.B.D.
Merhabalar 5,5 yaşında bir oğlum var 2004 ağustos doğumlu boyu 1,12 ve yaşıtlarına göre kısa bu konu beni o kadar çok düşündürüyorki ne yapacağımı şaşırdım beslenmesine dikkat ediyorum çalıştığım halde hergün yumurta yiyor sabah ve akşam sütünü içiyor sadece peynir yemez her gün öğlenleyin et yada köfte yiyor akşam sebze yediriyorum ceviz yiyor ama yok yinede kısa ne yapabilirim bilmiyorum.

erkek çocukları sonradan boy atıyo
ben dayımınoğlundan 1 yaş küçüğüm liseya kadar ben ondan yaklaşık 10 cm uzundum
alay ederdim bastıbacak diye
sona nolduysa oldu bana fark attı
ben kaldım 167 o oldu 188..
okulda da öyleydi kız çocukları daha irintiliydi oğlanlar yerden bitme
sonra onlar aldı boyunu gitti
sağlığı iyi olsun da boyu uzar endişelenmeyin

hareketsiz bir çocuk mu acaba
tv de bir uzmandan sıçrama hareketlerinin boy uzattığını duymuştum
evde beraberce oyun oynar gibi sıçrama hareketleri yapsanız...

Evet amonra belkide dediğin gibi kuzeni var ondan 1 ay küçük birde kız prematüre doğdu onu geçti gördükçe onları daha çok üzülüyorum Neden boyu uzamıyor diye
Deniz dediğini yapacağım sıçrama hareketleri belki işe yarar Ama hareketsiz bir çocukta değil

uzayıp senin boyunu geçecek bi 10 yıl sonra. o zaman sana tepeden bakıcak:)
ilk okulda basketbola yönlendirmeni tavsiye ederim.
bizim sülale de adamlar tıfıldır hep aman aman uzun adamlar yok
ama kuzenler kardeşler hep uzun
hepsi de basketbol oynadı kimisi hala oynar.
sen de böyle yapabilirsin

ogunlerine haftada en az iki defa balik koyun et ve tavuktan daha iyi boy uzatmaya yariyormus uskumru levrek yagli balk olursa daha iyiymis ama tabiki pisirme yontemi size kalmis 'ki yagda kizarmasin )
birde son zamanlarda tv de doktorlarimiz cok anlatiorya cemen otu denilen ot boy otu olarakda geciyor yemeklerine cok az miktarda atabilirsiniz 'cok az cay kasiginin ucunda cok guclu bir baharat )koyabilirsiniz ben yemeklerime oyle yapiyorum ama cocuklarima soylemiyorum soylesem baharatli diye yemezler ......
ne kadar etkisi olur bilemem ama devam ediyorum
birde yatmadan yarim saat once sut verin derim ben cunku cocuk yattigi zaman saat 11 ile 1 arasinda buyume hormonlari salgilaniyormus buda onun boyunun uzamasina sebeb olabilir

Saol mavişcik dediğin gibi yatmadan yarım saat önce filan veriyorum sütü Açıkcası balık haftada iki kere yemiyor ama balık yağı kullanmayı düşünüyorum.Çemen otunu ilk defa duydum onu araştırıp bakayım olmazsa dediğin gibi yemeklerine koymaya başlarm

kuru erik yedir kemiğe çok iyi geliyomuş.karanlıkta uyusun asla ışık görmeyen bir odada.zıplasın hergün 10 dk filan.omurgalarına sürebileceğin bitkisel yağlar var boy uzatn onlardan dene.selvi kozalağı ve çam kozalağıyla banyosınu yaptırırsan da boy uzarmış.bu anlattıklarım eskiden beri bilinen yöntemler canım.

boyun uzaması genetik ve beslenmeylede alakalı.
sütünü günlük 500 ml içsin.şu an uzamasada depodan kllanacak ileride.
peynir ve yogurtte önemli.
havuçsuyu sıkıp içine zeytinyagı damlatıp çok az hergün bir su bardagı içirebilirsin.
okula başlayınca basketbol vs bir alana yönlendirseniz faydası olur.
şimdiden dert edip üzülmeyin daha çok erken kıyaslamak için.

Merhabalar 5,5 yaşında bir oğlum var 2004 ağustos doğumlu boyu 1,12 ve yaşıtlarına göre kısa bu konu beni o kadar çok düşündürüyorki ne yapacağımı şaşırdım beslenmesine dikkat ediyorum çalıştığım halde hergün yumurta yiyor sabah ve akşam sütünü içiyor sadece peynir yemez her gün öğlenleyin et yada köfte yiyor akşam sebze yediriyorum ceviz yiyor ama yok yinede kısa ne yapabilirim bilmiyorum.
merhablar cocugunuzun boyu uzadımı

Back