Oglumu Sünnet yaptirmak istiyorum..

Selam herkese,

Basimiza gelenleri anlatayim. Basimiza gelen diyorum cunku öncelikle tavsiye üzerine gittiğimiz doktor ; tamamiyle yanlis doktor yanlis hastane. Nasil olduğunu anlamadim hastanenin ve doktorun sadece bas harfleri benziyor o kadar. Başka bir benzerlik söz konusu bile değil.

Diyorum ki bizim diğer hastane ve doktora değil de bu hastane ve doktoruna gitmemiz gerekiyordu...

Öncelikle oglum bütün hastane personeli tarafindan uzaktan da olsa sevildi nazlatildi minciklandi bizimki gülücükler ata ata girdi ameliyathaneye. Sonrasinda ogrendigim ; kiyameti koparmis iceride. Hersey olup bittikten sonra hemşire esliginde odamiza ciktik. Doktor tarafindan 1 saat gibi agrisi olabilir ; aglayabilir denmişti ama pek dikkate almamisiz sanirim. Yaklasik 2 saate yakin oglum agladi ben agladim. Halen daha aklima gelince gözlerim doluyor. Yenidoğan haricinde kesinlikle sünnete karsiyim. Ya yenidoğan ya da çok büyüdüğünde. Hicbirsey yapamadan 2 saat oglumun ic ceke ceke aglamasini izledim. Sadece dokunabildim, yaslarini silebildim o kadar.

Yanliz Sunu da söylemeliyim ilk sünnet cikisini dayanip atlatirsaniz olay bitmiş oluyor. Bugün 4.günümüze giriyoruz Su anda cok sükür pipimizin morarmasi harici problemimiz yok. İlaç olarak anestol merhem , paranox fitil ve furacin merhem verildi. Sadece furacin merhemi sabah aksam kullaniyorum. Paranox fitili yarim olarak sadece ilk gün gece uyumadan koydum sonrasinda onu da kullanmadım.

Ebebekten 2 adet sünnet külodu ve 1 adet sünnet bezi almistik. Külotlar çişini veya kakasini yapinca problem oluşturuyordu biz de koruyucu kismini kesip pipisinin üzerine koyup bezi de kapatip kullaniyoruz. Böylesi cok daha iyi. Her ne kadar bir tanesini dezenfekte ederken yakmis olsak ta Fazla almakta yarar var cünkü kaka yaptiginda bulaşıyor yıkamak ve kurutmak zorunda kaliyorsunuz. Tabi ki buna alternatif kagit bardak seçeneği var. Bir koruyucumuzu yakinca hazirliksizdik diğerleri yikanmamisti cunku. Kagit bardagi Uzunlamasina kesip disari kivirdik (kestiğimiz yer oglumuza zarar vermesin diye kivirdik.) ve kivirdigimiz yeri acilmasin diye de distan yapistirdik alt taban kismini da kivirarak ayni seviyeye getirdik. Bardagin taban kismi altta kalacak sekilde kullandik. Bu da alternatif olabilir ama bebeğimiz kucak sevdiği için diğer koruyucu ile oglumu güvenle kucagima bile alabiliyorum.

Tekrar söylemek isterim ki ; her ne kadar yanlis doktora gitmiş olsak ta öncesinde ve sonrasinda Eren hastanesi Zeki beyden oldukça memnun kaldik.
Ve son olarak burada korkularimi gidermeye calistiginiz icin cok teşekkür ederim.

Sevgilerimle

Ameliyathaneye bizi almadilar. Süte ve biberon da dahil herseyi kendilerine vermiştim.

7 yasinda mi yaptirdiniz ?

Cok sanslisiniz sadece da trip atmis.
Bizi de ameliyathaneye almadilar. Anne ya da baba yanindayken sünnet edilenler var.

Biz de perşembe günü aynisini yasadik. 2 saate yakin agladi bebeğim. Ve ben hicbirsey yapamadım sadece gözyaslarini silebildim : ( sünnet yaptirdigima o kadar pisman oldum ki anlatamam o anlarda zamani geri döndürmek ve yaptırmamak istedim.

Doktorlarin söylediği daha doğrusu bizim doktorumuz söylemisti. Zamanini kacirirsaniz 5 yas sonrasi demişti. 5.5 aylik yaptiracagimiz için sebebini sormamistim.
Yazdigim gibi oğlum sünnet sonrasi cok agladigi için pişman oldum bu ayda yaptirdigima. Sizin için de belki ilerde yaptırmak daha iyi olacaktır.

Ben 3 aylikken yaptirmistim. Bagdat cad ozel bir doktora. Lokal anesteziyle oldu cok kucukken ve bezliyken daha kolay oluyor. Doktor da deneyimliyse endiselenecek hic birsey yok.
Bezliyken ve fazla hareketsizken sünnet sonrasi süreç için kolay evet ama o kadar cok agladi ki oğlum yaptirdigimiza pişman oldum. Tekrarim olsa muhtemelen yenidogan harici yaptırmam. ya yenidogan ya da büyüdüğünde.

Şanslı annelerdensiniz diyeyim.
Şu anki süreçte sorunumuz olmasa da hemen sünnet sonrasi fenaydı bizim için

Aynen ben de yenidogan yapilmasi taraftari oldum.

Masallah , Merhem falan kullanmadan mi atlattiniz ?

Bizim yenidogan yaptırmak aklimiza gelmedi kimse de uyarmadi cevremde.
Agri esigi büyüdükce azaldigi icindir belki de yenidogan önermeleri.

Ben de ne yaptıysam aglamasi kesilmedi maalesef : ( Neyse ki simdi iyi bugün 4.günümüz. Kontrolumuz persembe günü tam 1 hafta üzerine gelin dedi. size merhem ne verdi doktorunuz ? Acaba kontrole gitmeden suya biz de soksak mi ki

benim oglum da 6ayında oldu sunnet. yanındaydım . yola cıkmadan krem aldırmıstı uyusturan bişi onu surduk 1 saat once surulmesı gerekıyormus. o ıgne yapılırken acımasını engellıyor. zaten iğneyle uyustururken hafıf bı ık mıkk yaptı tam aglamadı bile. uyusturunca bacaklarına kemer gıbı ıkısını de kasıklarına yakın yerden sabıtledı masaya oyuncak sarkı turku anlamadı bıle. sonra uyusukluk gecttı bı kac saate. agrı kesıcı vermıstı ondan verdık surup ılk çişinde agladı bıraz tepındı kartonbardak kesip koymustuk sarı kantaron yagı surun dedı her açtıgımda altını surdum. bepantol de surduk.:) 2. gun artık elındekı oyuncagı bam gum vuruyodu nasıl engellıycegımı sasırdım ama aglamadı çişinde de aglamadı krem yag surerken de. :) korkma bence cocuk emeklemeden bile olması daha iyi::)

Kücük oğlunuzda sansli annelerdensiniz.
Büyügü için de birakin zamani ne zaman olursa o zaman yaptirirsiniz.

Haklısınız.Daha çok ben istiyordum küçük yaş iyi olur diye ama eşim bu yıl yapmayalım hareketli ve enfeksiyon yara olma riski var diye daha derdinide anlatamıyor uykuda sürekli yüz üstü yatıyor ona istinaden vazgeçmiş durumdayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…