• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglumu emzirirken canım çok yanıyor:(

xsxehla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
72
0
86
Adıyaman
arkadaşlar 10 gün önce dogum yaptım.bebegimi emzirmeye başladıgımdan bu yana meme ucumdaki yaralar geçmimedi.oglum adeta kan emiyor oderece yara oldu.krem kullanmamda fayda vermedi.uyudugu zaman uyanacakta meme istiyecek diye korkuyorum.vermeden önce epeybi oglanı çabalatıyorum.ne olur bu yaralar için bana kesin bi çözümü olan varsa yazsın lütfen.tavsiyenize ihtiyacım var

şehlacım allah analı babalı büyütsün gözün aydın çok geçmiş olsun bence sen hemen silikon meme ucu al çok faydasını görüceksin inan bana canın yine acıcak ama okadar fazla acımaz benim oğlumda meme ucumu çok ısırıyordu ve yara oldu çok kötü silikonları kullanınca geçti hemde bir hafta bile sürmedi geçmesi ne varki hala silikonları kullanıyorum çünkü oğlum onlarla emmek istiyor:)

arkadaşlar 10 gün önce dogum yaptım.bebegimi emzirmeye başladıgımdan bu yana meme ucumdaki yaralar geçmimedi.oglum adeta kan emiyor oderece yara oldu.krem kullanmamda fayda vermedi.uyudugu zaman uyanacakta meme istiyecek diye korkuyorum.vermeden önce epeybi oglanı çabalatıyorum.ne olur bu yaralar için bana kesin bi çözümü olan varsa yazsın lütfen.tavsiyenize ihtiyacım var

gözün aydın canım
bilmemzmiyim o acıyı niye diyorlar anne olmak zor diye dimi
ben 2 ay cektim
silikon memem cunu kulan ben kulanamamıştım
bide nensiloh diye bi merhem var
http://www.nekadar.com/55103.html

biraz bahalı ama cok etkili canım umarım hemen gecer
ama sakınnnnnnnnnnnn emzirmekten vazgecmeee
ben ilk oglumda aman emmesin mama veririm diyorum cok zor valla
şimdi kızımda emziriyorum kac ay oldu maşlah sakın ihmal etme

Canım allah analı babalı büyütsün inşallah. Bende 1 Şubatta doğum yaptım 19 günlük şuan kızım. İlk bir hafta bende senin çektiğin acıyı çektim. Ama arkadaşın dediği gibi her emzirmeden sonra bu Lansinoh kremi sürdüm ve göğüs uçlarıma naylon poşet kesip kapattım o kremin etkisiyle yapıştı ve sürekli nemli kaldı göğüs uçlarım 3-4 gün içindede geçti şu an hiç acı yok yaralarda iyileşti.

tatlım ben 5.aydan itibaren gögüs ucuma bakım yapıyorum...daha bebeğim doğmadı ama doktorum bu konuda beni uyarmıştı...keşke önlemini baştan alsaydın...birde kauçuk başlıklar var gögüs ucuna onu takıp emziriyormuşsun onla dene derim ...çok ama çok geçmiş olsun...

cnm merhaba,

bende mzirirken yara olmuştu ve çok acı çektim. garmastan diye ir merhem var. süper bir krem ithal. onu kullanıyorum inanılmaz rahatlattı ve 1-2 gün içinde yarafalan kalmadı. birde bunu dene istersen ama emzirmekten asla vazgeçme cnm.

canım garmastanı ben de duymuştum çok iyiymiş. bence de onu al bi de kendi sütünle emzirdikten sonra meme ucunu sil, o da işe yarıyor.. geçmiş olsun bebişine de Allah uzun ömürler versin.

tatlım ben 5.aydan itibaren gögüs ucuma bakım yapıyorum...daha bebeğim doğmadı ama doktorum bu konuda beni uyarmıştı...keşke önlemini baştan alsaydın...birde kauçuk başlıklar var gögüs ucuna onu takıp emziriyormuşsun onla dene derim ...çok ama çok geçmiş olsun...

doktorun ne dedi canim nasil önlem aldin yani ,bisey mi surdun

:sm_confused:

cnm bı arkadasım bana karbonatlı suyla gogus ucunu sıldıgınde ıyı gelıyo demıstı onunda yara olmustu bı dene belkı ıyı gelır cok gecmıs olsun benımde ne buyuk korkum yata olması sımdıden suruyorum krem catlamasın dıye ıns olmaz

Arkadaşım bende de aynı sorun oldu. Çok korkunçtu gerçekten. Sonra emzirmeile ilgili eşim bir kitap getirdi. Sezeryanlı olduğum için web'e de giremiyordum. Her neyse sonunda anladım ki yanlış tutuş ve emzirmeyi bilmemekten kaynaklı göğüste enfeksiyon, şişlik, kanama,yara vs olabiliyormuş. Doğru emzirmeye başlayınca bir iki gün içinde tamamen düzeliyor herşey. en çok dikkat edilmesi gereken göğüsün ucu değil koyu kısmını mümkün oldukça büyük vermelisiniz.Yalnızca göğüs ucu verirseniz,bebeğin damağına sürtünüyor ve göğüs ucunuzyara oluyor ( ben yaşadım :( ) . Umarım kısa sürede geçer sorununuz..

Canım öncelikle hayırlı olsun. Bebeğini emzirirken arkadaşlarında dediği gibi yanlış tutuyorsan ondan olabilir. Tavsiyem bepanten krem kullan. Önce bir göğsüne sür diğer göğsünü emzir sonra emzirdiğin göğsüne sür yeniden acıkınca ilk sürdüğün göğsünü ılık suyla sil ve onu emzir işte böyle sırayla sürerek emzir.

şimdi her annede olan şeydir göğüs hassasiyeti...LANOCURE diye bir krem var tamamen doğal ...emzirmeden önce göğsünü temizlemen de gerekmiyor...

bnm bebiş 1 bucuk aylık oldu ama hala ne uc cıktı nede yaralarım gecti.koyu renk olan kısmı komple vermeye calısıyorum ööleki bebiş ööğürüyo nerdeyse ama acılarım hala gecmiş deil!!!ne kremlerin faydasını gördüm ne karbonatlı suyun ne zeytinyağının hiçbişi işe yaramıo.

bende çok çektim ölüm gibi bişe ya
en son karbonatlı su ve sanayağın faydası oldu diyebilirm
yada en son onu yaptığım için
10 gün sürmüştü ya
geçmiş olsun tüm bu sorunları yaşayanlara
ama en önemlisi doğumdan önce krem sürmeye başlamak ve araştırmak doğru emzirme tekniklerini
acıdan yapmak pek kolay olmuyo ya

slm kızlar öncelikle ne yaparsanız yapın ne sürerseniz sürün asla geçmiyo agrılar tecrübeli anne olarak yazmak istedim ilk 2 ay rahat çekiyosunuz bu acıyı öncelikle bunu bilip bununla yaşamaya alışmalısınız.ne kadar krem varsa hepsini aldım denedim ilk gün azcık geçer gibi oluyo sonra tekrar agrıyo çünkü daha önce gögsünüz böyle bişeyle karşılaşmadı ki onlarıda anlamak lazım dimi daha önce böyle agzına alıpta saatlerce emilmediki doğal olarak onlarda bedenimizde zorlu bir süreçte.ben azda olsa bir şeyde buldum şifa evicap diye e vitamini kapsülü var eczanede ondan kullanın inan aldığınız kremlerden çok çok daha ucuzz ve saglıklı hemde daha iyi geliyo kapsülü patlatıp yarısını sağ yarısını sol göğsünüze sürüyosunuz silmenize gerek yok bebeğinize hiçbir zararı yok çünkü günde 2 defa veya 3 dafa yalnız birini mutlaka uyurken sürün ki daha çok fayda ediyo şimdiden geçmiş olsun

birde gögüs kalkanı kullanırsanız oda çok iyi geliyo.olacak ve geçecek bunlar ilk anne oldumda inanın hüngür hüngür ağlayarak emzirdim 2 ay boyunca ama şimdi geze geze emziriyorum hiçde bişe hissetmeden bu arada emzirmenin tadını o agrılar geçince alıyosunuz muhteşem olaganüstü bir zevk annelik çok kutsal ve güzel darısı isteyen arkadaşlarımın başına amin.

bende öyle olmuştu ama garmastan diye ithal bi merhem var doktara danışmadan aldım kullandım süper emzirdikten sonra sür ve emzirirken temizle reçeteye girmiyo tavsiye ederim

Ben 2 ay çektim o acıyı...ne söyledilerse yaptım dünya krem birikti evde lansinoh 3 tüp bitirdim...sonra doğal yollara başvurdum tabi...onlarda bazı zamanlarda iyi geldi ama gene eski hallerine tekrar döndü tabi...emzirme saati gelince evden kaçasım geliyodu..ağlaya ağlaya veriyodum...bebeğim hep uyusun istiyodum ama genede memelerim o haldeyken bile her 2 saattte bir uyandırıp emzirdim...bu bir süreç elbet geceçek hayaliyle bu günlere geldim çok şükür iyileştiler artık nasırlaştılar diyebilirim :) bir de benim meme uçlarım normalde küçüktür...önceden dümdüz olurlardı ama şimdi keçi memesi gibin uzadılar :Pbol bol meme uçlarını yıka baya bir faydası oluyor...

benim yaptığım bir tarif var netten bulmuştuk meme uçlarımı yumuşatmıştı baya yazayım hemen ;ayvaları rendeleyip pişirin yumuşayınca içine bol miktarda bal katın ılık ılık meme uçlarınıza kapatın ...birde ayva çekirdeklerini kaynatın pelteleşir suyu onuda meme uçlarınıza sürebilirsiniz...allah kolaylık versin çeken bilir...

Son düzenleme:
ah ah bende bilirim o acıyı, ilk ay çok çektim, sadece LANSİNOH adlı kremş sürünce rahat emzirebildim, bir ayda kaç tüp gitti bilmem, tavsiye ederim pahalı ama işe yarıyor, bepanthende sürabilirsin canım, ama yıkamadan ememez bebek,lansinohun güzelliği memede krem varken emebiliyo bebekler, al bi dene derim, bide şunu unutmaki bi süre sonra bağışıklık kazanacak göğüslerin emilmeye, ve işte o an tadına varacaksın, benim oğluş 5 aylık şimdi bayılıyorum onu emzirmeye, bide arada yüzüme bakıp laf atıp gülmüyo mu bitiyorum o an, Allah analı babalı büyütsün canım

Back