• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogluma corba yedıremıyorum

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
sınırlerım cok bozuk arkadaslar.ıkı gun once ogluma tarhana corbası yaptımama bır ıkı kasıgı zor yedı.yememek ıcın aglamaya basladı ama ne aglamak morardı resmen.dun sahurda oturup sebze corbası yaptım havuc patates ve brokolıden.bugun onu verdım onuda yemedı agzını acmıyor zorla verıncede baslıyor aglamaya.eskıden mama sebze corbalarını yerdı sımdı onlarıda yemıyor.artık sadece tatlı mamaları ve kavanoz mamalarını yıyor.cok canım sıkkın oturup agladım sınırımden.napıcam ya ev yapımı hıc bısey yemıyor.nasıl alıstırıcam bılmıyorum

benim kizimda ne tarana ne mercimek ne sebze agzina tatmasi icin vereyim dedim gozleri firladi nasil oguruyor tadarken boyle yaparsa gerisini dusun belkide zamanla alisacaklar arkadasim ogurup tukurup derken bir bakmisin sevecek uzerine varma duzelir onunuzde uzun bir sure var bunlari yemesi icin ama karni cok acikmisken vermeyi dene dilersen

çok üzerine gitme kericiğim bir müddet bekle bakalım 1 hafta kadar sonra tekrar dene olmadı gene bekle gene den eeeee kolay değil anne olmak sabır işi ...,
bir de çok az tuz atabilirsin zararlı ama çooook az at tadı değişsin hiç içmemesindense

benim kizimda ne tarana ne mercimek ne sebze agzina tatmasi icin vereyim dedim gozleri firladi nasil oguruyor tadarken boyle yaparsa gerisini dusun belkide zamanla alisacaklar arkadasim ogurup tukurup derken bir bakmisin sevecek uzerine varma duzelir onunuzde uzun bir sure var bunlari yemesi icin ama karni cok acikmisken vermeyi dene dilersen

bız karı koca herseyı yerız yemek ayırmayız ıstıyorumkı oglumda buyudugunde bızım gıbı olsun sebze sevsın.onun ıcın vede saglıgı ıcın ugrasıp yapıyorum ama yemedıgını gorunce tum hevesım kayboluyor.tatlı seylerı yıyor ama ya.

çok üzerine gitme kericiğim bir müddet bekle bakalım 1 hafta kadar sonra tekrar dene olmadı gene bekle gene den eeeee kolay değil anne olmak sabır işi ...,
bir de çok az tuz atabilirsin zararlı ama çooook az at tadı değişsin hiç içmemesindense

zaralı oldugunu bıldıgım ve hıc koyma taraftarı olmadıgım halde sırf yesın dıye cok az tuz koydum ama yok ıse yaramadı.tarhanayı gecen haftada denemıstım o zamanda yememıstı.

Canım,sabırla ve zamanla eminim yiyecektir.hale bak onlarında damak tadı var ve yemek ayırıyorlar:)yerim ben onları..biz daha başlamadık sadece meyve suyu tadıyoruz.bakalım nasıl alışıcaz.sizden taktik alırım artık:)

Canım iyice acıkmasını bekle öyle dene. Her öğünde değil de günde bir ya da 2 günde bir dene yedirmeyi.
Ayrıca bütün sebzeleri karıştırıp değil de ayrı ayrı pişirmeyi deneyebilirsin alışana kadar.
Mercimek, tarhana, şehriye vs. gibi.
Bir de oyun yaparak da deneyebilirsin.
Ben kızıma öyle yapardım, dikkatini başka şeye çekerdim, safım o arada açardı ağzını, kandırıldığını anlayınca sinirlenirdi ama iyi kötü de yerdi.

benim oğlumda benim yaptığım hiiç birşeyi yemiyor meyvesuyunu bile içmiyor.Ama milupanın hazır çorbalarını hiç geri çevirmiyor bir tabağı bitiriyor.şimdilik onlardan veriyorum zorlarsam daha fazla sıkıntı olur ara ara kendi yaptıklarımı vermeye çalışacağım alışana kadar böyle gidecek.Doktor yemek istemediği şeyi zorlama dedi daha sonra tekrar dene dedi.En kötüsü asla bir kaşık bile su içmiyor ek besin veriyorum arada bir su vermek istiyorum ama mümkün değil almıyor.Allahtan emzirmeye devam ediyorum en az eskisi kadar emiyor.Gelicek hafta doktora gideceğiz bakalım su meselesinde fikri ne nasıl yardımcı olucak.

benim oğlumda benim yaptığım hiiç birşeyi yemiyor meyvesuyunu bile içmiyor.Ama milupanın hazır çorbalarını hiç geri çevirmiyor bir tabağı bitiriyor.şimdilik onlardan veriyorum zorlarsam daha fazla sıkıntı olur ara ara kendi yaptıklarımı vermeye çalışacağım alışana kadar böyle gidecek.Doktor yemek istemediği şeyi zorlama dedi daha sonra tekrar dene dedi.En kötüsü asla bir kaşık bile su içmiyor ek besin veriyorum arada bir su vermek istiyorum ama mümkün değil almıyor.Allahtan emzirmeye devam ediyorum en az eskisi kadar emiyor.Gelicek hafta doktora gideceğiz bakalım su meselesinde fikri ne nasıl yardımcı olucak.

suyu değişik şekillerde vermeyi dene kaşıkla bardakla biberonla sulukla benim kızımda bazeb biberondan içiyor bazen suluktan içiyor.

benim kızım kesinlikle yoğurt yemezdi tam 2 ay uğraştım inatla yoğurt mayaladım içine neler katmadımki. yemedi ama birğün birden bire sade yoğurdu yemeye başladı ve şuan en sevdiği şey.

dr da demiştiki bebeklerin aslında ağız tadı yoktur. deneyin şimdi yemez sonra yer.

kolay gelsin

benimkız şimdi asla meyve. ve muhallebi yemiyor. bende ne yapacağımı şaşırdım

bende aynı dertten üzülüyorum. oğlum 6 aylık oldu birde diş çıkarma dönemine girmiş iştahı iyice azaldı. arada canı isterse yoğurt yiyor . bazen doğradığım domatesin suyunu içiyor sabahları . yumurta haşlıyorum eziyorum yesin diye ama nafile .. vallahi ne yapayım kendi pişirdiğim yemeklerin suyundan da veriyorum bazen içiyor. zaten 3. aydan sonra sütüm kesildi gitti emziremedim çocuğumu ona da ayrı üzülüyorum :(( bakalım belki de düzelecektir ..

arkadasım benım oglum gunde 4-5 bıberon su ıcıyor elımden cekıyor resmen bıberonu.ama benımkı emmıyor ve sade suyu ıcmıyor kesınlıkle bende hala suyuna rezene koyuyorum oyle olunca goturuyor valla

bende aynı dertten üzülüyorum. oğlum 6 aylık oldu birde diş çıkarma dönemine girmiş iştahı iyice azaldı. arada canı isterse yoğurt yiyor . bazen doğradığım domatesin suyunu içiyor sabahları . yumurta haşlıyorum eziyorum yesin diye ama nafile .. vallahi ne yapayım kendi pişirdiğim yemeklerin suyundan da veriyorum bazen içiyor. zaten 3. aydan sonra sütüm kesildi gitti emziremedim çocuğumu ona da ayrı üzülüyorum :(( bakalım belki de düzelecektir ..

nılmısracım nerelerdesın sen dogum yapınca kayboldun ortalardan.merak ettım senı.oglun nasıl buyuduler artık bak.senınkı 24 marttı degılmı benım oglumda 28 marttı.

çorbanın içine kimyon koymayı deneyin.hem gazını alıyor hemde bebeklerın hosuna gıdıyor.bebeğim yemezdi once kımyon koydum yedi.

nılmısracım nerelerdesın sen dogum yapınca kayboldun ortalardan.merak ettım senı.oglun nasıl buyuduler artık bak.senınkı 24 marttı degılmı benım oglumda 28 marttı.

canım haklısın 4 aydır uzağım netten . ben mardin de oturuyorum pc yok evimde. şu an ankaradayım . baktım neler var neler yok diye :)) vallahi büyüdüler tatlılaştılar .. şimdi de yesinler herşeyi tatmaya başlasınlar diye uğraşıyoruz. sen nasılsın iyi misin bakalım . bıcırığın nasıl ?

sabır edın kızlar zmanla alısacaklar merak etmeyın onlar ınatsa sız daha ınatcı cıkın mesela kızar corba yapınca dıyelımkı corba verıceksınız kucuk bır kaseda yogurtu bır kasık corba bır kasık yogur verın coklu yemege alıstırın hadı oyle olmassa bır kasık corba bır kasık su kımı cocuk bu sekılde yemeyı sevıyoru farklı farklı seyler denemeye calsıın her gun tatıtın yaptıgınız muhallebı corva vs ama gınde bır defa tadımlık verın ama sadece bır tek defa bır kasık bıle olsa verın dıkatını cekın seslı oyuncaklarla veyaa yapacagınız onun cok dıkkatını ceken seylerle bakın zamanla kendı kendıne yemege baslıycakn ugrasıcaz mecbur bu bısdısları bı skeılde ogunlere artık cıftlı yemeklre alıstırcaz

canım haklısın 4 aydır uzağım netten . ben mardin de oturuyorum pc yok evimde. şu an ankaradayım . baktım neler var neler yok diye :)) vallahi büyüdüler tatlılaştılar .. şimdi de yesinler herşeyi tatmaya başlasınlar diye uğraşıyoruz. sen nasılsın iyi misin bakalım . bıcırığın nasıl ?

sorma valla hamıleyken baska sorunlar tasalar bebek olunca baska tasalar.oglum ıyı ama cok sık hastalanıyor uzuyor benı.

sabır edın kızlar zmanla alısacaklar merak etmeyın onlar ınatsa sız daha ınatcı cıkın mesela kızar corba yapınca dıyelımkı corba verıceksınız kucuk bır kaseda yogurtu bır kasık corba bır kasık yogur verın coklu yemege alıstırın hadı oyle olmassa bır kasık corba bır kasık su kımı cocuk bu sekılde yemeyı sevıyoru farklı farklı seyler denemeye calsıın her gun tatıtın yaptıgınız muhallebı corva vs ama gınde bır defa tadımlık verın ama sadece bır tek defa bır kasık bıle olsa verın dıkatını cekın seslı oyuncaklarla veyaa yapacagınız onun cok dıkkatını ceken seylerle bakın zamanla kendı kendıne yemege baslıycakn ugrasıcaz mecbur bu bısdısları bı skeılde ogunlere artık cıftlı yemeklre alıstırcaz

ya neler yapıyorum yedırırken gorsen.oncelerı oynatmama gerek kalmadan acardı agzını.ama her hastalıkta huy degıstırmeye basladı.sımdı oyun oynatarak su vererek muzık dınleterek yedırmeye calısıyorum.her yerımız yemek oluyor.

dun ıkıncıkez denedım corbaları yedırmeyı.tarhanayı yıne reddettı.brokolılı sebze corbasını ıse once yemek ıstemedı ama bır kac kasıktan sonra yemeye basladı.nasıl mutlu oldum ya.ınsallah bır gunluk bısey degıldır bu bugun yıne verıcem umarım bugunde yer

Back