Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
16 aylik oglum var ve hicbirsey yemiyo, sabah kalktiginda sut yapiyorum onu bile bitirmiyo. Hep kuru seyleri tercih ediyo eliyle yiyebilicek, mesela biskuvi, ekmek, makarna. Onceleride boleydi ama en azindan tabagina tavugu veya eti kucuk kucuk dilimlerken yiyodu ama simdi onlarida kabul etmiyo hep makarnaylada olmazki ne yapacam ben yaaaaa coooook zor sinir oluyorum yemek saati hic gelmesin istiyorumsenağlama
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
bence zorla yedir derim canım. ben eltimin çocuklarına 1 ay kadar baktım zorla yediriyordum yatırıp kucağıma.alacağı vitamini şimdi alıyor çocuklar ilerde seçerler zaten..
ama ben yememesini pek kabullenemiyorum çocukların yemeseler de zorla yedireceksin diye düşünüyorum.
sevgiler
bence zorla yedir derim canım. ben eltimin çocuklarına 1 ay kadar baktım zorla yediriyordum yatırıp kucağıma.alacağı vitamini şimdi alıyor çocuklar ilerde seçerler zaten..
ama ben yememesini pek kabullenemiyorum çocukların yemeseler de zorla yedireceksin diye düşünüyorum.
sevgiler
Zorlada denedim agliyo, cirpiniyo, bogulacak gibi oluyo ondan vazgectim
canım aynı der bende de var oğlum 1,5 yaşına kadar çok güzel yedi ama ondan sonra bizimde her öğünümüz işkence şuan 3,5 yaşında ve 9 ay öncesine kadar mama yiyordu şimdide zorla yiyor hiç daha isteyerek yemek yediğini bilmiyorum her yemek zamanı olay yemek yiyen çocuklara o kadar çok özeniyorumki allahım bende böyle yediğini görecekmiyim diyorum geçenlerde 10 gün ağzına hiçbirşey sürmedi süt ve su da dahil dr aradım dediki hiç ısrar etme merak etme okadar aç kalmayla bişiy olamaz istediğinde kendisi ver bi iştah şurubu verdi yine herzamanki gibi zaten zorla yedi yemeğin hiç yememesinden bi farkı yokmuş uzmanlara göre canını sıkma arkadaşım istediğinde ver :teselli:
Ah canim ya benim doktor da oyle dedi ama olmuyo iste kafaya takmamak, benimki kasikla hicbirseyi kabul etmiyo mamada istemiyo mecburen istedigini veriyom ama onlarlada karin doymaz ki zaten kilolu degildi zayiflamasindan korkuyorum
benimde 16 aylık bir oğlum var 3-4 gündür pek fazla birşey yemiyor babaannesi bakıyor yemiyormuş akşamlarıda yemiyor ama hiç zorlamıyorum acıkınca nasıl olsa yiyecek belki canı istemiyordur ne bileyim dişi falan çıkacaktır bizim ara ara oluyor böyle ama zorlamıyorum kesinlikle
Benimki nerdeyse iki aydir boyle doktorda zorlama diyor keyfi yerindeyse birak diyor ama bu aralar bir " HAYIR " ogrenmis oglum gel diyorum " HAYIR " oglum al ye diyorum " HAYIR " herseye " HAYIR HAYIR HAYIR "
selam aynı dert bendede var 9 aylık bi kızım var daha şimdiden itiraz etmeyi öğrendi ya reklam yada müzikle yiyor zorla oda doktor bizede zorlama dedi ama duramıyo insan napıcamı şaşırdım
merhabalar! en etkili iştah açıcı çözüm; sabah aç karnına 1-2 şeker kaşığı pekmez yedirmek! ve de iştah açmak için bir sırrı mı vereyim size! büyük baş hayvanların bacak kemikleri oluyor ya; ben kasaptan alıyorum, küçük parçalara böldürüp kaynatıyorum. içindeki ilikler yumuşayınca, kemiği sudan çıkarıp çorba yapıyorum tabi ilikleri de kemikten çıkarıp içine koyuyorum. hem iştah açıyor hem de kilo aldırıyor!
valla yemeyen cocuk zor benim oglum 9 yaşında cıta gibi yemiyor anne karnım ac dedigini zor duyuyorum demez ben sormasam hiç yemek mi asla aklına gelmez
bencede zorlama belki sevmedigi yemektir annem küçükken cok zorlardı sevmedigim yemekleri yiyeceksin diye hep midem bulanır zorla yerdim 31 yaşındayım ve hiç aklımdan cıkmıyor ogluma sevmedigi yemegi zorlamam ben yemicem diyorsa vardır birşey
bizdede aynı sorun var.müzik olmadan yada eline telefon vermeden yemek yemiyor.şuan 18 aylık ve hala kahvaltıda bebe bisküvisi yiyor.yada biberonla süt içiyor.öğle ve akşamlarıda çorba pilav ve püre haline getirilmiş yemeklerden yiyor.çiğnemeyi hala öğrenemedi malesef.et ürünlerini kesinlikle yemiyor.bende zorla yedirmeyi denedim olmadı.kendi haline bıraktım yine olmadı.napıcam bilemiyorum morallerim çok bozuk.o yemeyince yediklerim bana zehir oluyor....
Benimki nerdeyse iki aydir boyle doktorda zorlama diyor keyfi yerindeyse birak diyor ama bu aralar bir " HAYIR " ogrenmis oglum gel diyorum " HAYIR " oglum al ye diyorum " HAYIR " herseye " HAYIR HAYIR HAYIR "
Beni çok güldürdür canım arkadaşımın çocuğu da ayni seninki gibi herşeye hayır der. Daha 3,5 yaşında yemeği bilgisayarda oyun oynatarak yediririz.
Ağzından evet lafı duyamazsın HAYIR HAYIR....