- 14 Mart 2019
- 1.989
- 2.513
- 133
- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Robot mu bu söyle deyince söylesin. Siz size her denileni yapmadığınıza göre. Doktorlar artık komut alıyor mu? Sizi anlıyor mu? Buna bakın diyor.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Bence hiçbir sıkıntısı yok. Göz teması iyi dediklerinizi yapıyor ve bir kaç tane de olsa kelimesi varsa, işitme sorunu olmadığından da eminseniz hiç sıkıntı yok. Olabilir bazı çocuklar daha geç konuşur. Sizinkinden daha geç konuşmaya başlayanlar bile oluyor. Tabi bu konudaki uzmanlar daha bilir ama boşuna endişe yapıyorsunuz.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Kızım cok erken baslamıstı konusmaya ama oglum 4 yasından önce sadece benim anlayacagim sekilde ve cok az cumle kurarak konusuyordu..Cevreden sürekli eleştirilere maruz kalıyordum.Ama ben cocuguma baktigimda bunun farklı bir durumdan olmadigini biliyordum.Bir anne anlardı yani oglumda sıkıntı yok diyordum. Kreste zaman icerisinde arkadaslarının yanında düzeltti konusmasını.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Merhaba ben okul öncesi ogretmeniyim benim sinifimdaki ogrencilerim de 4 yasidalar. 4 yasinda olmalarina ragmen bazi ogrencilerim tek kelime ile konustuklari oluyor. Cumle kuramiyorlar. 4 yasindaki ogrencilerim icin bile bu normal. Siz daha 20 aylik bir bebek icin bu kadar aceleci davranmaniza gerek yok bence. Cocugunuzla bol bil resimli kitaplarla sohbet edin konusun. Yasina gore cok normal.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
20 aylık bi çocuk için gayet yeterli şeyler bunlar. Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür. Benim iki kızım var biri çok erken konuştu şuan 3 yaşında ve gayet akışkan ne dediği anlaşılır bi şekilde konuşuyor. Küçük kızım 18 aylık ama anne baba dede su dışında bişey demiyor. 4 yaşına kadar normal zaten konuşamaması. Sıkmayın canınızı yine de tedbir amaçlı götürün içiniz rahat etsin.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?