- 20 Ağustos 2015
- 6.504
- 15.643
- 248
- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Gayet normal daha küçük çocuğunuz benim kızım 3yaşına kadar konuşamadı aslında konuşuyordu da anlaşılmıyordu ne dediğiBirkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Merhabalar.anlattığınız gibiyse endişelenecek bir şey var gibi gözükmüyor bence . Genelde gelişim geriliği demek için 2 alanda gerilik var mı diye bakıyorlar, yani motor beceriler,konuşma, sosyal gelişim alanları gibi.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Merhaba bu çok normal genelde erkek çocukları geç konuşur.ama içinizi rahatlatacak sa götürün siz yine tabi .Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Gayet normal,benim oğlum 27 aylık bir ay öncesine kadar sizin bahsettiğiniz gibiydi ama bir aydır maşallah dört kelimelik cümleler kuruyor,kuruntu yapıp çocuğa da yansıtmayin hisleriniziBirkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Oğlum 28 aylık. 2 yaşındayken konuşmaya başladı. Şimdi söylediklerine konuştuklarına şaşıp kalıyorum. Endişelenmeyin.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
BEninde 21 aylık oğlum ama bu dediklerinizin hiç biri onda yok. Ben şimdi daha çok endişelendim. Hro normaldir diyordum. Ne xnne ne dayı getil al götür şu hiç birsekikde sadece susarken me me diyorBirkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Kızların geveze olmasindan ziyade tamamen anatomik bir olay yani erkek beyni ve kadin beyni olarak ayrimi yapabiliriz. Kadinlar kompleks olaylari erkeklere gore daha hizli kavrayabiliyorlar zaten konusma da kompleks bir olay. O yuzden dediginiz gibi cinsiyetle %100 alakasi var :)Bir arkadasimla ayni donemde hamile kaldik. Benim kizim oldu onun oglu. Suan 34 ayliklar. Kizim 20 aylikken baya baya cumle kurardi sasirirdi herkes hatta, arkadasimin oglu daha yeni bu ay konusmaya basladi oncesinde sizin oglunuz gibi konusurdu. Ben bu konusma isinde cinsiyet farkina kesinlikle inaniyorum kizlar geveze oluyolar:)) ve 3 yasina kadar cok normal acele etmeyin elbet konusacak hatta of biraz sus diceksiniz
Benim dayımın oğlu var 2 yaşında ve çocuk konuşmuyor.. Doktora gittiler.. Doktor hiç ilgilenmemişsiniz dedi.. (gerçekten öyle) çocuk sürekli tele bakıyor yada tv. Bu etkiler konuşmasını dedi. Telefon felan yasak dedi.. Ve kreşee başladı bu yaşta.. Amaa kreşin çok faydası oldu. Çocukta bi farklılık oldu... Çünkü çocuklarla oynayarak orda dahada bi ilerleme oldu. Kelime felan çıkarır oldu.. (dipnot=bazı çocuklar geç konuşur sağlık sorunu değil bu)Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?