• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun 4 yaşı bitecek hala konuşmuyor:(

m.beauty

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
4.722
4.777
658
Merhaba hanımlar,Agustos 2016 dogumlu oğlum bazi kelimeler disinda konusamiyor.Baba,anne,bebek,kek,kokuyo,gel,kaka,popo vb.birkac kelime daha sadece.Psikiyatriye goturdum cocuk gayet normal dendi.Hafizasi,algisi ,zekasi iyi gozukuyor lakin akranlari bulbul gibi konusurken onun bu durumu beni inanilmaz uzuyor.Dili dönmuyor resmen ,cikaramiyor cogu kelimeyi.Su bile diyemiyor iki dudagini one buzerek istiyor.Bu durumu yasayan var mi,neler yaptiniz?

Dil ve konuşma terapistine götürdünüz mü? Oyun terapisi yapıldı mı? Tek çocuk mu, kreşe gitti mi? Evde çocuğunuzla ne kadar konuşuyorsunuz, oyun oynuyor musunuz yoksa TV, tablet, telefon başında mı zaman geçiriyor? Bunları bilmek önemli.

Tuvalet eğitimini alabildi mi ?

Bu durumu yaşamadım ama tablet ve tv kullanımınız nasıl acaba? Çok sık tablet ve tv kullanan çocuklarda konuşma geriliği gözlenebiliyor. Siz kitap okusanız ara ara ve kelime çalışmaları yapsanız gün içerisinde sürekli bir şeyler anlatarak? Belkide yapıyorsunuz. Bir de konuşma uzmanıın görmesi daha iyi olur

Kardesim gec konuştu. Biz dediklerini anladigimiz icin cümle kurmakla ugrasmiyormus😂 birden fazla doktora pedagoga götürmüştük. Tembellik yapıyormuş.

Anaokuluna gidince düzeldi ilkokula başlayınca da tamamen geçti. Şu an 17 yaşında tam bir ergen simdi ise susturamiyoruz😂😂

Eğer doktor her sey yolunda dediyse üzülmeyin sadece onu daha fazla konuşturun
Su istiyorsa su demeden vermeyin. Ne istiyorsun? -su mu? De bakalim ne istiyorsun? diye o kelimeyi ısrarla duymak isteyin

Benim kuzenim de öyleydi. Zekasında hiçbir problemi yoktu. Kaç doktora götürdüler. Telefon televizyonla çok vakit geçiriyordu bunları kısıtladılar. Özel eğitim aldı. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Dersleri de iyi. Sizin çocuğunuz da çok uğraşıyor mu acaba. Çocukların gelişimini çok etkiliyor TV telefon

Tv,cep telefonu varsa kapatip,oyun oynayın egitici, benim yegenimde boyleydi bakicisi tv acip bekliyormus

Uzman bir doktora götürdünüz mü?
Tablet telefon veriyorsanız kısıtlayıp bol bol konuşmalı kitap okumalısınız. Benim oğlum da 2016 aralık doğumlu, bol bol hikaye kitabı okuyorum ve farkı hissediyorum. Mesela aman tanrım diyordu bir ara, bizim kullandığımız bir kelime değildi. Tavşancan ve faresu kitabından dinleye dinleye kullanmaya başlamış. Aynı şekilde anne babasının ona masal hikaye anlatması, sonra hikayede ona sorular sorarak dahil etmesi de işe yarıyor. Ben bir kaç kez anlattıktan sonra tavşan kapıyı çalmış köstebek ne demiş diyorum mesela cevap veriyor. Bu şekilde de teşvik edebilirsiniz. Siz geveze olursanız, ona da sorular sorarsanız, kitap okursanız bol bol açılacaktır. Ama yine de doktora da götürün salgın bitiminde

erkek çocuklar kızlara göre geç konuşuyor genelde. sizin çocuğunuz gibi örneklere çok tanık oldum. doktor bir sorun yok dediyse evham yapmayın. dili çözüldüğü vakit susmak bilmeyecek zaten endişelenmeyin:)

Çocuk psikiyatrı sorun yok demişse üzülmeyin, endişelenmeyin. Gelişim geriliği tarzı bir durum olsa gereken için onlar sizi yönlendirirdi. Demek ki sorun yok. Muhtemelen başka bir üyenin de dediği gibi tembellik yapıyor:)
Yine denildiği gibi birlikte bol bol kitap okuyun tv vs izletmeyin çok faydasını görürsünüz.

Merhaba hanımlar,Agustos 2016 dogumlu oğlum bazi kelimeler disinda konusamiyor.Baba,anne,bebek,kek,kokuyo,gel,kaka,popo vb.birkac kelime daha sadece.Psikiyatriye goturdum cocuk gayet normal dendi.Hafizasi,algisi ,zekasi iyi gozukuyor lakin akranlari bulbul gibi konusurken onun bu durumu beni inanilmaz uzuyor.Dili dönmuyor resmen ,cikaramiyor cogu kelimeyi.Su bile diyemiyor iki dudagini one buzerek istiyor.Bu durumu yasayan var mi,neler yaptiniz?
Benim abim de dört yaşında konuşmuş gayet zeki Anadolu lisesinde okudu şuan öğretmen korkma cnm doktorda birşeyi yok demis

Benim kızımda 4 yaşında net konuşmaya başladı ama endişelenmiyordum cunku iletişimimiz konuşamasada çok kuvvetliydi beni çok iyi anlıyordu
Oğlumda temmuz 2016 li cok erken başladı konuşmaya ama aralarında fark yok rahat olun
Icinizi ferah tutun hatta kızım çok zeki herşeyi çok çabuk öğreniyor öğretmeni de bunu dile.getiriyor anasınıfına gidiyor ama kendi kendine alfabeyi,yazmayı,toplama çıkarmayı, basit ingilizceyi öğrendi
Oğlum iki yaşına girmeden başladı konuşmaya ama kızım gibi degil

En başta sabırlı olun bol bol konuşun onunla kitap okuyun tv yi kapatın telefon vermeyin birşeyler eline verirken veya alırken mutlaka ne olduğu nu söyleyin belki yapıyorsunuzdur bunları ama yine aklınızda bulunsun bide yaşıt çocuklarla bir araya getirmeye çalışın şu zaman da zor ama

Kusura bakmayın ama siz neden bu zamana kadar rapor çıkartıp özel eğitim aldırmadınız? Benim oğlum da 2016 doğumlu konuşamıyordu 2 yaşını bitirdiği gün kreşe gitti 3 yaşını bitirdiğinde özel eğitin için rapor çıkarttım. Bu sene kreş+ özel eğitim aldı. 3.5 yaşında birden konuştu. Seneye de özel eğitime yollayacağım konuşması her kelimeyi aslına uygun konuşmuyor mesela suya fu diyor. Hemen rapor çıkartın ki çıkartsanız bile RAM dan da rapor alınacak Eylül ü bulur. Devlet ana okulu+ özel eğitimle toparlar kısa zamanda.

Evet benim yeğenim derin 3 yaşını geçti aynı algısı çok açık herşeyi anında öğreniyo renkleri sayı saymayı çoğu şeyi biliyo tuvalet eğitimini bile 3 günde öğrendi bizde götürdük bi sorun yok geç konuşucak demekki denildi çoğu kelimenin yarısını ya başını ya sonunu kullanıyo mesela anne dicek an diyo abla dicek baaa diyo teyze dicek zee diyo cümle kuramıyo bizde çok üzülüyoruz ama Allah ın takdiri inşAllah açılır dilleri kuzuların çünkü kendini ifade edemeyince daha çok agrasif oluyolar

Back