- 23 Temmuz 2016
- 2.142
- 2.838
- 31
-
- Konu Sahibi Babylicious
Yahya ağir bir isim. Diger yazdigin isimlerin cogu da agir. İki ismi ağir secme bence. İkinci ismi Daha modern agir olmayan bir isim secebilirsin. Yahya Emir gibi mesela. Ömer Yahya. Ömer de ağir bir isim ama soylenisi kolay ağir olmuyor
Çocuklara tuhaf isimler koyulmasa keşke asel belki anlam olarak güzel olabilir hiç bilmiyorum ama yahyanin yanına olmuyor bence ya tek isim kullanın yada tuna gibi bir isim koyun bunun ileride resmi makam isleride var sonuçta cocuguda düşünmek lazım sağlıkla doğsun inşallahherkes sadece yahya olsun dıyor banada agır gıbı geldı ama yanına modern bır ısımde olsun ıstıyorum ama bır turlu bulamıyorum.. bır ara Yahya Asel diye karar kılmıstım ama asel ısmı kız cocuklarında dah acok kullanılıyormus
Asaf ismini çok seviyorum.. Yahya Asaf fazla ağır bi isim olur ama.. Ali yok seçeneklerde ama Yahya Ali, Yahya Mert bu isimler olabilir diye düşünüyorum.. çünkü yukarıda arkadaşın da dediği gibi iki ağır isim olur ve bu ismi taşımak da biraz zor olabilir..Yahya Çağrı, Yahya Ayaz biraz daha iyi iki seçenek yukarıdakilerden.. aslında yazdığınız isimlerin hepsi çok güzel.. sağlıkla doğsun inşaallah:)
Çocuklara tuhaf isimler koyulmasa keşke asel belki anlam olarak güzel olabilir hiç bilmiyorum ama yahyanin yanına olmuyor bence ya tek isim kullanın yada tuna gibi bir isim koyun bunun ileride resmi makam isleride var sonuçta cocuguda düşünmek lazım sağlıkla doğsun inşallah
Ayaz yada çağrı :)Kızla oncelıkle ekım ayında oglumuz olmasını beklıyoruz.. ısmını Yahya olarak dusunduk fakat ben yanına bır ısım daha olsun ıstıyorum ama Yahyanın yanına cok zor ısım bulmak..
asagıda sıze begendıgım dıger ısımlerı de yazıyorum. bana yardımcı olursanız sevınırım :)
sımdıden tesekkurler.
Kutay
Agâh
Yahya
Yağız
cagrı
Elyesa (a.s)
Mirsad
Yusuf
Kayra
Tuğra
Mirza
Asel
Asaf
Ayaz
Yahya Yusuf geldi benim aklima. Yusuf isminide cok severiim
Ayaz yada çağrı :)
Yahya ağır isim kaldıramaz canım sen ve eşin ne istiyosa onu koyunen beğendiğim isimlerden direk çağrı vermek isterdim ama herkes yahya ismine takmış durumda..
birde bu isimlerden hicbiri çevremde yok .. ismin karakteri etkilediğine inanırım ben o yüzden merak ediyorum nasıl karakteri olacak diye :)
Benim henuz oglum yok. Allah nasip ederse Ahmet Hamza koymak istiyorum. İsimler, sahibinin ozelliklerini tasir diye duymustum. Ne kadar dogru bilemem. Hz. Ahmed peygamber efendimizin ismi biliyorsunuz. Cok sinanma goren, sakin, naif, sabirli. Hz. Hamza da bir o kadar astigim astik kestigim kestik, adaletli, sert mizacli. İkisi birbirini yumusatir diye dusundum kendimce. Harflerin hepsi kaba soyleniyor, evet. Ama benim icimde degisik bir yumusaklik, sicaklik hissi uyandiriyor. Size de fikir olur belki :)onu bende cok düşündüm ama ikisi agır geldı.. :) hala bisey bulamadım yanına bazen diyorum doğsun yüzüne bakıp hangi ismi cagrıştırırsa onu verelim ..
mesela sert bir mizacı varsa yahya kullanamayabilir :)
yada çok sevimli güzel olursa yusuf denilebilir :)
gibi gibi :)
başka isim önerileriniz olursa almak isterim ayrıca
Benim henuz oglum yok. Allah nasip ederse Ahmet Hamza koymak istiyorum. İsimler, sahibinin ozelliklerini tasir diye duymustum. Ne kadar dogru bilemem. Hz. Ahmed peygamber efendimizin ismi biliyorsunuz. Cok sinanma goren, sakin, naif, sabirli. Hz. Hamza da bir o kadar astigim astik kestigim kestik, adaletli, sert mizacli. İkisi birbirini yumusatir diye dusundum kendimce. Harflerin hepsi kaba soyleniyor, evet. Ama benim icimde degisik bir yumusaklik, sicaklik hissi uyandiriyor. Size de fikir olur belki :)