Canım doktor çok önemli benim kızda oluyor sürekli boğaz iltihabı şuan bile var çünkü kafası kalkmıyor anlıyorum,Ateşi'de olduğu oluyor ama sizinki başka havaleye varıyorsa hemde 38,5 la araştırılması lazım, boğazından kültür tahlili yapıldımı bi mikrop varmış yerleşiyormuş ben doktora herşeyi sorarım sağolsun oda anlatır,benim kızın 40 dereceye çıkar ateşi geçen acile zor attımGine boğaz serum takdılar hemen,havale yok ama
Geçmiş osun canım Allah göstermesin bi dahaHavaleyi 38,5 la değil 41 le geçirdi.
yani hastaneye gittiğimizde 41 dediler geçirmişti.
çok şükür tehlikeli bişey değildi ama çok korktuk.
Geçmiş osun canım Allah göstermesin bi daha
çocuk agliyor, yazicam sanaNasıl anlıcam bunu.
Adamlar standart olur olmaz testleri yapıp dayıyorlar antibiyotikle ateş düşürücüyü.
Çocuklarda yaşa göre WBC değerleri:Nasıl anlıcam bunu.
Adamlar standart olur olmaz testleri yapıp dayıyorlar antibiyotikle ateş düşürücüyü.
Çocuklarda yaşa göre WBC değerleri:
0 - 3 gün : 9.0 - 35.0
1 - 2 hafta : 5.0 - 20.0
1 - 6 ay : 6.0 - 17.5
7 ay - 2 yaş : 5.5 - 17.0
2 - 5 yaş : 5.5 - 15.5
5 - 8 yaş : 5.0 - 14.5
13 - 18 yaş : 4.5 - 13.0
Erişkin : 4.5 - 11.0
wbc degeri crp nin yaninda yaziyodur
bakteriyel durumda ant veriyoruz , wbc yukardaki degerden yuksekse bakteriyel demek dusukse viral demek hastalik
bakteriyel durumda ates olunca : gece yukselir gunduz duser ates .. ates olmayinca çocuk hoplar ziplar hasta gibi olmaz gun içinde.. en onemlisi agzinda agir bi konu oluyor bide dili beyaz tabaka kapli oluyor ..
evet , wbc 15.5 DEN Dusukse de versede kullanma antibiyotigiAyy inanmıyorum aynen oglumu tarif etmişsiniz. Ağzında agır bir koku var ilhitap kokusu.
Ateşi var ama halsiz değil. Yarın gidicem doktora ne diyim wbc yemi bak diyim.
sonuç?En son ocakta yapılmıs kan tahlili
crp 12 çıkmış referans: 0-10
Wbc 9,3 referans 4,5 - 12,5 Normal çıkmış yani, bakmışlar wbc ye.
wbc ayni crp gibi kan degeri canimwbc kötü bişeymiki yakorkulacak bişeymi
evet , wbc 15.5 DEN Dusukse de versede kullanma antibiyotigi
bazen yanina eriskin degeri yaziyor labarotuar , ordaki referans degerini bosver senin çocugun 15.5 bunu bil sadece
dili beyazmi?
ates dusyrucu vermezsen havale riski azalir ..
havale aniden ates yukselince oluyor,biz her aresi dusurduguluzde geri yukselme riski dolayisiyla havale riski oluyor
atesin sebebi onemli kendisi hastalik deil, gripden bogaz enfeksiyonun ates olup havale olursa zarari olmaz sizede olmamis gordugun gibi
sadece menenjit olursa hasta o zaman gorulen havaede araz kaliyor, arazin sebebide menenjit dolayisiyla atesin ustune kaliyor sadece ...
sonuç?
ant kullandin demi
yanlis tedavi olmus
viral enfeksiyon kendiliginden geçer
bakteriyel oldugunda ilk dozdan sonra çocuk canlanir , ant tedavisi oluyor ve ates devam ediyorsa wbc ye bile gerek yok viral demekdir
wbc ayni crp gibi kan degeri canim
vucutda bakteriyel enfeksuyon oldugunda yukseliyor sadece ..
kandaki akyuvarlarin tibbi adi wbc
yukseldigindede ant kullanirsin tedavisini olur
Allah dermansiz dert vermesin
evet , wbc 15.5 DEN Dusukse de versede kullanma antibiyotigi
bazen yanina eriskin degeri yaziyor labarotuar , ordaki referans degerini bosver senin çocugun 15.5 bunu bil sadece
dili beyazmi?
ates dusyrucu vermezsen havale riski azalir ..
havale aniden ates yukselince oluyor,biz her aresi dusurduguluzde geri yukselme riski dolayisiyla havale riski oluyor
atesin sebebi onemli kendisi hastalik deil, gripden bogaz enfeksiyonun ates olup havale olursa zarari olmaz sizede olmamis gordugun gibi
sadece menenjit olursa hasta o zaman gorulen havaede araz kaliyor, arazin sebebide menenjit dolayisiyla atesin ustune kaliyor sadece ...
Dr deilim ben.kendi bagisikligi çok zayif olan ama çocuklari saglam olsun diye elinden gelen yapan bi anneyim sadeceNasıl yani? ateşi 38,5 sa bile ateş düşürücü vermeyeyim mi?
o zaman düşmüyorki ama ???
Menenjitte beyni saran bir iltihap sonuçta grip kaynaklı bir mikrop ta beyni sarıp menenjit olmazmı?