- 3 Mart 2022
- 264
- 199
- 33
- Konu Sahibi Hamurkeresa
-
Ameliyathaneye bizi almadilar. Süte ve biberon da dahil herseyi kendilerine vermiştim.sünnete yanliz almiyorlar iğne yapilirkende aile ve bi iki kişi alınıyo tutulmasi için.emin ol bebeği tutmak daha kolay zaten igne yaparken aglar sonrasinda bişey hissetmicek 20 dk kadar bekliyorsunuz o arada karnini doyur altina bak icerde huzursuz olmasin.insan yaşi kaç olursa olsun korkuyor evladi için.yas ilerledikçe daha zor oluyor iyilesmesi yerlerinde durmuyorlar en azindan bebek olunca yatar.
7 yasinda mi yaptirdiniz ?benim oglum 7 yaşında ama fikrimi yazmak istedim.keske bende küçükken yaptirsaymisimkomsum iki oğlunuda 40ı bile cikmadan yaptirdi daha cabuk iyileşti.ikisinide lokal yaptirdi.bende oglumu yaptirirken 2 tane bebegi sunnet etti onlarida lokal yapti doktor ama sizin genel yaptırma sansiniz varsa karar sizin gercekten heyecanli korkuyor insan ama doktora guvenmek zorundayiz.doktorunuz ne diyor bu konuya
Cok sanslisiniz sadece da trip atmis.Beş aylıkken sünnet yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam doktor bu tür operasyonlar için genel anestezi tavsiye etmemişti, onun için de yazılı izin vermek gerekiyordu. Lokal anestezi oldu geldiğinde biraz trip attı :) ilk gün biraz ağrısı oldu ertesi gün yanlış hatırlamıyorsam dönmeye başladı. Ameliyathane de olmuştu oğlum o yüzden nasıl durdular bilemiyorum.
Biz de perşembe günü aynisini yasadik. 2 saate yakin agladi bebeğim. Ve ben hicbirsey yapamadım sadece gözyaslarini silebildim : ( sünnet yaptirdigima o kadar pisman oldum ki anlatamam o anlarda zamani geri döndürmek ve yaptırmamak istedim.Ben 6 aylıkken yaptırdım fakat şimdiki aklım olsa asla küçükken yaptırmazdim lokal anestezi ile oldu benim oğlum ama çok ağladı operasyon boyunca o gün hayatında ağlamadıgi kadar ağladı çok zor geçti her çiş yapmada iç çeke çeke ağladı kuzum bir ay oldu bizim hala atlatabilmis değiliz o psikolojiyi hepimiz yıprandık. Yani bence bebekken yapılan sünnet bebeklere işkence başka hiç birşey değil ben kendi görüşümü belirtmek istedim herkesin düşüncesi kendine tabiki.
Doktorlarin söylediği daha doğrusu bizim doktorumuz söylemisti. Zamanini kacirirsaniz 5 yas sonrasi demişti. 5.5 aylik yaptiracagimiz için sebebini sormamistim.Bizimki 16 aylık Aralık ocakta yaptıralım dedik ama cok hareketli ve uyurken sürekli yüz üstü dönüp arada bezine sürünüyor kendini sallıyormuşum gibi oyle uykuya daldığı oluyor bu durumda cok kararsızı enfeksiyon kanama yara olur sünnetten sonra diye
Hay ya yanlis yazmisim : ))))Ben neyi yanlış anlıyorum?
Bezliyken ve fazla hareketsizken sünnet sonrasi süreç için kolay evet ama o kadar cok agladi ki oğlum yaptirdigimiza pişman oldum. Tekrarim olsa muhtemelen yenidogan harici yaptırmam. ya yenidogan ya da büyüdüğünde.Ben 3 aylikken yaptirmistim. Bagdat cad ozel bir doktora. Lokal anesteziyle oldu cok kucukken ve bezliyken daha kolay oluyor. Doktor da deneyimliyse endiselenecek hic birsey yok.
Şanslı annelerdensiniz diyeyim.Biz 1 aylıkken yaptırdık lokal anestezi oldu ben ağlamaktan helak olmuş şekilde beklerken nasıl verdiysem aynen öyle aldım hemşireden oğlumu gıkı cıkmamıştı. Çok ağlayan olmuş yorumda okuduğum bir kullanıcının acaba anestezi etki mi etmedi ki bilemedim bizimler beraber giren iki bebekte sakindi. Sünnetten sonraki ilk iki çişte ağladı sonra normale döndü komple. Genel anestezi sonrası büyük cocuğun ayılma aşamasını görmüştük cok daha zordu anne içinde cocuk içinde.
Aynen ben de yenidogan yapilmasi taraftari oldum.5.5 aylıkken yaptırmıştık biz bende aşırı korkuyordum ama çok rahat geçti zaten 5 dakika falan sürüyor ilk gün çok ağladı kanadı biraz ben kartın bardak kesip koydum besi üstüne bağladım. 2 gün çiş yaparken ağladı sadece kremini falan hep düzenli sürdüm ama keşke daha erken yaptırsaymışım aklım olsa 40 ı çıkınca yaptırırdım hemen. Çok korkma 1 haftaya iyileşiyor
Masallah , Merhem falan kullanmadan mi atlattiniz ?biz 40.gununde yaptırdık. drumuz 3 ayı geçirmeyin daha zor olur dedi. lokal oldu 20 dakka sürdü. ilk 2 gun calpol verdik yarım kaşık, hiç bişi anlamadık gayet rahat geçti şükürr. size bekleyin dediyse drun bi bildiği vardır illaki. şimdiden hayırlı olsun
Bizim yenidogan yaptırmak aklimiza gelmediBen oğlumu 50 günlükken yaptırdım hatta doğar doğmaz yaptıracaktim ama sarılığı vardı onun geçmesini bekledik,ben bir an önce yaptırmanızı tavsiye ederim,daha fazla hareketlenmeden yaptırın bence,Dr bize çişi steril daha çabuk iyileşir demişti,ek.gidaya geçmediği için süt harici bir besin olmuyor, çabucakta geçti, sedimantasyon ile yaptılar,genel anestezi istemezdim zaten ki Dr da gerek görmedi,birde şunu söyledi büyüdükçe ağrı eşiği azalıyor acıyı daha çok hissediyorlar o yüzden ne kadar erken o kadar iyi demişti,tabi herhangi bir sağlık sorunu yoksa
evet7 yasinda mi yaptirdiniz ?
Evet aynen öyle büyüdükçe daha çok hissediyorlar,ama ne kadar erken o kadar iyi,ayaklanmadan yani yaptırmak en güzeliBizim yenidogan yaptırmak aklimiza gelmedikimse de uyarmadi cevremde.
Agri esigi büyüdükce azaldigi icindir belki de yenidogan önermeleri.
Ben de artik yenidoğanken yapilsin yoksa ilerki yaslarda kendilerini bilince yapilsin diye düsünüyorumben çocukların çok 2 yaş altındayken sünnet olmasından yanayım çünkü çocuklar korkabiliyor ve etkisi altında kalıyor
Su anki düşüncem ya yenidogan ya da kendilerini bilince yapilmasi. Oglunuzda etkisi oldu mu sünnetin Psikolojik olarak etkilenir dendiği için soruyorum.
Ben de ne yaptıysam aglamasi kesilmedi maalesef : ( Neyse ki simdi iyi bugün 4.günümüz. Kontrolumuz persembe günü tam 1 hafta üzerine gelin dedi. size merhem ne verdi doktorunuz ? Acaba kontrole gitmeden suya biz de soksak mi ki10 gün önce sünnet oldu oğlum. Bugün 5 aylık. İyi ki yaptıdık diyorum. Lokal anestesi oldu incecik bir iğneyle 3 yere anestezi yaptı doktorumuz. Sadece bu işlemde ağladı, sonra bizi odaya aldılar yarım saat bekleyeceksiniz diye. Orada emzirdim, çok huysuz bir bebeğim var ama orada yorgunluktan uyuyakaldı. Sünnet olurken anne ve baba olarak bizi de aldılar içeriye. Biz bebeğimizin başında oyuncakları oynattık şarkılar söyledik gülücüklerle geçti. Zaten 10 dk sürdü. 1 hafta boyunca karton bardak ile bezledik ve günde 3 kere ağrı kesici şurup verdik. 2 gün de antibiyotik krem sürdük. 4. Gün doktor kontrole çağırdı. Bu aşamadan sonra günde 3 4 kere ılık su dolu leğene oturtun dedi ve 7. Gün tamamen normale döndük. İlk gün evde 1 kere çığlık attı saniyelik orda çişini yaptı diye düşünüyorum uyuşukluk geçmişti. Başka da bir şey yaşamadık. Ben iyi bir cerrah bulup yaptırmanızı tavsiye ederim.
Kücük oğlunuzda sansli annelerdensiniz.Oglum 4 aylıkken yaptırdık. Çok rahat oldu .lokal anestezi uyguladılar. Sadece dokunduklari için ağladı. Sedyeden kalktığı an ağlaması bitti. Sonrasında da ertesi gün biraz mizirdandi. Geçti gitti. İyi ki erken yaptırdım. Büyük oglumda eşim canı acirsa bilemeyiz bebek diyip yaptirmamisti ,şu an 8 yaşına girecek hala yaptirqmadik sünneti ve nasıl yaptıracağız bilmiyoruz çünkü büyük çocuğa söz hiç geçmiyor .
Haklısınız.Daha çok ben istiyordum küçük yaş iyi olur diye ama eşim bu yıl yapmayalım hareketli ve enfeksiyon yara olma riski var diye daha derdinide anlatamıyor uykuda sürekli yüz üstü yatıyor ona istinaden vazgeçmiş durumdayız.Doktorlarin söylediği daha doğrusu bizim doktorumuz söylemisti. Zamanini kacirirsaniz 5 yas sonrasi demişti. 5.5 aylik yaptiracagimiz için sebebini sormamistim.
Yazdigim gibi oğlum sünnet sonrasi cok agladigi için pişman oldum bu ayda yaptirdigima. Sizin için de belki ilerde yaptırmak daha iyi olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?