Oğlum...

6 yaş çok küçük bir yaş değil bence. Kocaman çocuk. Zamane çocukları zaten hızlı. Niye bu kadar abartılmış anlamadım.
Bilmiyorum bana göre de 6 yaşında bilmeyen çocuk farklı geliyor artık. Ya da yeğenlerimin 4-5 yaşında su gibi okuma-yazma öğrendiklerinden dolayı alıştım bu duruma.
Zorluk falan da çekmiyolar şuan. Dalgalarına bakıyolar :KK45:

Öncelikle abartmadığımı belirtmek istiyorum. Beni şaşırtan durum oğluma özellikle okuma yazma öğretmek istememe (çünkü genelde ilkokul öğretmenleri okul öncesi okuma-yazma öğretmeyi uygun bulmuyorlar) rağmen bunu kendi kendine öğrenmiş olması oldu.

Öncelikle abartmadığımı belirtmek istiyorum. Beni şaşırtan durum oğluma özellikle okuma yazma öğretmek istememe (çünkü genelde ilkokul öğretmenleri okul öncesi okuma-yazma öğretmeyi uygun bulmuyorlar) rağmen bunu kendi kendine öğretmiş olması oldu.
Haklısınız aslında. Ben İngilizce öğretmeniyim ve okula önceden yanlış şeyler öğrenmiş çocuk gelmesini istemiyorum, doğru öğrendikten sonra sorun olmuyor ama çocuklar sıkılıyor işte. İyi bir sınıf öğretmeni bulmak gerçekten zor. İnşallah hepimiz buluruz. Benimkiler daha küçük ama ben bile derdine düştüm simdiden

Haklısınız aslında. Ben İngilizce öğretmeniyim ve okula önceden yanlış şeyler öğrenmiş çocuk gelmesini istemiyorum, doğru öğrendikten sonra sorun olmuyor ama çocuklar sıkılıyor işte. İyi bir sınıf öğretmeni bulmak gerçekten zor. İnşallah hepimiz buluruz. Benimkiler daha küçük ama ben bile derdine düştüm simdiden

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah sınıf öğretmeni ve okul araştırması yapıyorum ama yine de her yorum birbirini tutmuyor kimisi çok memnunum o öğretmenden derken, bir diğeri aman sakın ben hiç memnun kalmadım diyor. Sanırım öğretmenden beklentiye göre de değişiyor bu durum.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, inşallah sınıf öğretmeni ve okul araştırması yapıyorum ama yine de her yorum birbirini tutmuyor kimisi çok memnunum o öğretmenden derken, bir diğeri aman sakın ben hiç memnun kalmadım diyor. Sanırım öğretmenden beklentiye göre de değişiyor bu durum.
Aynen öyle. Herkesin beklentisi farklı. Tek tek irdelemek lazim neyinden memnunsunuz ya da değilsiniz diye.
Mesela benim bir arkadaşım bakicisindan çok memnunmus, sebep evde her işi yapması. Oysa ben ev işi yapan bakıcı istemem. Aynen bunun gibi yani

Aynen öyle. Herkesin beklentisi farklı. Tek tek irdelemek lazim neyinden memnunsunuz ya da değilsiniz diye.
Mesela benim bir arkadaşım bakicisindan çok memnunmus, sebep evde her işi yapması. Oysa ben ev işi yapan bakıcı istemem. Aynen bunun gibi yani

Haklısınız. Kimisi eğitiminin iyi olmasını istiyor (tıpkı benim gibi) kimisi de anne gibi ilgilenmesini eğitimin ikinci planda da kalabileceğini düşünüyor. Çocuğum beslenmesini yememiş ne olur sanki yedirse eline mi yapışacak öğretmenin diyen veli bile gördüm kızımın sınıfında. Verdiğiniz örnek çok güzel olmuş, 3 yıl bakıcı baktı oğluma herkes neden evde iş yaptırmıyorsun canım öyle bütün gün yan gelip yatıyor dedi. Bense bakıcıya hiçbir iş istemiyorum senden oğlumla ilgilenmen, oyunlar oynaman kısacası eğlenceli zaman geçirmen yeter bana demiştim.

Haklısınız. Kimisi eğitiminin iyi olmasını istiyor (tıpkı benim gibi) kimisi de anne gibi ilgilenmesini eğitimin ikinci planda da kalabileceğini düşünüyor. Çocuğum beslenmesini yememiş ne olur sanki yedirse eline mi yapışacak öğretmenin diyen veli bile gördüm kızımın sınıfında. Verdiğiniz örnek çok güzel olmuş, 3 yıl bakıcı baktı oğluma herkes neden evde iş yaptırmıyorsun canım öyle bütün gün yan gelip yatıyor dedi. Bense bakıcıya hiçbir iş istemiyorum senden oğlumla ilgilenmen, oyunlar oynaman kısacası eğlenceli zaman geçirmen yeter bana demiştim.
Çok katılıyorum size. Öğretmenin eğitimi, hayata karşı duruşu, çocuklarla seviyeli ve saygılı iletişimi önemli benim için. Benim bakıcım zaten diğerlerini yaptı 3 yaşına kadar. Şimdi kreste öğretmeni de önce öğretmenlik daha az olmak kaydı ile dadilik yapıyor. İlkokul öğretmeni yapmasın isterim. Beslenmesini kendi yapabilir. Yapmazsa da yapması gerektiğini öğrenir. Her şey zamanında guzel

Rica ederim.. Yakın zamanda iş arkadaşımın çocuğuna disleksi teşhisi kondu ordan biliyorum. Tabiki de hastalıkta tek kıstas rakamları yanlış yazması değildir. Ama uzmanla görüşmek başka sorularınıza da cevap verir diye düşünüyorum..
Hemen atladım rakamları ters tazıyor değince

Cevap verırsenız çok memnun olurum

Çocugun disleksi oldugunu nasıl anladılar başka ne gıbı belırtıler var

Benım buyuk oğlumda malesef butun hepsını ters yazıyor hiç bilmiyordum hatta pedegogda böyle bıseyden bahsetmedı sürekli konusuyorum kendısıyle

2,3,4,5,6,7,9 neredeyse butun rakamlar ters

Ama 5 yasında olmasına ragmen 3 basamaklı toplama çıkarma fılan yapıyor:110:

Kafam karıstı:KK17:

Benım buyuk oğlumda malesef butun hepsını ters yazıyor hiç bilmiyordum hatta pedegogda böyle bıseyden bahsetmedı sürekli konusuyorum kendısıyle

benim bildiğim disleksiler en basit toplama çıkarma işlemini bile yapamıyor. bir arkadaşımdan biliyorum çok zorlanıyordu. siz yine de bir kontrol ettirin bence yanlış bilgi vermek istemem

Ben de ilkokula basladigimda okuyup yaziyordum, ogretmenim beni hemen kendisinin onundeki siraya oturtmustu ve cocuklara okuma yazma ogretirken bana okuma kitapları, odevler falan veriyordu. Ilk yilimiz boyle gecti, 2. Yil zaten hepimiz ayni seviyeye gelmistik. Yani ilgili bir ogretmeni olursa hicbir sikinti yasamaz.

bende okula gitmeden önce okumayı öğrenmşim.
hatta anasınıfına yazdırırlarken 2.sınıf seviyesinde oldugumu oraya yazdıracaklarını söyledi müdür ve öğretmenler.annem istemedi.
normal seviyede ilerledim ve sınıfta öğretmen beni hiç kaldırmıyordu tahtaya çok üzülüyordum..
bunun dışında bir sorun yaşamadım okulu gayet birincilikle bitirdim.
ama geçen kızımı pedagoga götürdüm 2buçuk yaşında renkleri sayıları şekilleri biliyor bazı harfleri biliyor ve hiç çaba sarfetmemiştim gösterirken. okul hayatında sıkıntı olabileceğini zaten biliyorum dinlememe gerek yok gibi psikolojiye kapılabilecegini söyledi.

benim bildiğim disleksiler en basit toplama çıkarma işlemini bile yapamıyor. bir arkadaşımdan biliyorum çok zorlanıyordu. siz yine de bir kontrol ettirin bence yanlış bilgi vermek istemem
:KK43:
Bende şimdi belirtilerini okuyordum sankı var gıbı insallah değildir

Gercı ınt pek doğru bılgıler olmuyor

Hemen bır uzmanla görüşsem ıyı olacak
Süreklide pedegogla görüşüyorum bana harfleri ters yazdıgını ama surekli yazdırısam düzelecegını söyledi
Disleksiden hıc bahsetmedi

Rakamlara bakarak yazıyor bakmadan yazamıyor yazsa bıle hepsi ters

Ama gördüğü an hemen aklından işlemın sonucunu söyleyebılıyor şasırdım kaldım inanın

Cevabınız içinde teşekkür ederim

Çocuğunuz belki de ortalamanın üstündedir ve onu normal eğitim köreltebilir doğru yerlerle iletişime geçerek onun seviyesine göre eğitim verdirirseniz belki de bir dahi kazanır milletimiz.
Ama standart eğitime tabi tutulan üstün zekalar maalesef kaybediliyor.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Yanlış değilse okumasında sıkıntı yok ama yazmayı öğretmeyin diyor genelde
sınıf öğretmenleri.el yazısı öğrenecekleri için sıkıntı olabiliyormuş.
İnşallah aramızdan bir sınf öğretmeni yorum yapar :KK51:

Son düzenleme:
Bende okuma yazma bilerek okula gittim. Kucuk bi yerdeydik ordaki cocuklar okumayi gec ogrendi. Cok sevecen bi sinif ogretmenim vardi o soyluyordu ben tahtaya yaziyordum heceleri. Bildiginiz ogretmenin asistani gibiydim. Derslerde surekli boyama yapiyordum bir zaman sonra sıkıldıgımı hatirliyorum. Hep üst sinifimdakilere özenirdim.

Dediğim gibi sadece rakamları ters yazması hastalık kıstası olamaz.. Ancak nedenleri arasında var.. Arkadaşımın çocuğunda öğrenme güçlüğü falan da vardı hatırladığım kadarıyla.. Öğrenme konusunda farklı bir çocuktu yani. Ama dediğim gibi net bir bilgim yok. Kesinlikle uzmanla görüşülmeli..

Çocuğunuz belki de ortalamanın üstündedir ve onu normal eğitim köreltebilir doğru yerlerle iletişime geçerek onun seviyesine göre eğitim verdirirseniz belki de bir dahi kazanır milletimiz.
Ama standart eğitime tabi tutulan üstün zekalar maalesef kaybediliyor.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Amin inşallah çok teşekkür ederim.

X