- 10 Ağustos 2015
- 58
- 15
- 47
- Konu Sahibi Pimpiriklianne
Sıkılmıyor oğlum yazacaktım yanlış oldu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende ondan çok korkuyorum çalıştığım için hep yanında değilim maalesef.Allah bütün kötü niyetli insanlardan korusun çocuklarımızı.Hani onu kontrol şeklinde değil de uzaktan kontrol hep aynı sitede mi birileri ile konuşuyor mu vs
Mesela biz şu an konuşuyoruz iyi niyetliyiz ama insanlar kötü niyetli olunca sohbet hatalı yerlere kayabilir hani yanlış kişilerlerde yazışmasın manasında
Arkadaşım bende senin gibi pimpirikli bir anneyim. Benim oğlumda 12 yaşında anlattıklarını bizde birebir yaşiyoruz. 18 yaşında birde kızım var. Bu sıra bu oyun bağımlılığın üzerine birde ergenlik sıkıntısı katlandı. Sinir tavan seviyede artık aile olarak hiç bir şey yapamıyoruz. Yemek vakitleri dahil. Oyun başından kalkmıyor ya bilg. Yada play stationda. Size yapılan yorumları okudum sağolsunlar ama yorumlarda kalıyor uygulama kısmı yok. Artık birbirimize karşı sertleşmeye de başladık hem sözlü hemde... Eski zamanları özler oldum bu teknoloji bizleri mahvetti. Birer saatle başladık. Ama çocuk büyüdükçe ebeveynlerini dinlemez oldu ve kontrolü eline aldı. Oyun başındayken tamamen farklı bir çocuk kapat artık dediğimiz an sanki içinden şeytan çıkıyor. Bende neyapacağımı şaşırmış durumdayım. Bütün aile bireylerini etkiliyor bu durum. Madde bağımlılığı gibi bir şey bu. Düzelir düzelir daha küçük dedikçe daha beter oldu. Ancak bunu hafızalarından silecek bir ilaç falan lazım. Herkes spor falan diyor evet geçen yıl sizin gibi bizde zar zor baskete götürüyorduk. Onu da bıraktı gitmek istemiyorum diyerek. Yani bende şiddetle bu tavsiyelerin dışında çareler arıyorum. Dr. Gittik bu şekilde anlattım. Kınuşarak diyor. Bizi duymuyor ki.!! Bende sorayım bari napmalıyız..????Oğlum 11 yaşında.ve bilgisayardan hiç kalkmak istemiyor.yüzme kursu var sadece haftada 2 kere kursa gidiyor .diğer zamanlarda bizimle biryere gitmek istemez hemen eve gelmek ister.evde zorla kaldırınca sinirli oluyor.arkadaşları oyun oynamak için çağırır gitmez.gitsede sıkıldım der eve gelir yine bilgisayara oturur hemen.bu yaz tatili oğlumu bilgisayardan uzak tutma mücadelesiyle geçiyor.bilgisayardan kalksa bile hemen tablet telefon alıyor eline.o kadar üzülüyorum ki anlatıyorum sürekli zararlarını ama 1 gün tamam sonra yine aynı.belli saatler koydum ama yine boş.ne yapacağımı bilemez haldeyim.çok üzgünüm bana bir akıl verin .
Beni en iyi siz anlarsınız.caresizim gercekten.çok Üzgünüm. Ne yaptıysam olmuyor.hep evde bir mücadele halindeyiz. Allah sonumuzu hayretsin.Arkadaşım bende senin gibi pimpirikli bir anneyim. Benim oğlumda 12 yaşında anlattıklarını bizde birebir yaşiyoruz. 18 yaşında birde kızım var. Bu sıra bu oyun bağımlılığın üzerine birde ergenlik sıkıntısı katlandı. Sinir tavan seviyede artık aile olarak hiç bir şey yapamıyoruz. Yemek vakitleri dahil. Oyun başından kalkmıyor ya bilg. Yada play stationda. Size yapılan yorumları okudum sağolsunlar ama yorumlarda kalıyor uygulama kısmı yok. Artık birbirimize karşı sertleşmeye de başladık hem sözlü hemde... Eski zamanları özler oldum bu teknoloji bizleri mahvetti. Birer saatle başladık. Ama çocuk büyüdükçe ebeveynlerini dinlemez oldu ve kontrolü eline aldı. Oyun başındayken tamamen farklı bir çocuk kapat artık dediğimiz an sanki içinden şeytan çıkıyor. Bende neyapacağımı şaşırmış durumdayım. Bütün aile bireylerini etkiliyor bu durum. Madde bağımlılığı gibi bir şey bu. Düzelir düzelir daha küçük dedikçe daha beter oldu. Ancak bunu hafızalarından silecek bir ilaç falan lazım. Herkes spor falan diyor evet geçen yıl sizin gibi bizde zar zor baskete götürüyorduk. Onu da bıraktı gitmek istemiyorum diyerek. Yani bende şiddetle bu tavsiyelerin dışında çareler arıyorum. Dr. Gittik bu şekilde anlattım. Kınuşarak diyor. Bizi duymuyor ki.!! Bende sorayım bari napmalıyız..????
amin arkadaşım. Çocuk büyütmek çok zormuş çok. Dua ediyorum Rabbim duyar da doğru yolu gösterir inş.Beni en iyi siz anlarsınız.caresizim gercekten.çok Üzgünüm. Ne yaptıysam olmuyor.hep evde bir mücadele halindeyiz. Allah sonumuzu hayretsin.
Zaten yapıyor maşallah benim derdim bizimle vakit geçirmemesi. Play stationda bile kendi oyun odalarını kuruyor ve bir çok kişi oynuyor..Bir anne olarak Sosyal olmasını istiyorum sadece. Bir çok sosyal aktivite yerine oyunu tercih ediyor..Madem bu kadar çok seviyor bilgisayarı,bence oğlunuzu bir yazılım kursuna yollayın.Ona oynadığı oyunları kendisinin yazabileceğini söyleyin.
Yazılım ile ilgilenmek zeka gelişimini sağlar.Zaten o da bir çeşit matematik.