Çocuk Hastalıkları Oğlumu çok seviyorum ama onla hiç anlaşamıyoruz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

oglumucokseviyorummm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
4
0
1
46
16 yaşında. Daha önce oğlumla ilgili konu açmıştım (boyunu çok takıyordu), şu an ideal kilosunda ve hem enine hem de boyuna genişliyor. Baba tarafına çektiği için muhtemelen seneye ya da ondan sonraki seneye boy atar. Her neyse, oğlum ailede babasına karşı falan pek sinirli değil. Hatta hiç değil. Kimseye karşı sinirli biri değil. Biraz zor bir çocukluk geçirdi, o yüzden beni pek sevmiyor. Bana karşı çok ama çok sinirli. Ben de istemeden onu hep sinirlendiriyorum, yani çocuk bizle konuşmamak için kahvaltı yapmaya bile gelmiyor. Biz bitiriyoruz, ondan sonra gelip yapıyor. Bir şey izlerken bizim görmemizi istemiyor, çocuğumuzun ne tarz müzik sevdiğini bile bilmiyoruz. Bizden sürekli gizliyor. Arkadaşlarını da gizliyor, çoğu şeyi gizliyor. Neden böyle yapıyor anlamıyoruz... Babasıyla araları iyi ama ara sıra onla da anlaşamıyor. Psikoloğa gitmiştik, yaşıtlarına göre oldukça olgun ve zeki bir çocuk olduğunu söylemişlerdi. Ben oğlum beni sevsin istiyorum. Ama hiç ergenlik gibi durmuyor. Ona dokununca bile çok kızıyor, bağırıp çağırıyor. Yanımızda telefonla bir şeye bakarken gülüyor mesela, onun gülmesine gülsem bile sinirleniyor hemen kalkıp gidiyor. Onla aynı görüşte olmama bile müsaade etmiyor. Ben çok ama çok üzülüyorum, beni hiç sevmiyor bu çocuk. Ne yapayım, ne yapmam lazım? Lütfen yardımcı olun...

sizin adınıza çok üzüldüm ,

içime bir korku düştü benım kızımda 13 yaşında bizde böyle olurmuyuz diye düşündüm bir an ,

oda bazı şeyleri saklıyor benden , :işsiz:

bi sebebi olmali..ne yasadiginizi siz bilirsiniz.
acaba onun olmadığı bir yerde hakkında konustunuzda duydu ya da iletildi de cocuk akli ile alınmış bunuda içinde büyütmüş olabilir mi?
birde bu yaşlar zaten aileden kopma arkadaslarini ise cok değerli bulma zamanlari..
sürekli görüştüğü buluştuğu bi arkadaşı var ise o çocuğun aile yaşantısıni ogrenmeye bakin..cunku yine bu çağlar arkadaşım böyle yaptı boyle düşünüyor bende oyle olacagim donemi.
esimin 17 yaşında oğlu var oda bahsettiginiz gibi..
anne baba sadece birer atm islevi görüyor.
arkadaslari içinde de anne baba ayrılmış olanlar varmış.
o cocuklar babalarının evliligine karsi çıkıp babalari ile görüşmüyor diye hee demek ki olması gereken bu kanısına varmış.
velhasil kelam sizde de etkisine girdiği biri olabilir.

16 yaşında. Daha önce oğlumla ilgili konu açmıştım (boyunu çok takıyordu), şu an ideal kilosunda ve hem enine hem de boyuna genişliyor. Baba tarafına çektiği için muhtemelen seneye ya da ondan sonraki seneye boy atar. Her neyse, oğlum ailede babasına karşı falan pek sinirli değil. Hatta hiç değil. Kimseye karşı sinirli biri değil. Biraz zor bir çocukluk geçirdi, o yüzden beni pek sevmiyor. Bana karşı çok ama çok sinirli. Ben de istemeden onu hep sinirlendiriyorum, yani çocuk bizle konuşmamak için kahvaltı yapmaya bile gelmiyor. Biz bitiriyoruz, ondan sonra gelip yapıyor. Bir şey izlerken bizim görmemizi istemiyor, çocuğumuzun ne tarz müzik sevdiğini bile bilmiyoruz. Bizden sürekli gizliyor. Arkadaşlarını da gizliyor, çoğu şeyi gizliyor. Neden böyle yapıyor anlamıyoruz... Babasıyla araları iyi ama ara sıra onla da anlaşamıyor. Psikoloğa gitmiştik, yaşıtlarına göre oldukça olgun ve zeki bir çocuk olduğunu söylemişlerdi. Ben oğlum beni sevsin istiyorum. Ama hiç ergenlik gibi durmuyor. Ona dokununca bile çok kızıyor, bağırıp çağırıyor. Yanımızda telefonla bir şeye bakarken gülüyor mesela, onun gülmesine gülsem bile sinirleniyor hemen kalkıp gidiyor. Onla aynı görüşte olmama bile müsaade etmiyor. Ben çok ama çok üzülüyorum, beni hiç sevmiyor bu çocuk. Ne yapayım, ne yapmam lazım? Lütfen yardımcı olun...
Merhabalar
Öncelikle oğlunuz size neden kızgın?

Ve şunu söyleyeyim bu yaşlarda kendi özel alanını oluşturması, mahremiyet istemesi, özel alanını koruma çabası bunlar çok normal. Hatta öfke problemi olması da çok normal belli bir noktaya kadar. Ama anladığım kadarıyla size karşı özel bir sebepten dolayı kızgın. Onun güvenini mi kırdınız? Ya da hayal kırıklığı? Annesine ihtiyacı varken yanında olamadınız mı? gibi gibi...

Back