Oğlumun Ateşi

Havaleyi 38,5 la değil 41 le geçirdi.
yani hastaneye gittiğimizde 41 dediler geçirmişti.
çok şükür tehlikeli bişey değildi ama çok korktuk.

Nasıl anlıcam bunu.
Adamlar standart olur olmaz testleri yapıp dayıyorlar antibiyotikle ateş düşürücüyü.
Çocuklarda yaşa göre WBC değerleri:

0 - 3 gün : 9.0 - 35.0
1 - 2 hafta : 5.0 - 20.0
1 - 6 ay : 6.0 - 17.5
7 ay - 2 yaş : 5.5 - 17.0

2 - 5 yaş : 5.5 - 15.5
5 - 8 yaş : 5.0 - 14.5
13 - 18 yaş : 4.5 - 13.0

Erişkin : 4.5 - 11.0

wbc degeri crp nin yaninda yaziyodur

bakteriyel durumda ant veriyoruz , wbc yukardaki degerden yuksekse bakteriyel demek dusukse viral demek hastalik

bakteriyel durumda ates olunca : gece yukselir gunduz duser ates .. ates olmayinca çocuk hoplar ziplar hasta gibi olmaz gun içinde.. en onemlisi agzinda agir bi konu oluyor bide dili beyaz tabaka kapli oluyor ..

Ayy inanmıyorum aynen oglumu tarif etmişsiniz. Ağzında agır bir koku var ilhitap kokusu.
Ateşi var ama halsiz değil. Yarın gidicem doktora ne diyim wbc yemi bak diyim.

wbc kötü bişeymiki ya korkulacak bişeymi

En son ocakta yapılmıs kan tahlili
crp 12 çıkmış referans: 0-10
Wbc 9,3 referans 4,5 - 12,5 Normal çıkmış yani, bakmışlar wbc ye.

Ayy inanmıyorum aynen oglumu tarif etmişsiniz. Ağzında agır bir koku var ilhitap kokusu.
Ateşi var ama halsiz değil. Yarın gidicem doktora ne diyim wbc yemi bak diyim.
evet , wbc 15.5 DEN Dusukse de versede kullanma antibiyotigi
bazen yanina eriskin degeri yaziyor labarotuar , ordaki referans degerini bosver senin çocugun 15.5 bunu bil sadece
dili beyazmi?

ates dusyrucu vermezsen havale riski azalir ..

havale aniden ates yukselince oluyor,biz her aresi dusurduguluzde geri yukselme riski dolayisiyla havale riski oluyor
atesin sebebi onemli kendisi hastalik deil, gripden bogaz enfeksiyonun ates olup havale olursa zarari olmaz sizede olmamis gordugun gibi
sadece menenjit olursa hasta o zaman gorulen havaede araz kaliyor, arazin sebebide menenjit dolayisiyla atesin ustune kaliyor sadece ...

En son ocakta yapılmıs kan tahlili
crp 12 çıkmış referans: 0-10
Wbc 9,3 referans 4,5 - 12,5 Normal çıkmış yani, bakmışlar wbc ye.
sonuç?
ant kullandin demi
yanlis tedavi olmus
viral enfeksiyon kendiliginden geçer
bakteriyel oldugunda ilk dozdan sonra çocuk canlanir , ant tedavisi oluyor ve ates devam ediyorsa wbc ye bile gerek yok viral demekdir

wbc kötü bişeymiki ya korkulacak bişeymi
wbc ayni crp gibi kan degeri canim
vucutda bakteriyel enfeksuyon oldugunda yukseliyor sadece ..
kandaki akyuvarlarin tibbi adi wbc
yukseldigindede ant kullanirsin tedavisini olur
Allah dermansiz dert vermesin

Çok çok çok teşekkür ederim.
Ne kadar önemli değerli bilgiler bunlar.
Siz doktormusunuz?

sonuç?
ant kullandin demi
yanlis tedavi olmus
viral enfeksiyon kendiliginden geçer
bakteriyel oldugunda ilk dozdan sonra çocuk canlanir , ant tedavisi oluyor ve ates devam ediyorsa wbc ye bile gerek yok viral demekdir

Doktor çok vermek istemedi aslında gerek yok dedi ama eşim antibiyotik kullanmadan ateşi düşmüyor dedi. Kullandık.
Crp kandaki mikrop ve yükselince antibiyotik kullanılması gerek diye biliyorum ben.
Sadece wbc yükselince mi antibiyotik gerek li yani.
Bu viral bakteriyel olayını anlayamadım ben

wbc ayni crp gibi kan degeri canim
vucutda bakteriyel enfeksuyon oldugunda yukseliyor sadece ..
kandaki akyuvarlarin tibbi adi wbc
yukseldigindede ant kullanirsin tedavisini olur
Allah dermansiz dert vermesin

Amin aminnn.

Nasıl yani? ateşi 38,5 sa bile ateş düşürücü vermeyeyim mi?
o zaman düşmüyorki ama ???
Menenjitte beyni saran bir iltihap sonuçta grip kaynaklı bir mikrop ta beyni sarıp menenjit olmazmı?

Nasıl yani? ateşi 38,5 sa bile ateş düşürücü vermeyeyim mi?
o zaman düşmüyorki ama ???
Menenjitte beyni saran bir iltihap sonuçta grip kaynaklı bir mikrop ta beyni sarıp menenjit olmazmı?
Dr deilim ben.kendi bagisikligi çok zayif olan ama çocuklari saglam olsun diye elinden gelen yapan bi anneyim sadece

Grip virusle olur menenjit bakteriyle ayni deil.belirtiler benzeyebilir ama cok farkli ikisi.

Ben ates dusurucu vermiuorum kac olursa olsun ates.cocuk rahatsizsa veriyorum sadece.iki buyuk cocugum var bi iki kasigi gecmez verdgim ilac.(buyuk kizim 6.5 yasinda)

1.5 aylikda bebebeim var ,15 gun once dr bronsit deyip astim ilaci verdi burnundan veriliyor ya TR de çok kullaniyolar her gribe

ben kullanmadim, burnunu temizledim bol bol
bi hafta sonra gittim dr hersey temiz dedi..o ilaci hiç kullanmadim kullanmamda

buraya yazdiklarimda kendi fikrim deil tabiki 6 senedir takip ettigim dr dan ogrendiklerim

ama babaniz dr a illa ant kullanalim diyen biriyse isiniz zor , vericem doktorumun adresini soylediklerini yapabilirmisiniz bilmiyorum tabi

radikal bi doktordur butun turk halkininbildikleri bilgilerin tersini savunur
usutmekle hasta olunmaz
pekmez kan yapmaz
ates faydalidir dusurmeyin, oksurugu kesmeyin gibi ..

Merak ettim alabilir miyim doktorun adresini.
Bende cumartesi doktora götürdüm oğlumu detaylı incelensin istiyorum dedim. 5 tüp kan ve idrar aldılar.
Bakalım hayırlısı. Bende katılıyorum bu yazdıklarınıza ama oglumun geçmişinde bir havale hikayesi oldugu için ateşlendiğinde ateş faydalıdır diyemiyorum. Allah korusun yavrularımızı.

Yurt dısında yaşıyorsunuz anladıgım kadarıyla.

evet ben yurt disindayim
havale 4 yasindan sonra gelmiyor, oncesinde havale geçmisi olanda ise 6 yasa çikiyor galiba bu SINIR yanlis hatirlamiyorsam
siz verdigimadresi inceleyin bakalim akliniza yatacakmi
geçmis olsun

Şuan acayip morelim bozuk.. Oglumun kan değerleri yüksek çıktı akdeniz anemisi araştırılacak. Ve idrarında kan görüldü.
Enfeksiyon varmış vucudunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…