Oğluma beşik mi, yatak mı..?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
Arkadaşlar benim 7 aylık bir oğlum var, şu anda bizim odamızda (ebveyn odasında) park yatak var ablasından kalan, orada uyuyor. Artık odasını ayırmak istediğim için beşik almayı planladım. 3-4 yaşına dek beşikte uyur, sonra ona arabalı yatak alırım diye düşünüyordum. Ablasından arabalı yatak var çünkü, muhakkak o da isteyecek büyüyüp anlayınca.
Çilek'e gittik. Orada beşiklere bakarken satış temsilcisi aklımı çeldi. "Madem birkaç sene sonra araba alacaksınız, şimdiden alın. 3 sene için beşik almayın" dedi. "Hem bebekler bu beşiklerin parmaklıklarına abanıp, dikilip düşebiliyor" dedi. O an mantıklı geldi ve arabalı yatak aldık.

Eve geldim, şimdi kararsızlıktan tırnaklarımı yiyorum. Akıl soracak anne vesaire olmadığından sizlerin tecrübelerinizinden istifade etmeyi düşündüm. Vakit ayırıp yorum yapsanız bana çok faydası olur.

Beşiğin parmaklığından hakikaten düşer mi bebekler? Kaç yaşından sonra düşer? Yatağın 3 kademesi vardı. En alt kademesi bayağı derin, keşke kaç cm olduğunu ölçseydim. 3 yaşında çocuk en fazla 1 metre olur. Sarkıp düşmesi için daha uzun olması gerekmez mi. Bir de en alt kademesini ayarlayınca, beşiğin etrafına serilen kenarlıklar varya, onlar tam olarak kapatmıyor sanırım ve parmaklıklar çıplak kalıyor. Ama bebek kafasını sokamaz diye düşünüyorum, parmaklık araları epeyce dar. Ama sağa sola dönerken mobilyaya çarpar mı yatak alt konumdayken?

Arabanın linki şu: Çilek > BiTurbo Araba Karyola V2 (90x195 cm)
Bebeği yaşına geldiğinde bu yatağa sizce koyabilir miyim, yoksa kazaya davetiye çıkartmış mı olurum? Dönerken kafasını kolunu vurup morartır mı? Ayrıca gece uykulu haldeyken, kalkıp yanıma gelmek isteyip, ayağa kalkıp yataktan yuvarlanır mı? Ayağa kalksa, yürümek istese kafa üstü düşebilir gibi geliyor bana. Bu yatak için sizce kaç yaş gerek minimum?

Ne olur bana bir fikir verin. Bu gece karar verip, yarın mağazayı arayıp, gerekirse işlemi iptal edip, beşik alacağım.:26:

Son düzenleme:
ben de kızıma mobilya beşik kullandım ama üç kademeli falan değildi..6-7 aylık oldu mu ayağa kalkmaya başlamıştı iyi hatırlıyorum hatta sabahın 5 inde yatıığı odadan beşikten sarktığını görünce yatak odamız karşısındaydı kaçkere koşarken dizimi vurmuşumdur "aman düşercek" diye..
bence park yatakta yatmaya devam etsin yürüyene kadar.park yatak aşağı kademeye indirilip yatırılıyor diye biliyorum linkteki bu yataktan bebeğiniz kalkıp kolayca düşer mazallah....beşiğe gelince;park yatak olduğu için 1-2seneliğine beşik gereksiz bence bir daha çocuk düşünmüyorsanız..arabalı yatak güzel seçim ama 2 yaşından sonra .ben 4 yaşına kadar yatırdım beşiğinde o da ayakları falan sığmıyordu artık şimdi bazalı yatağında yatıyor..beşiğimi sağolsun misafir çocukları kırdı;tamir edilirse kullanırım yok edilmezse park yatak alacağım inşallah ama ayriyeten beşiğe hiç gerek yok o da ablası gibi bazalı yatakta yatar inşallah şimdiden bekliyor çünkü yatağı:emir_bebek:

Son düzenleme:
aklinizi karistirmak gibi olmasin ama satis temsilcisi arkadas bu yatagi size satmak istemis ve satmis.
ve sanirim cocuk sahibi degil arkadas.
korkuluklardan kafasi cikar,uzerinden atlamaya calisir falan filan diye baya bi zirvalamis.
7 aylik bi bebek icin bu yatak hic mi hic uygun degil.
uyku sirasinda binbir sekle girerler ki sizin de bilmeniz gerekir.
emekleme caginda yataktan kalkmaya calisip dusebilir ve buna benzer bir suru tehlike.
bebekler icin uygun degil bence.
eger imkaniniz varsa degistirin derim.

ben de kızıma mobilya beşik kullandım ama üç kademeli falan değildi..6-7 aylık oldu mu ayağa kalkmaya başlamıştı iyi hatırlıyorum hatta sabahın 5 inde yatıığı odadan beşikten sarktığını görünce yatak odamız karşısındaydı kaçkere koşarken dizimi vurmuşumdur "aman düşercek" diye..
bence park yatakta yatmaya devam etsin yürüyene kadar.park yatak aşağı kademeye indirilip yatırılıyor diye biliyorum çünkü..yani 1-2sene için beşik gereksiz bence bir daha çocuk düşünmüyorsanız..arabalı yatak güzel seçim .ben 4 yaşına kadar yatırdım beşiğinde o da ayakları falan sığmıyordu artık şimdi bazalı yatağında yatıyor..beşiğimi sağolsun misafir çocukları kırdı;tamir edilirse kullanırım yok edilmezse park yatak alacağım inşallah ama ayriyeten beşiğe hiç gerek yok o da ablası gibi bazalı yatakta yatar inşallah şimdiden bekliyor çünkü yatağı:emir_bebek:

Kızımın zamanında yoktu, şimdi kademeli beşikler çıkmış. Veya vardı, ben görmedim.
Yatak alta iniyor, parmaklıklar yüksek kalıyor epeyce, sarkması düşük ihtimal, bir bakın yeni modellere.
PArk yatak ben d evar, o da kademeli. Ama çok derin olmuyor gene de. En fazla 1 sene kullanır. Arabalı yatağa linkten baktınız mı, kaç yaşında koyabilirim sizce o yatağa?

aklinizi karistirmak gibi olmasin ama satis temsilcisi arkadas bu yatagi size satmak istemis ve satmis.
korkuluklardan kafasi cikar,uzerinden atlamaya calisir falan filan diye baya bi zirvalamis.
emekleme caginda yataktan kalkmaya calisip dusebilir ve buna benzer bir suru tehlike.

Biraz mırın kırın ederler ama değiştirme imkanım var tabi.
Araba yatağın kenarına joker mağazalarında yatak desteği vs satılıyormuş. Sadece arabalı yatağa özel değil tabi, genel kullanım için.
Park yatak zaten bir beşik, 2. bir beşik anlamlı mı bilemiyorum.
Of çok karıştı kafam. Öte yandna güvenlik herşeyden önemli. Siz bu ayarlanabilen beşiklerden kullandınız mı?

bebek bir süre daha park yatağında yatabilir daha sonra arabalı yatağına yatırabilirsiniz.benim oğlum beşikte yatmayı hiç sevmezdi.1 yaşına kadar zar zor yatırdım.1 yaşında da ranzaya yatırdım.daha rahat uyudu.
her bebeğin yatışı farklıdır ama hareketlendiklerinde yatak korkuluklarına tırmanabiliyorlar.yataktan inmek isteyebiliyorlar.en azından aranbalı yatklar yüksek değil,:KK34:

Araba yatağın kenarına joker mağazalarında yatak desteği vs satılıyormuş. Sadece arabalı yatağa özel değil tabi, genel kullanım için.
Of çok karıştı kafam. Öte yandna güvenlik herşeyden önemli. Siz bu ayarlanabilen beşiklerden kullandınız mı?

bizim mobilya uzerine is yerimiz var. o yuzden magazalardaki besiklerin kademelerini tam olarak bilmiyorum.
kizimin yataginin yapimiyla esim ilgilendi.
4 yasina kadar yatabilecek sekilde,korkuluklarinin kademesini baya bi yuksek yapti.
Allah korusun yine de ama pek dusme riski yok.
3-4 yasina gelince de korkuluklar cikartilip hem kanape hem yatak seklinde oluyor.
internetten de gormustum bi arastirin isterseniz.

Kızımın zamanında yoktu, şimdi kademeli beşikler çıkmış. Veya vardı, ben görmedim.
Yatak alta iniyor, parmaklıklar yüksek kalıyor epeyce, sarkması düşük ihtimal, bir bakın yeni modellere.
PArk yatak ben d evar, o da kademeli. Ama çok derin olmuyor gene de. En fazla 1 sene kullanır. Arabalı yatağa linkten baktınız mı, kaç yaşında koyabilirim sizce o yatağa?

yazdığım mesajda düzeltme yaptım ama yine yazarım:)
bence 2 yaşından sonra yatabilir arabalıda tabi çocuğun yürümesi inip kalkması önemli.bana yüksek gibi gelmedi arabalı yatağı..bazalı çok daha yüksek ve tehlikeli tabi..nolur? inşallah 2 yaşından sonra içine koyarsınız ama başını vurmaması için yastıklar koymalısınız etrafına başının.ve inilecek yere de yer minderleri dizin. düşse bile yumuşacık yere düşer inerken.dediğim gibi "illa ki ablasına aldım hak geçmesin oğluma da alırım" derseniz arabalı yataktan alın ama ben olsam park yatağım varken bir daha beşik 1-2 sne sonra da arabalı yatak almazdım direk park yatakta 2 yaşına gelmesini bekler arabalı yatağa sonra geçiş yapardık.ben arkadaşlarımdan duyuyorumm 3 yaşına kadar yatırdık diyenler var park yatakta??kullanmadığım için bilmiyorum tabi...

Son düzenleme:
bebeğinizin park yatağı kullanılmayacak gibi mi... biraz daha onla devam etseniz... bir yaşındaki bebek yataktan düşer, hatta iki yaşındaki de düşer.. benim kızım iki yaşında hala güvenemiyorum... bir komşumuz da oda ayırırken baza almış (ama çocuğu iki yaşında) nasıl artık uyuyabiliyor mu dediğimde yanında yatıyorum demişti.. ama bazalar için satılan korkuluklar var... sizin aldığınıza uyar mı bilmem de...

yedi ayına gelmiş bebeğe tekrar beşik almak da boşa gibi geliyor, hem de ikinci bebeğiniz, hani ikinciye kalır diye düşünür ya insan.. bilemedim ben de karasız kaldım.. çok tırmanan bir bebekse boyu kısa bile olsa beşikten ayağını atabilir.. benim yeğenim öyleydi, tırmanmak olunca ayağını boyu kadar kaldırır, balkon duvarına bile tırmanırdı..:emir_bebek:

galiba sizin yerinizde olsam odayı ayırsam da park yatağı kullanmaya çalışırdım, kullanılmayacak durumdaysa da çilekten değilde daha ucuz yollu bir şey, belki güvenliği için tekrar bir park yatak bakardım... neyse inş. iyi bir karar verirsiniz..:KK55:

ipektuncer,

zaten bir park yatak varmış evinizde, 2. bir beşik almak mantıklı olmaz bence, nedenine gelince yavrunuz beşikte en fazla 2 yaşına kadar yatar, 2. yaşından sonra rahatça kendi kendine yatıp kalkabileceği bir yerde yatmak isteyecektir.
Bebekler o imkansız gibi gözüken parmaklıklara öyle bir tırmanıyorlarki kırk yıl düşünsek aklımıza gelmez:KK1:

Yüksek parmaklıklı bir beşikten düşmesiyle fotoğrafını gösterdiğiniz yataktan düşmek arasında dağlar kadar fark var,araba yataklar alçak, Allah korusun düşse bile hafif bir düşüş olur, ayrıca sağlı sollu iki yanında uyurken bebeğinizin düşmesini engelleyecek barlar mevcut, nacizane fikrimi soracak olursanız bebeğinizi 1- 1,5 yaşına kadar park yatakta yatırmaya devam edin, sonrasında aldığınız araba yatakta gönül rahatlığıyla yatırın:KK34:

öyleyse hiçç gerek yok 2. beşiğe.o korumadan da alırsınız kenarına ama dediğim gibi 7 aylık bebek için şuan erken sanki en azından yaşını geçmesini bekleyin derim arabalıya koymak için başının çevresine de sert yerlere vurmaması için ince hafif minderlerle desteklyin ve arabaya sabitleyin uyurken minderin üstüne düşmemesi için..ya da sert yerlerine polar battaniye serebilirsiniz..bence hiç karışmasın kafanız park beşik 1 sene daha idare eder sizi..ne gerek var 2. beşiğe masrafa?hani arkasına kardeş düşünseniz hemen olsun kardeşi yatar dersiniz..

şimdiki beşik tiplerini araştırmadım ama 6 sene önce alınan mobilya beşiğin parmaklıkları plastikti ve becerikli kızım nasıl yaptıysa bilmiyorum başını o parmaklıkların arasına sıkıştırmayı başarmıştı hatta parmaklıkları çıkarmayı bile başarmış...bebekj milletine akıl sır ermiyor:KK70:DDDD

benim kızım 3 yaşn doldurdu ama hala bebek karyolasında yatıyor ve hala yatakta boyundan boşluk var .en az 1 sene daha kullanır. sanırım park yataklarda öyle çok küçük değiller ve sizin bebeğiniz hala ve uzun zaman daha bebek karyolasında daha güvenli olur.bence araba yatak için çok acele etmişsiniz. ben olsam kesinlikle yatırmazdım.

şimdiki beşik tiplerini araştırmadım ama 6 sene önce alınan mobilya beşiğin parmaklıkları plastikti ve becerikli kızım nasıl yaptıysa bilmiyorum başını o parmaklıkların arasına sıkıştırmayı başarmıştı hatta parmaklıkları çıkarmayı bile başarmış...bebekj milletine akıl sır ermiyor:KK70:DDDD

kesinlikle haklisiniz. benim kizimin da bi cok denemesi var o anlamda :)
benim yukaridaki yorumdan kastim;araba yatak da bu yastaki bi bebek icin uygun degildir,
en azindan besik kucuk bi cocuk icin daha guvenilir.
ama Ipek'in zaten park yatagi varmis bi sure daha orda yatabilir bebek.

canım benim yazdıklarım yatak tercihi hakkında değil ama kafama takılan bişey oldu... neden bebeğini bu kadar küçükken farklı bi odaya ayırmak istiyorsun.. 0-2 yaş arası güvenli bağlanma için çok önemli.. diğer odada sesini duymasan ya da biraz geç duysan bu bebeğin için sıkıntı oluşturabilir.. zamanı gelmeden tuvalet eğitimi veren annelerin çocukları ilerde çok sıkıntı yaşıyorlar bence odayı erken ayırmak da çocukta sıkıntı yapabilir.. benim oğlum 22 aylık ve ben daha 4 yaşına doğru ayırmayı düşünüyorum...bence sen de birkez daha düşün..

canım benim yazdıklarım yatak tercihi hakkında değil ama kafama takılan bişey oldu... neden bebeğini bu kadar küçükken farklı bi odaya ayırmak istiyorsun.. 0-2 yaş arası güvenli bağlanma için çok önemli.. diğer odada sesini duymasan ya da biraz geç duysan bu bebeğin için sıkıntı oluşturabilir.. zamanı gelmeden tuvalet eğitimi veren annelerin çocukları ilerde çok sıkıntı yaşıyorlar bence odayı erken ayırmak da çocukta sıkıntı yapabilir.. benim oğlum 22 aylık ve ben daha 4 yaşına doğru ayırmayı düşünüyorum...bence sen de birkez daha düşün..

4 yaş odayı ayırmak için çok geç.4 yaşından sonra istesende ayıramayacaksın

1 yaşını 2 ay geçe büyük oğlum,1 yaşını 4 ay geçede küçük oğlum tuvaletini öğrendi.hiç bir problem yaşamadık.kaçırma durumları da olmadı.şu an biri 22,diğeri 18 yaşında.

1 yaşlarında ikisininde odasını ayırdım.

Son düzenleme:
Benim oğlum da 3 yaşında, halen ikeadan aldığımız parmaklıklı yatağında yatıyor. Tırmanma gibi bir problemimiz yok şu an, daha küçük yaşında denemişti ama başarılı olamayınca vazgeçti. Bir de bizim yatak klasik kademelilerden değil, 2 kademesi var ama sonrasında tek yandaki parmaklıklar çıkıp normal yatak olabiliyor. Bu şekilde de boyu yettiği sürece (yatağın boyu 120cm) kullanılabiliyor.

Yine de her çocuk aynı olmuyor, internette bir video seyretmiştim, çocuk öyle hızlı parmaklıktan tırmanıp yere atlıyor ki hemen karşısında kanepede oturan annesi ve babası yetişemiyorlar neredeyse. Yazlığa gittiğimizde de park yatakta yatıyor oğlum, oradaki yatağı şimdi yattığı parmaklıklı yataktan daha yüksek, dolayısıyla yanımda yattığı halde güvenlik için yatağın bir tarafını duvara veriyorum, diğer tarafına da minderler koyuyorum öyle idare ediyoruz. Bu sene nasıl olacak bilmiyorum. Benim de tavsiyem park yatakta yatırabiliyorsanız yatmaya devam etmesi. 2-3 yaşından sonra da bahsettiğiniz yatak korumasıyla beraber arabalı yatağında yatabilir diye düşünüyorum...

4 yaş odayı ayırmak için çok geç.4 yaşından sonra istesende ayıramayacaksın

1 yaşını 2 ay geçe büyük oğlum,1 yaşını 4 ay geçede küçük oğlum tuvaletini öğrendi.hiç bir problem yaşamadık.kaçırma durumları da olmadı.şu an biri 22,diğeri 18 yaşında.

1 yaşlarında ikisininde odasını ayırdım.

Size katılıyorum, ben de oğlumun odasını 1 yaşındayken ayırdım ve hiç problem yaşamadık, odasını da çok seviyor. Ama kayınbiraderim evlenirken yurtdışından gelen misafirlerimiz için mecburen oğlumun odasını verdik, yatağı da yanımıza almak durumunda kaldık. Misafirler gidince odasına dönmek istemedi, hatta aramızda uyumak istedi, aynı odada olmak yetmedi. Tekrar eski düzenimizi oturtmamız günlerimizi aldı...

Son düzenleme:
merhaba
Oncelikle mobilya beşikler cok tehlikeli...
Ici derin oldugu halde,oglum 15 aylikken tirmanip dusmustu,baya yuksek yerden kafa ustu.
Odada arkam donuk telefon gorusmesi yapiyordum.
Hersey saniyeler icinde oldu,kafa sisti hastanelik olduk...cok kotu bir gundu (
Her cocuk bir degil tabiki de...
Park yataginiz varsa simdilik 1,5 2 yasina kadar park yatakta yatabilir Ipek cnm,
Sonrasinda araba yataga gecis yaparsin.yuksek degil cunku.

Arkadasim oglunu hala odalarinda park yatakta yatiriyor oglu 3,5 yaşinda...

Hicc bence besige gerek yok...

merhaba İpek Hanım;

bence oğlunuz daha küçük 1-1,5 yaş aralığında odasını ayırmanız daha mantıklı.1-1,5 yaşında bir çocuk kendi odasında ve 90x190 gibi ebatlı yatakta uyuyabilir.ben oğlumun odasını ayırdığım zaman bazalı yatak yerine normal yatak tercih ettim,çünkü bazalı olduğunda yatak bayağı yüksek oluyor.siz arabalı yatak almışsınız,arabalı yataklar yerden çok yüksek değil.o nedenle 1-1,5 yaş arasında o yatakta uyumaya başlayabilir diye düşünüyorum.

Bunda yatması mümkün değil diye net bir cevap vereyim. Kenarlarını bir şekilde kapatsanız önden veya arkadan düşebilir. En hareketleri zamanları. Madem almışsınız geri vermeyin, park yatakta yatmaya devam etsin 2- 2,5 yaş civarı buna geçer.

Ayrıca çilek'in beşliklerinin eni çok dar daha geniş birşey olmalı çünkü uykuda enlemesine de yatabiliyorlar. Boy idare ediyorda en kurtarmıyor.

Son düzenleme:
X