Oğlum ve konuşması

Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Normal canım kendini sitrese sokma bende senin gibi düşünüyorum sanki kızım hiç konuşamayavakmış gibi geliyordu bi sabah kalktı direk anne mama yapsana karnım acıktı dedi ben şok sonrada susturanadık

einstein 3 yasindan sonra yeni yeni konusmaya basladi, ve gelmis gecmis en zeki adam. Yani icini rahatlamak icin git, ama belki de cocugun digerlerinden daha zeki dir?

Back