- 3 Mart 2022
- 264
- 199
- 33
- Konu Sahibi Hamurkeresa
-
benim oglum 7 yaşında ama fikrimi yazmak istedim.keske bende küçükken yaptirsaymisimOğlumu Sünnet yaptırmak istiyorum.
12 Haziranda 5.ayımıza giriyoruz. Doktorumuz 5-6 aylık yaptırırsınız dedigi icin bekledik.
Vakit yaklasirken korkularim cogalmaya basladi. Nasil olacak ? ya birsey olursa ? diye..
Oglum cok hareketli eli ayagi yerinde durmuyor.
Sonrasinda gelecek olan agrilarda gözüm yok ama Allah göstermesin Local Anestezide doktorun eli kayar birşey olursa diye cok korkuyorum.
Sünneti Yasayan Anneler Hangi ayda Sünnet yaptirdiniz. Local mi Genel Anestezi mi oldunuz. Süreçiniz nasıldı ?
Ve Istanbul Atasehirde veya yakin yerlerde tavsiye edeceginiz Doktor var mi ?
Paylasirmisiniz..
Ben neyi yanlış anlıyorum?Oğlumu Sünnet yaptırmak istiyorum.
12 Haziranda 5.ayımıza giriyoruz.
5.5 aylıkken yaptırmıştık biz bende aşırı korkuyordum ama çok rahat geçti zaten 5 dakika falan sürüyor ilk gün çok ağladı kanadı biraz ben kartın bardak kesip koydum besi üstüne bağladım. 2 gün çiş yaparken ağladı sadece kremini falan hep düzenli sürdüm ama keşke daha erken yaptırsaymışım aklım olsa 40 ı çıkınca yaptırırdım hemen. Çok korkma 1 haftaya iyileşiyorOğlumu Sünnet yaptırmak istiyorum.
12 Haziranda 5.ayımıza giriyoruz. Doktorumuz 5-6 aylık yaptırırsınız dedigi icin bekledik.
Vakit yaklasirken korkularim cogalmaya basladi. Nasil olacak ? ya birsey olursa ? diye..
Sonrasinda gelecek olan agrilarda gözüm yok ama Allah göstermesin Local Anestezide doktorun eli kayar birşey olursa diye cok korkuyorum.
Sünneti Yasayan Anneler Hangi ayda Sünnet yaptirdiniz. Local mi Genel Anestezi mi oldunuz. Süreçiniz nasıldı ?
Paylasirmisiniz..
Ben oğlumu 50 günlükken yaptırdım hatta doğar doğmaz yaptıracaktim ama sarılığı vardı onun geçmesini bekledik,ben bir an önce yaptırmanızı tavsiye ederim,daha fazla hareketlenmeden yaptırın bence,Dr bize çişi steril daha çabuk iyileşir demişti,ek.gidaya geçmediği için süt harici bir besin olmuyor, çabucakta geçti, sedimantasyon ile yaptılar,genel anestezi istemezdim zaten ki Dr da gerek görmedi,birde şunu söyledi büyüdükçe ağrı eşiği azalıyor acıyı daha çok hissediyorlar o yüzden ne kadar erken o kadar iyi demişti,tabi herhangi bir sağlık sorunu yoksaOğlumu Sünnet yaptırmak istiyorum.
Paylasirmisiniz..
10 gün önce sünnet oldu oğlum. Bugün 5 aylık. İyi ki yaptıdık diyorum. Lokal anestesi oldu incecik bir iğneyle 3 yere anestezi yaptı doktorumuz. Sadece bu işlemde ağladı, sonra bizi odaya aldılar yarım saat bekleyeceksiniz diye. Orada emzirdim, çok huysuz bir bebeğim var ama orada yorgunluktan uyuyakaldı. Sünnet olurken anne ve baba olarak bizi de aldılar içeriye. Biz bebeğimizin başında oyuncakları oynattık şarkılar söyledik gülücüklerle geçti. Zaten 10 dk sürdü. 1 hafta boyunca karton bardak ile bezledik ve günde 3 kere ağrı kesici şurup verdik. 2 gün de antibiyotik krem sürdük. 4. Gün doktor kontrole çağırdı. Bu aşamadan sonra günde 3 4 kere ılık su dolu leğene oturtun dedi ve 7. Gün tamamen normale döndük. İlk gün evde 1 kere çığlık attı saniyelik orda çişini yaptı diye düşünüyorum uyuşukluk geçmişti. Başka da bir şey yaşamadık. Ben iyi bir cerrah bulup yaptırmanızı tavsiye ederim.Oğlumu Sünnet yaptırmak istiyorum.
Paylasirmisiniz..
Yanlislikla enterladim.
Doktor ilk 1 hafta en uygun zaman kacirirsaniz ilk 1 ay uygun zaman , onu da kacirirsaniz 1 yaş öncesi uygun zaman, onu da kaçırırsaniz 5 yaş sonrası uygun zaman dedi. Korktugumdan 5 yas sonrasi mi yaptiralim mi diye dusunmedim değil ama esim iteleyince tamam gün için bir dusunup dönelim dedik. Yatan hasta bölümüne gittiğimizde ne oldu anlamadım birdenbire yârin sabah için gün almis olduk.
Çok korkuyorum
Aynen lokal olacakmis alttan üstten iki iğne yapiliyormus. Bu iğneler yapılırken agliyormus sadece. Fakat eli ayagi durmayan bir oğlum var. Hele ki ağladiginda hareketsiz hiçbir yeri yok. Korkum orada da operasyon aninda durmamasi.Oglum 4 aylıkken yaptırdık. Çok rahat oldu .lokal anestezi uyguladılar. Sadece dokunduklari için ağladı. Sedyeden kalktığı an ağlaması bitti. Sonrasında da ertesi gün biraz mizirdandi. Geçti gitti. İyi ki erken yaptırdım. Büyük oglumda eşim canı acirsa bilemeyiz bebek diyip yaptirmamisti ,şu an 8 yaşına girecek hala yaptirqmadik sünneti ve nasıl yaptıracağız bilmiyoruz çünkü büyük çocuğa söz hiç geçmiyor .
sünnete yanliz almiyorlar iğne yapilirkende aile ve bi iki kişi alınıyo tutulmasi için.emin ol bebeği tutmak daha kolay zaten igne yaparken aglar sonrasinda bişey hissetmicek 20 dk kadar bekliyorsunuz o arada karnini doyur altina bak icerde huzursuz olmasin.insan yaşi kaç olursa olsun korkuyor evladi için.yas ilerledikçe daha zor oluyor iyilesmesi yerlerinde durmuyorlar en azindan bebek olunca yatar.Aynen lokal olacakmis alttan üstten iki iğne yapiliyormus. Bu iğneler yapılırken agliyormus sadece. Fakat eli ayagi durmayan bir oğlum var. Hele ki ağladiginda hareketsiz hiçbir yeri yok. Korkum orada da operasyon aninda durmamasi.
8 yasinda oğlunuz için sünnet yaptiginizda kucugu kiskanir mi acaba.
Size de Allah kolaylık versin sünnet bence zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?